Savet šta sve treba poneti na plažu od opreme


Globus Globus



Odlazak na plažu je savršen način da se opustite i osvežite tokom vrelih letnjih dana. Kako biste u potpunosti uživali u danu na obali, važno je da sa sobom ponesete odgovarajuću opremu. Evo liste stvari koje treba da spakujete pre nego što krenete na plažu:


Peškir: Peškir je osnovna oprema za plažu. Birajte veći peškir kako biste imali dovoljno prostora za ležanje i sunčanje.

Suncobran ili suncobran za plažu: Suncobran vam pruža hlad i zaštitu od sunca. Odaberite onaj koji je lagan i lako se postavlja.

Ležaljka ili plažni stolac: Ležaljka ili stolac će vam omogućiti udobno sedenje ili ležanje na plaži.

Kapa ili šešir: Da biste se zaštitili od sunčevih zraka, ponesite kapu ili šešir koji će pokriti vašu glavu i lice.

Sunglaske: Kvalitetni sunčane naočare pomažu da zaštitite oči od jake svetlosti i odbljesaka na pesku i vodi.

Krema za sunčanje: Ne zaboravite na zaštitu od sunca! Nanesite kremu za sunčanje sa visokim SPF faktorom kako biste sprečili opekotine od sunca.

Voda: Hidratacija je ključna na vrelom suncu, tako da obavezno ponesite dovoljno vode.

Plažni džak ili torba: Koristite torbu ili džak za nošenje sve opreme. Birajte vodootporne varijante kako biste zaštitili svoje stvari od peska i vode.

Plažni odevni komadi: Kupaći kostim, pareo ili lagana haljina su neophodni. Ponesite i rezervnu odeću za slučaj da se želite presvući.

Hrana i piće: Ako ne planirate da jedete na plaži, ponesite lagane grickalice i voće. Ne zaboravite na osvežavajuće napitke.

Igračke: Ako idete na plažu sa decom, razmislite o igračkama za pesak, loptama ili rekvizitima za vodene sportove.

Muzika i zabava: Ako volite da slušate muziku na plaži, ponesite prenosni zvučnik i svoju omiljenu plejlistu.

Kese za smeće: Budite odgovorni prema okolini i ponesite kese za smeće kako biste svoje otpatke odložili na pravilan način.

Ključevi i novac: Imajte na umu da će vam trebati ključevi od automobila ili smeštaja, kao i malo novca za eventualne troškove na plaži.

Prva pomoć: Uvek je dobro imati osnovni set za prvu pomoć u slučaju manjih povreda ili nepredviđenih situacija.

Sada kada znate šta sve treba da spakujete, možete da se spremite za dan na plaži bez brige. Ne zaboravite da se dobro zabavite i opustite!


Kako izabrati kvalitetan peškir za plažu


Izbor kvalitetnog peškira za plažu može značiti razliku između udobnog ležanja na pesku i brzog sušenja nakon kupanja, ili neugodnog iskustva na plaži. Evo nekoliko saveta kako da izaberete pravi peškir za svoj dan na obali:

Veličina: Veći peškiri obično su bolji za plažu jer vam pružaju više prostora za ležanje. Idealna veličina bi trebala biti najmanje 150 cm u dužini.

Materijal: Odaberite peškir napravljen od kvalitetnog materijala. Pamučni peškiri su popularan izbor jer su mekani, upijaju vlagu i brzo se suše. Mikrofiberski peškiri su takođe dobar izbor jer su laki i brzo suše.

Gustina tkanine: Gusti peškiri obično su kvalitetniji jer su trajniji i bolje upijaju vlagu. Proverite gustinu tkanine izraženu u GSM (grama po kvadratnom metru) i birajte peškire sa većim brojem GSM-a.

Dizajn: Peškiri za plažu dolaze u različitim dezenima, bojama i uzorcima. Birajte dizajn koji vam se dopada i odgovara vašem stilu.

Boje: Svetao peškir može brže izbledeti od sunca, pa razmislite o tamnijim ili šarenim bojama koje će zadržati svoj izgled duže.

Otpornost na pesak: Ako želite da izbegnete da se pesak zadržava na peškiru, razmotrite kupovinu peškira sa specijalnim premazom ili tkaninom koja odbija pesak.

Prenosivost: Ako planirate da često nosite peškir na plažu, odaberite lak i kompaktan peškir koji se lako pakuje i nosi.

Održavanje: Proverite uputstva za održavanje peškira. Većina pamučnih peškira se može prati u mašini, ali može zahtevati poseban tretman prilikom sušenja kako bi ostao mekan i upijao vlagu.

Dodatni atributi: Neke marke peškira nude dodatne funkcionalnosti poput džepova za odlaganje stvari, kapuljača ili ugrađenih traka za ležanje na pesku.

Cena: Kvalitetni peškiri često koštaju malo više, ali su dugoročno bolja investicija jer će trajati duže i pružiti bolje performanse.

Izbor peškira za plažu može biti lična odluka, ali uz ove smernice možete pronaći peškir koji će zadovoljiti vaše potrebe i omogućiti vam udobno i uživanje na plaži.








Srodni tekstovi:


Revolucija bebi opreme je stigla! Otkrijte najnovije tehnološke inovacije!

Savremeno roditeljstvo nikada nije bilo lakše zahvaljujući neverovatnim tehnološkim do...

Detaljnije

Za početnike u gajenju cveća

Gajenje cveća za mnoge je samo hobi, medjutim, ukoliko se malo posvetite ovome, od hobija lako može ...

Detaljnije

Najbolje ideje za dečije poklone

Deca su puna radoznalosti i uzbuđenja, a pronalaženje savršenog poklona za njih može biti div...

Detaljnije

Obuka vozača za CE kategoriju

Obuka vozača za CE kategoriju spada u nešto težu kategoriju kada je upravljanje vozilom u pit...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS