Električni trotinet – izum koji je osvojio ceo svet


Tehnologija Tehnologija

elektricni trotinetBeskrajna zabava na otvorenom često počinje zanimljivim vožnjama – kako biciklima, rolerima, skejtovima, tako i čuvenom današnjom atrakcijom poznatom kao električni trotinet. Za razliku od prvobitne varijante ovog „skutera“ koji je imao pogon na sopstvenu snagu, pokrete nogama i upravljanje rukohvatom, moderni elektricni trotinet je u potpunosti motorizovan. 

Kao dostignuće naprednih tehnoloških inovacija, električni trotinet dobio je svoje mesto na ulicama, i često se viđa kao deo svakodnevnog saobraćaja. Činjenica je da ovaj izum privlači veliku pažnju javnosti i da je omiljen među gotovo svim generacijama. Zahteva pažljivo upravljanje sa najvećim osvrtom na bezbednost u saobraćaju, i adekvatnu opremljenost tokom vožnje. 

Električni trotinet ima istoriju koja se beleži decenijama

Iako je popularnost električnog trotineta danas dostigla vrhunac, koreni su stvoreni još pre više desetina godina. Prvi trotinet na kojem se stoji stvoren je 1915. godine od strane Autopeda, dok je šest godina kasnije Krup preuzeo licenciranu proizvodnju. U narednim decenijama razvijale su se nove varijante trotineta, da bi 1986. godine nastao čuveni „Roadster“, a petnaest godina kasnije stvoren je „Hoverboard“. 

Pre nešto manje od deset godina pokrenuta je linija proizvodnje, koja je obuhvatila električni trotinet. Tačnije, prvobitne varijante podrazumevale su jednostavnu konstrukciju sa strujnim pogonom i baterijom od litijuma, za električno pokretanje. Od 2018. godine uvedena su parking mesta za iznajmljivanje i parkiranje električnog skutera. Današnji električni trotineti su unapređeni u odnosu na prvobitne modele i imaju veliki broj funkcija – više zamenjivih baterija, nivoa brzina, raspoloživih kočnica uz ABS, kao i specijalnih sistema za vožnju uz uštedu baterije i mnogo toga drugog.

Električni trotinet daje udobnu vožnju koja zahteva maksimalan oprez

Moderni izum trotineta u električnoj varijanti osvojio je ceo svet i neverovatnom brzinom postao deo ponude modernih internet prodavnica i poslovnih objekata. Postoji veliki broj modela, tipova i varijanti koji se razlikuju prema dizajnu, konstrukciji i materijalu izrade, mehanizmu pokreta i snazi baterije. Električni trotinet funkcioniše po principu litijumske baterije, koja se dobija i u rezervi, kako bi vožnja mogla da bude kontinuirana i celodnevna. Izdržljiva i snažna konstrukcija omogućava da u vožnji uživaju osobe svih generacija, i raznolikih telesnih karakteristika. Takođe, električni trotinet dostiže brzinu i do 30 kilometara na čas, pa je važan maksimalan oprez. Nije poželjno da deca samostalno upravljaju trotinetom bez nadzora odraslih. Istovremeno, električni trotinet ima specijalno osmišljene, čvrste kočnice koje mogu biti i dvostruke i trostruke. Postoji i više podešavanja brzina, a najčešće je to do 3 različita nivoa. 

Električni trotinet pokreće se na zamenjivu bateriju, koja se menja u jednom potezu – brzo i lako, i može se nositi svuda sa sobom. Ona je izvor snage i osnovnih funkcija za vožnju, i nalazi se u stojećem delu trotineta. Kojom brzinom će se električni trotinet voziti zavisi od niza faktora, a važno je istaći da je bezbedost, oprez i sigurnost tokom vožnje imperativ za sve učesnike u saobraćaju. U zavisnosti od temperature i vremenskih prilika, zatim kilaže vozača i uslova na putevima, predlaže se da brzina ne prelazi 20 kilometara na čas. 

Električni trotinet je izum koji se neverovatnom brzinom pojavio na svim tržištima, na svetskom nivou. I u našoj zemlji je veoma popularan i aktuelan, uz isticanje značaja bezbednosti tokom vožnje i maksimalnog stepena opreza. Vožnja trotineta treba da se nastavi detaljnu vežbu i obuku, kako bi sigurnost u bezbedno upravljanje bila na maksimalnom nivou.


Srodni tekstovi:


Na koji način se danas može rešiti problem erektilne disfunkcije kod muškaraca?

Definitivno jedan od učestalijih zdravstvenih problema sa kojima se određeni procenat muške p...

Detaljnije

Koliko rad iz kancelarije utiče na bolje poslovne rezultate?

Pred modernim poslovanjima se danas ukazuje široka paleta opcija organizacije radnih procesa....

Detaljnije

Koje poslove banka online obavlja?

Bankarsko poslovanje putem interneta je usluga koju nude sve banke i služi za brže, lakše i e...

Detaljnije

Spremate novogodišnji paketić za bebironca? Evo ideja za poklon

Neki od njih su se tek rodili, drugima se bliži prvi rođendan i veselo se svakodnevno osmehuju dok i...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS