Provodite vreme napolju zajedno sa vašom bebom
Ubrzo nakon rođenja poželjno je da beba što više vremena provodi na svežem vazduhu. To ne samo da joj pomaže da se opusti, zabavi ili kvalitetno odrema, već i umornim mamama može pomoći da se bolje osećaju. Hodanje može biti i prva vežba kojom će se započeti vraćanje kondicije. Hodanje je i savršeno zato što tempo zavisi isključivo od toga šta mami i bebi odgovara, pa bilo da je lagano ili sporo, tu nema greške.

Poboljšava bebino spavanje

Svi oni koji imaju bebu u kući znaju koliko je teško naspavati se. Mnogi roditelji pokušavaju da naprave određen plan i strategiju spavanja za svoje dete, pa izvođenje u šetnju tu može pomoći. Mnogi pedijatri smatraju da bebe dremaju duže na otvorenom ⁠— neke čak i do 3 sata. Kada bebe dremaju same, u kolicima, uče da spavaju samostalno. To im onda može pomoći da spavaju duže tokom noći, a ujedno i da roditeljima daju istu mogućnost.

Šetnja je i za mamu korisna

Nema sumnje da je rađanje dece veliki izvor sreće i ispunjenja. Međutim, briga o bebi predstavlja zahtevan i iscrpljujući posao. Mnoge mame su konstantno pod stresom. Da bi pomogle sebi, nije loše svaku šetnju sa bebom iskoristiti za lagane vežbe ili istezanje u parku. Priroda i svež vazduh mogu razbistriti misli i ublažiti stres. Ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju, boravak napolju sa bebom ne mora biti ograničen. Mnoge mame tada koriste travnate površine za laganu jogu, čitanje knjige ili jednostavno leškarenje i opuštanje. Na taj način dobijate osećaj wellnessa.

Beba u kolicima istražuje svet

Udobnost i sigurnost bebe treba da bude glavni prioritet tokom šetnje. Za bebe mlađe od šest meseci, cybex kolica sa dodatko za novorođenče omogućavaju bebama da leže ravno, ušuškane kao da su u svom krevecu. Beba je okrenuta ka vama, što je veoma važno u prvim mesecima. Kasnije, bebe starije od šest meseci, koje mogu samostalno da sede, definitivno mogu da uživaju u kolicima koja im omogućavaju da vide svet oko sebe. Chicco kolica sa trostrukim sistemom su takođe dobar izbor zbog jednostavnog sklapanja i pakovanja u gepek

kola. Takođe, treba obratiti pažnju koliko mesta za skladištenje vode i grickalica imaju kolica. Bilo da su to chicco ili cybex kolica, sva imaju nekoliko mogućnosti korišćenja i mnogo dodataka koja olakšavaju i dobro organizuju šetnju sa bebom. A za mame koje vole da urade brze vežbe, a treba im i dodatno opterećenje, tu su kengur nosiljke.

Ne nosite previše stvari u šetnju

Kako bi šetnja sa bebom bila udobnija, ne pretrpavajte ranac ili torbu nepotrebnim stvarima. To verovatno zvuči nemoguće sa stanovišta jedne mame koja kreće sa bebom u šetnju. Sve izgleda kao preko potrebno. Ali da li je stvarno tako? U jedan veći ranac najvažnije je spakovati vodu i hranu za bebu, vlažne maramice koje su super korisne za šetnje, dodatnu garderobicu i pelene. Ubacite još i jednu prostirku i ćebence, kao i omiljenu bebinu igračkicu. Kada je u pitanju novorođenče, svakako će šetnja biti udobnija u kolicima, bilo da su to moderna chicco kolica ili cybex kolica sa dodacima za različite uzraste. Kengur nosiljke su adekvatnije za duže šetnje beba starijih od 3 meseca.


Srodni tekstovi:


4 zanimljiva načina da dete brže savlada engleski jezik

Detinjstvo je ispunjeno igrom. Štaviše, deca u igri provode veliku većinu svog vremena...

Detaljnije

Zebra zavese za kuhinju i dnevnu sobu

U poslednje vreme se prilikom planiranja stambenog prostora posebno vodi računa o otvorenosti zajedn...

Detaljnije

Delatnost poslovanja određuje reklamiranje proizvoda

Osnovna stvar kod svakog novog vida poslovanja svodi se na dobru komunikaciju između poslodavca i sa...

Detaljnije

Gde je najbolji provod u Beogradu?

Beograd je grad koji ima bogato kulturno i istorijsko naslijeđe i poznata je turistička atrakcija. J...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS