Pročitaj šta sve treba razmatrati prilikom izdavanja stanova


Globus Posao Uređenje doma


Iako na prvi pogled izdavanje stanova deluje jednostavno, postoji čitav niz finesa na koje treba obratiti pažnju kako bi ceo proces bio uspešan, odnosno kako ne bi došlo ni do kakvih problema sa zakupcima. Sa druge strane, i kao stanodavci treba da razumemo zakupce i da međusobnim razumevanjem svi budemo na dobitku.

Situacija na tržištu

Bilo šta da izdajemo, važno je da se vodimo trenutnom situacijom i cenovnim rangom koji vlada u našem gradu. Stoga treba pažljivo proučiti kako se kreću cene kirija u okruženju, na primer, nije isto kada je reč o izdavanju stanova u Obrenovcu, Nišu ili Arilju. Iako svi vlasnici žele dodatnu zaradu koju im donosi renta, ponekad je bolje da imamo sigurne zakupce na duži vremenski period čak i ako to iziskuje izvesnu korekciju cene. 

Opremljenost

Kod izdavanja nekretnine, bitno je da li je nudimo kao praznu, polunameštenu i kompletno nameštenu. Ako u oglasu navedemo da je ona sasvim opremljena, to onda treba baš to i da znači. Tačnije, zakupac računa s tim da mu u stanu ništa osim ličnih stvari neće biti potrebno. Takođe, iako mnogi koji iznajmljuju preferiraju nov i moderan nameštaj, bitnije je da bude dobro očuvan, kvalitetan, sređen i ukslađen, tako da prostor ipak pruža i estetski ugođaj. Čist i okrečen prostor se podrazumevaju.

Lokacija

U pogledu formiranja cene, vrlo je važna i lokacija, odnosno položaj nekretnine u smislu infrastrukture, tj. blizine svih potrebnih objekata (škola, ambulanta, prodavnice...) i saobraćajnih veza koji olakšavaju svakodnevicu. Upravo se lokacija može istaći kao velika prednost prilikom oglašavanja.

Oglašavanje

Kada se postavlja oglas za rentiranje na sajt ili na neku stranicu društvenih mreža, bitno je da bude detaljan i sveobuhvatan, te propraćen fotografijama, a uz obavezno navedene kontakt podatke. Ovaj posao možemo poveriti i nekoj od agencija, a možemo uraditi i sami. Svakako, važno je da on bude opskrbljen informacijama jer tako će se bolje pozicionirati, a prostor lakše izdati.

Upoznavanje sa zakupcima i ugovor

Veoma je bitno da sa budućim zakupcima sklopimo ugovor kako bi na taj način i stan i imovina u njemu bili zaštićeni. Ugovor se uglavnom pravi po ustaljenim obrascima, ali svakako možemo navesti sve nama relevantno. Pored ličnih podataka, uobičajeno sadrži visinu kirije i period trajanja, te naveden način rešavanja potencijalnih kvarova. Međutim, i pored te formalnosti, važno je da buduće podstanare upoznamo, sa njima porazgovaramo i steknemo neki lični utisak. Naravno, to je bitno i za njih jer je to put ka uspostavljanju poverenja i uspešne saradnje. 

Izdavanje stanova u Obrenovcu

Zanimljivo je da u pojedinim mestima izdavanje stanova biva sve intenzivnije, pa tako i u Obrenovcu. Naime, ovaj grad pruža sve potrebno za svakodnevno funkcionisanje. Sa druge strane, cene su dosta povoljnije, tako da se, pored lokalaca, za izdavanje stanova u Obrenovcu interesuju i mnogi Beograđani. Naime, za manji novac mogu dobiti značajno kvalitetniji smeštaj, a kako su blizu prestonice, nije im nikakav problem da odlaze na posao, fakultet, u izlazak i sl. Prema tome, svi koji imaju nekretninu u blizini nekih od najvećih gradova treba da razmišljaju i o tome kao prednosti.








Srodni tekstovi:


ŽENSKA TORBA ZA PLAŽU: BEZ OVIH PET STVARI NE KREĆITE NA KUPANJE

Veština pakovanja inače, ali i kada su ženske torbe u pitanju može biti pravi izazov za neke ...

Detaljnije

Zubni implanti – najbolje rešenje za nedostatak zuba

Najlepši ukras svačijeg lica jeste osmeh, a poznato je da nema lepog osmeha bez lepih i zdrav...

Detaljnije

Kuda ćete otići za novu godinu?

Gde ćeš za Novu godinu? Ovog puta i oni koji nisu fanovi novogodišnje euforije i provo...

Detaljnije

Koji materijali tiganja su bezbedni za upotrebu, a koje treba izbegavati?

Kuvanje kod kuće trebalo bi da bude mnogo zdravija opcija od opcije naručivanja hrane, ali postoji...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS