Da li žene danas aktivno prate sportske vesti?


Kultura/zabava


Sve teme, pitanja, igre i uspesi u sportu često se vezuju za muškarce, posebno kada se radi o praćenju kategorija kao što su sportske vesti. Ipak, ogroman broj dama danas se ne samo bavi raznolikim disciplinama koje su nekada bile prepoznate kao muške, već i aktivno prate novosti u vezi sa utakmicama, takmičenjima i postignutim rezultatima. 

Neke žene prosto sport ne zanima, pa nisu ažurne prilikom praćenja sportske vesti, ali sigurno je da ne zaobilaze teme kao što je Novak Đoković, uspesi fudbalera i košarkaša, kao i brojnih drugih poznatih ličnosti u ovoj sferi. Na taj način, postoje teme koje definitivno zanimaju čitavu populaciju, bez obzira na pol, uzrast i lična interesovanja.


Sportske vesti koje definitivno interesuju i dame

Mnogo je tema koje se medijski plasiraju u sportu, u cilju informisanja javnosti o svim tekućim dešavanjima. Kada su u pitanju sportske vesti, žene sigurno zanimaju rezultati i uspesi koje postiže Novak Đoković, zatim Nikola Jokić i najbolji igrači različitih kategorija. 

Naravno, privatni život sportista interesuje veliki broj ljudi, pa samim tim i ne čudi da su u kategoriji sportske vesti nalazile se i teme poput letovanja Novaka Đokovića sa porodicom u Dubrovniku, ali i reagovanje Milana i Snežane Borjana na odlazak iz Crvene Zvezde. Generalno, rezultati postignuti u tenisu, košarci i fudbalu su teme u sportu koje značajan broj žena aktivno prati.


Praćenje vesti u sportu najčešće je putem mobilnih telefona

Činjenica koja je istaknuta na početku, a tiče se objavljene sportske vesti, jeste da i mnoge žene svakodnevno prate ovakve teme, dešavanja, rezultate, uspehe i reakcije javnosti. Najčešće, sve navedeno isprati se upravo putem „pametnih“ mobilnih telefona, s obzirom da su se sportske vesti, kao i u drugim kategorijama, dostupne u sferi interneta, brzo i lako. 

Jednostavan način informisanja jeste putem društvenih mreža, na koje se „dele“ vesti direktno sa sajtova i medijskih portala. Bilo da se nalaze kod kuće, na poslu, u šopingu, šetnji ili na letovanju, sve ključne vesti se mogu ispratiti brzo i lako.


Aktuelne vesti u sferi sporta 

Mnogo je relativno svežih, kao i „vrućih“ tema koje se odnose na sportske vesti, iako je u toku letnja sezona, predah i odmori. Naime, i dalje se piše i prati sve u vezi učestvovanja Novaka Đokovića na Vimbldonu, kao i porazu koji je doživeo od Karlosa Alkaraza. Fudbaleri Crvene Zvezde pobedili su sa 5:0 Fiorentinu na „Marakani“, kao deo priprema za novu sezonu i oduševili navijače. 

Takođe, Dušan Lajović na turniru u Hamburgu pobedio je Miomira Kecmanovića, koji je prethodno bio čak 20 mesta bolje rangiran na ATP listi. Aktuelne sportske vesti su i te da je košarkaška juniorska ekipa Srbije pobedila Dansku u Nišu na „U18“ prvenstvu Evrope. Sve to, verni obožavaoci sporta sigurno su ažurno ispratili, kako sama takmičenja, tako i vesti u vezi sa tim temama.

Odgovor na pitanje da li žene prate sportske vesti zavisi od preferencija, ali definitivno se može reći da značajan deo populacije nežnijeg pola ima naklonjenost prema određenim kategorijama, kao i poznatim sportistima. Verno se prate takmičenja, utakmice i rezultati u tenisu, košarci i fudbalu, ali dame vole takođe atletiku, i sve vesti koje su aktuelne u ovom domenu.

Srodni tekstovi:


Kako u Bugarsku u vreme pandemije?

Mnoge koji imaju bližu ili dalju rodbinu u nekom gradu Bugarske, interesuje upravo kakva je procedur...

Detaljnije

Spremate novogodišnji paketić za bebironca? Evo ideja za poklon

Neki od njih su se tek rodili, drugima se bliži prvi rođendan i veselo se svakodnevno osmehuju dok i...

Detaljnije

Savršena figura bez teretane

Danas nije potrebna ni teretana, ni instruktor, ni grupni trening da bi trenirali i održavali svoje ...

Detaljnije

Šta je sve potrebno za adekvatno renoviranje stana

Obnova ili renoviranje stambenog prostora je često jako zahtevnija od same gradnje. Osnovna razlika ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS