Zubna protetika kao grana stomatologije u usponu


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

zubna protetika


Usled nedostatka delova zuba i njegovog kruničnog dela, bezmetalne krunice za zube pronašle su svoju primenu. Što se tiče njihove primene, one prevashodno poseduju i estetski karakter. Mogu se kombinovati na prednjim a i na unutrašnjim delovima zuba. Čine zube stabilnijim, beljim i zdravijim.  One čine bezopasnu estetsku funkciju, pri čemu su u službi očuvanja dugotrajnosti samih zuba. Preciznos bezmetalnih krunica i njihov način ugradnje se svakako razlikuju od drugih tipova krunica. 


Sve pogodnosti bezmetalne keramike

Pogodnost ugradnje bezmetalne keramike ogleda se u njihovoj preciznosti naročito prednjih delova zuba. Njihov izgled svakako podseća na sam prirodan izgled zubne gleđi. Održavanje samih krunica je lakše u odnosu na keramičke ili metalne tipove. Veoma su kompatabilne i prilagodljive svakom izgledu i obliku prirodne krunice zuba. Materijal poput cirkonijuma daje neodoljiv efekat prirodnog zuba. Izdvaja se po svojoj strukturi i ravnomernom prijanjajućem sloju. Krunice se samim tim izdvajaju po svojoj tvrdoći i dugotrajnosti. U slučaju kada je potrebno nadoknaditi deo zuba ili sprečiti njegovo ispadanje bezmetalne krunice imaju pozitivan efekat. Nakon adekvatne konsultacije sa stomatologom iznosi se stvarna preporuka za dalje usavršavanje zuba. 


Bezmetalne krunice bezbedne po zdravlje

Kako sama reč kaže, bezmetalne krunice za zube ne sadrže u svom sastavu metale niti materijale sa tragovima metala. Navedena karakteristika ih čini zdravstveno bezbednim za upotrebu. Ne postoji bilo kakav negativni efekat po samu strukturu zuba i desni. Pozitivan efekat se ogleda u nemogućnosti dodatnog zadržavanja hrane niti stvaranja zubnog plaka. Na taj način se štiti zub koji je u osnovi pokriven krunicom. Hrana nema mogućnost nagrizanja materijala pri čemu se dugotrajni efekat beline produžava. Usled brojnih istraživanja dokazan je pozitivan efekat blagotvornosti na paradentopatiju. Pacijent ima sigurnost daljeg razvoja bolesti u smislu zaštite i sprečavanja dugotrajnog zadržavanja mikroorganizama oko zuba. 


Kako se odlučiti za najpogodniju bezmetalnu krunicu

Za svakog pacijenta bezmetalna krunica može biti rešenje, bilo da se radi o zaštiti zubne gleđi ili samo o estetskom zahvatu. Najpogodniji način za donošenje odluke tiče se samog izbora i detaljnog utvrđivanja zdravstvenog stanja naših zuba. One se mogu ugrađivati na zdrave zube pri čemu se dodatno izražava estetski izgled naših zuba. Uz adekvatnu konsultaciju sa stomatologom određuje se sam tip i veličina krunice, zatim nota boje kako se ne bi drastično odstupalo od prirodne boje zuba. Savetuje se skeniranje zuba jer će se na taj način utvrditi stvarno stanje celokupne vilice. 

Bezmetalne krunice neće oštetiti niti ugroziti vilicu već će nam pomoći da vratimo naš osmeh. Stomatolog mora slušati želje svog pacijenta, tako da u potpunosti prilagodi što prirodnijem izgledu. Postoji nepogrešiv metod uzimanja otisaka samih zuba digitalnom metodom. Nakon izrade probnih krunica pristupa se proveri na samu osnovu zuba. Na taj način se stvara efekat pogodnosti koji nam govori da li pacijentu odgovaraju probni delovi krunica. Nakon potvrdnih rekacija od strane pacijenta, prelazi se na završni deo. Sam izgled koji uključuje sjaj krunica prepušta se zubnim tehničarima. 

Za vreme završnih radova izrade bezmetalnih krunica, postavljaju se zaštitne koje u mnogočemu štite zubnu gleđ. Na taj način se izbegava i potpuno eliminiše štetan efekat nagrizanja mikroorganizama. 

Srodni tekstovi:


PET STVARI IZ DODATNE OPREME ZA DVORIŠNE BAZENE KOJI ĆE VAM OLAKŠATI I ULEPŠATI KUPANJE

Leto je godišnje doba kada uživamo u vodenim čarima bilo koje vrste. Osvežavajuća i releksira...

Detaljnije

Savet šta sve treba poneti na plažu od opreme

Odlazak na plažu je savršen način da se opustite i osvežite tokom vrelih letnjih dana. Kako b...

Detaljnije

Prirodne lepote Zlatibora - planina, reke, jezera, pećine i vodopadi

Zlatibor je planina sa mnogim prirodnim lepotama koje oduzimaju dah. Ovaj predeo karakterišu ...

Detaljnije

Potrebna su vam nova sobna vrata – kakva odabrati

Ukoliko ste razmišljali o tome da kupite nova sobna vrata, izaberite ona koja ostavljaju jak ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS