Iskoristite produženi vikend i upoznajte se sa Cirihom


Globus Globus

Novogodišnji i božićni praznici mogu biti odlična prilika da organizujete mini putovanje i upoznate se sa različitim kulturama, običajima, građevinskim stilovima, uživate u ukusima nacionalne kuhinje. U drustvu dragih ljudi, sa pasošem i nešto novca provedite nezaboravan produženi vikend u nekom od Evropskih gradova i ponesitie uspomene koje ćete pamtiti i prepričavati u danima koji dolaze. Naš današnji predlog za produženi vikend u Evropi jeste putovanje u Cirih, a u narednim redovima pročitajte neke od predloga šta obavezno treba posetiti u Cirihu.


Upoznajte Cirih – komercijalni i kulturni centar Švajcarske

Beograd je od Ciriha udaljen 1.247 kilometara i do njega možete doći automobilom, organizovanim autobuskim prevozom ili avionom. U Cirihu se nalazi aerodrom Cirih-Kloten. To je najveći švajcarski aerodrome, sa velikim brojem internacionalnih letova i dobrom povezanošću sa ostalim mestima u Švajcarskoj. Cena avio karte Beograd-Cirih je veoma pristupačna pa je avionski prevoz najbolji izbor za putovanje jer vam daje više vremena za upoznavanje samog grada. 

Za nešto manje od dva sata letenja, zahvaljujući povoljnim avio kartama koje se prodaju za relaciju Beograd-Cirih bićete u gradu  grad čokolade, sireva, satova i banaka. Ako se odlučite dsa putujete automobilom, biće vam potrebno oko 19h vožnje da stignete do ovog grada. Svoje avio karte Beograd - Cirih lako ćete pronaći ukoliko pratite akcije koje imaju avio kompanije i možete uživati u čarima ovog Nemačkog grada koji predstavlja komercijalni i kulturni centar Švajcarske.


Šta posetiti u Cirihu?

Produženi vikend u Cirihu biće sasvim dovoljan da obiđete sve znamenitosti i upoznate se sa gradom koji je smešten na obalama reka Limat, Šil i Ciriškog jezera. Udobna obuća i dobra kondicija za pešačenje su vam potrebni kako biste obišli i uživali u lepotama grada koji se u poslednjim decenijama iz alpskog gradića pretvorio u metropolu i pravu turističku destinaciju.

Uz pomoć avio karte Beograd – Cirih stigli ste u najveći i najdinamičniji grad u Švajcarskoj i pred vama je sada dilema šta sve posetiti u Cirihu. Ovo su mesta koja se moraju naći na spisku vaših poseta:  

  • Ciriško jezero: centralno mesto Ciriha i mesto okupljanja turista i lokalnog stanovništva. Plovidba brodom je najbolji način da upoznate jezero i uživate u pogledu na Alpe; 
  • Crkva Grosminster – izgradnja ove crkve započeta  je 1100. Godine a ona je u upotrebi od 1220. Godine. Nalazi se na obali reke Limat I predstavlja glavni gradski orijentir. 
  •  najveći časovnik u evropi – sat prečnika 8,64 metra nalazi se na Crkvi Svetog Petra, prvoj protestantskoj crkvi nakon reforme;
  • švajcarski nacionalni muzej - sagrađen 1898. Godine I prati istorijski razvoj Švajcarske i Ciriha od praistorijskog doba do danas. U njegovom kompleksu nalazi se uređen park, a sam muzej po svom izgledu podseća na dvorac iz bajke;
  • muzej igračaka – sadrži impresivnu kolekciju igračaka koja ima komade od 18. Veka pa do danas.

Ovo su samo neka od mesta koje Cirih nudi svojim posetiocima. Uz pomoć avio karte Beograd Cirih možete lako doći do ovog švajcarskog grada i uzivati u otkrivanju drugih, atraktivnih mesta ovog grada koji se nalazi nedaleko od Alpa. 


Srodni tekstovi:


Koliko je kolagen važan za ljudski organizam?

Kada se u razgovoru pomene kolagen u glavnom se misli na kreme i preparate koji služe za podmlađivan...

Detaljnije

Mali saveti kako da (uspešno) vežbate kod kuće - i ostvarite rezultate!

Iako je letnja sezona uveliko u toku mnogi od nas tek planiraju da idu na odmor, a svi znamo &scaron...

Detaljnije

Reklamni materijali: Ključni elementi za uspešnu marketinšku strategiju

Reklamni materijali predstavljaju ključni element marketing strategije svake kompanije, bez obzira n...

Detaljnije

Cilindri za vrata – idealan način zaštite svakog doma

Ukoliko smatrate da još uvek ne posedujete dovoljno efikasan sistem zaštite vaš...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS