Dekorativne vrednosti uređenog enterijera


Uređenje doma Uređenje doma

Nakon svih grubih radova kojima se postiže efekat uređenja, sledi dekoracija stana koja za mnoge predstavlja pravo uživanje. Kada govorimo o dekoraciji enterijera, posebno mislimo na efektivnost ambijenta i njegovu funkcionalnost nakon uvođenja dekorativnih elemenata. Sitni detalji lepih boja mogu upotpuniti ambijent i time ga dodatno valorizovati. Budite oprezni kod sinergije boja, oblika i forme dekorativnih elemenata. Ovde se posebno misli na odabir tepiha, prekrivača i različitih modela zavesa. Zavisno od stila uređenja, sledite oblike i formu pomenutih dekorativnih elemenata posebno tipa odabranih zavesa. Opredelite se za praktične modele koji se u osnovi lagano upotrebljavaju i dalje održavaju. 

Primena trakastih zavesa u životnom ambijentu


Svaki detalj koji ispunjava životni prostor u osnovi mora biti funkcionalnog karaktera, doprinoseći dekorativnom uređenju ambijenta. Posebno se ističu trakaste zavese kao moderan trend uređenja, pristupačnog dizajna koji se veoma lepo uklapa u okvire dekorativnog plana. Trakaste zavese se ističu svojom praktičnošću i jednostavnim dizajnom trakstih pruga koje su proizvoljne boje. Sama montaža i ugradnja opisanog tipa zavesa je lagana, što se takođe odnosi na dalji stepen održavanja platna. 

Samo platno trakastih zavesa nije providno, što omogućava održavanje unutrašnje privatnosti ambijenta. Platno odabranih zavesa sa tarakstim dizajnom predstavlja antialergijsku površinu na koju je zadržavanje čestica prašine veoma retko i time pogodno za održavanje. Zavisno od željenog dizajna i odabira debljine platna, sledi preferirani dizajn koji se uvek uklapa u svaki ambijent

Izbor trakastih zavesa često se vezuje za poslovne prostore


Na pomen trakastih zavesa često se misli na ugradnju u poslovnim kompleksima, čineći uvek tradicionalan dizajn jednostavnih dezena i boja. Izbor opisanih modela zavesa za poslovne prostore izrađuje se u standardnim dimenzijama ali najčešće po meri ugrađene stolarije. Obzirom da u poslovnim objektima najčešće susrećemo kvalitetnu aluminijumsku i PVC stolariju, montaža je znatno olakšana. 

Što se tiče odabira dizajna trakastih formi zavesa, nisu poželjne površine jarkih boja, što sa psihološke strane može uticati na radnu sposobnost zaposlenjih. Savetuje se primena svetlijih pastelnih boja ili jednostavne bele i bež boje. Svetliji tonaliteti utiču na produktivnost što nema uticaja na radnu koncentraciju. 

Osnovna uloga svakog tipa trakastih sistema zavesa jeste zaštita privatnosti od spoljašnjiheg sveta, što znači veću primenu na nižim spratnim površinama. Boju odnosno sam dizajn trakastih sistema birajte prema nameni prostorije, dovoljno ambijentalnog prostora i tipu stolarije na kojoj se vrši montaža. 

Saveti za održavanje trakastih formi zavesa


U odnosu na klasične modele padajućih zavesa sa draperima, koje je neophodno često održavati mašinskim pranjem, to nije slučaj sa trakastim formama zavesa. Površina samog platna je nešto deblja, konzistentna i pravilne linije. Najčešće se primenjuju sistemi sa antialergijskim površinama, pogodnim za svaki tip ambijentalne celine. 

Što se tiče čišćenja platnenih površina trakastih sistema, upotrebite mikrofiber krpe koje su prethodno blaže nakvašene, bez posebnih dodataka mirisa. Poželjno je čišćenje paročistačem kojim se eliminišu i oni najmanji tragovi štetnih mikroorganizama. 

Još jedna prednost trakastih sistema u odnosu na klasičan odabir zavesa određen je otpornošću na zadržavanje prašine iz vazduha, čime se smatra pogodnim za upotrebu. Nema čestog prljanja, pa je poželjna ugradnja na balkonskim vratima trpezarija ili prozorskim površinama.


Srodni tekstovi:


Savet šta sve treba poneti na plažu od opreme

Odlazak na plažu je savršen način da se opustite i osvežite tokom vrelih letnjih dana. Kako b...

Detaljnije

Kako se efikasno rešiti potkožnih bubuljica: Proverene metode i saveti

Potkožne bubuljice predstavljaju jedan od najčešćih problema sa kojim se susreću osobe koje s...

Detaljnije

Živite usaglašeni sa planetom: ekološki održiv stil uređenja doma

Ekološki održiv stil uređenja domova ne samo da je trenutno veoma popularan, već i ima duboko...

Detaljnije

Prvi dani trudnoće- blaženstvo i iščekivanje prinove

Iako je dolazak bebe na svet još uvek mesecima daleko, prve nedelje trudnoće su izuzetno uzbu...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS