Savet šta sve treba poneti na plažu od opreme


Globus GlobusOdlazak na plažu je savršen način da se opustite i osvežite tokom vrelih letnjih dana. Kako biste u potpunosti uživali u danu na obali, važno je da sa sobom ponesete odgovarajuću opremu. Evo liste stvari koje treba da spakujete pre nego što krenete na plažu:


Peškir: Peškir je osnovna oprema za plažu. Birajte veći peškir kako biste imali dovoljno prostora za ležanje i sunčanje.

Suncobran ili suncobran za plažu: Suncobran vam pruža hlad i zaštitu od sunca. Odaberite onaj koji je lagan i lako se postavlja.

Ležaljka ili plažni stolac: Ležaljka ili stolac će vam omogućiti udobno sedenje ili ležanje na plaži.

Kapa ili šešir: Da biste se zaštitili od sunčevih zraka, ponesite kapu ili šešir koji će pokriti vašu glavu i lice.

Sunglaske: Kvalitetni sunčane naočare pomažu da zaštitite oči od jake svetlosti i odbljesaka na pesku i vodi.

Krema za sunčanje: Ne zaboravite na zaštitu od sunca! Nanesite kremu za sunčanje sa visokim SPF faktorom kako biste sprečili opekotine od sunca.

Voda: Hidratacija je ključna na vrelom suncu, tako da obavezno ponesite dovoljno vode.

Plažni džak ili torba: Koristite torbu ili džak za nošenje sve opreme. Birajte vodootporne varijante kako biste zaštitili svoje stvari od peska i vode.

Plažni odevni komadi: Kupaći kostim, pareo ili lagana haljina su neophodni. Ponesite i rezervnu odeću za slučaj da se želite presvući.

Hrana i piće: Ako ne planirate da jedete na plaži, ponesite lagane grickalice i voće. Ne zaboravite na osvežavajuće napitke.

Igračke: Ako idete na plažu sa decom, razmislite o igračkama za pesak, loptama ili rekvizitima za vodene sportove.

Muzika i zabava: Ako volite da slušate muziku na plaži, ponesite prenosni zvučnik i svoju omiljenu plejlistu.

Kese za smeće: Budite odgovorni prema okolini i ponesite kese za smeće kako biste svoje otpatke odložili na pravilan način.

Ključevi i novac: Imajte na umu da će vam trebati ključevi od automobila ili smeštaja, kao i malo novca za eventualne troškove na plaži.

Prva pomoć: Uvek je dobro imati osnovni set za prvu pomoć u slučaju manjih povreda ili nepredviđenih situacija.

Sada kada znate šta sve treba da spakujete, možete da se spremite za dan na plaži bez brige. Ne zaboravite da se dobro zabavite i opustite!


Kako izabrati kvalitetan peškir za plažu


Izbor kvalitetnog peškira za plažu može značiti razliku između udobnog ležanja na pesku i brzog sušenja nakon kupanja, ili neugodnog iskustva na plaži. Evo nekoliko saveta kako da izaberete pravi peškir za svoj dan na obali:

Veličina: Veći peškiri obično su bolji za plažu jer vam pružaju više prostora za ležanje. Idealna veličina bi trebala biti najmanje 150 cm u dužini.

Materijal: Odaberite peškir napravljen od kvalitetnog materijala. Pamučni peškiri su popularan izbor jer su mekani, upijaju vlagu i brzo se suše. Mikrofiberski peškiri su takođe dobar izbor jer su laki i brzo suše.

Gustina tkanine: Gusti peškiri obično su kvalitetniji jer su trajniji i bolje upijaju vlagu. Proverite gustinu tkanine izraženu u GSM (grama po kvadratnom metru) i birajte peškire sa većim brojem GSM-a.

Dizajn: Peškiri za plažu dolaze u različitim dezenima, bojama i uzorcima. Birajte dizajn koji vam se dopada i odgovara vašem stilu.

Boje: Svetao peškir može brže izbledeti od sunca, pa razmislite o tamnijim ili šarenim bojama koje će zadržati svoj izgled duže.

Otpornost na pesak: Ako želite da izbegnete da se pesak zadržava na peškiru, razmotrite kupovinu peškira sa specijalnim premazom ili tkaninom koja odbija pesak.

Prenosivost: Ako planirate da često nosite peškir na plažu, odaberite lak i kompaktan peškir koji se lako pakuje i nosi.

Održavanje: Proverite uputstva za održavanje peškira. Većina pamučnih peškira se može prati u mašini, ali može zahtevati poseban tretman prilikom sušenja kako bi ostao mekan i upijao vlagu.

Dodatni atributi: Neke marke peškira nude dodatne funkcionalnosti poput džepova za odlaganje stvari, kapuljača ili ugrađenih traka za ležanje na pesku.

Cena: Kvalitetni peškiri često koštaju malo više, ali su dugoročno bolja investicija jer će trajati duže i pružiti bolje performanse.

Izbor peškira za plažu može biti lična odluka, ali uz ove smernice možete pronaći peškir koji će zadovoljiti vaše potrebe i omogućiti vam udobno i uživanje na plaži.
Srodni tekstovi:


Savršena figura bez teretane

Danas nije potrebna ni teretana, ni instruktor, ni grupni trening da bi trenirali i održavali svoje ...

Detaljnije

Provodite vreme napolju zajedno sa vašom bebom

Ubrzo nakon rođenja poželjno je da beba što više vremena provodi na svežem vazduhu. To...

Detaljnije

Najefikasniji načini grejanja danas

Svima nama je veoma važno da nam računi koje plaćamo za grejanje na mesečnom, ali i na godišn...

Detaljnije

Prednosti života u prirodi

Čovek i priroda su neraskidivo povezani. Čoveku je priroda neophodna, on je u prirodi drugačije, opu...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS