Nekoliko praktičnih saveta za lepši dnevni boravak


Uređenje doma Uređenje doma

Rapored nameštaja kao i samo uređenje enterijera kada je dnevna soba u pitanju mnogo govori o nama. Pa tako, na primer, prisustvo raznoraznih detalja, šarenih dezena kada se radi o nameštaju govori da tome da je reč o osobi vesele prirode koja zna da uživa u životu. 

Ukoliko ste primetili da u dnevnoj sobi preovlađuju jednolične boje poput krem ili sive vreme je da razbijete monotoniju i prostor osvežite nekim novim detaljima. Za ovaj poduhvat nećete morati da potrošite velike svote novca, naročito ukoliko ste kreativni i imate smisla za uređenje enterijera

Draperije u kombinaciji sa klasičnim zavesama za postizanje prijatnije atmosfere

Ukoliko maštate o savršenoj udobnosti u kojoj ćete uživati nakon svakog dolaska sa posla, pored savršeno udobne ugaone garniture, zavese takođe imaju ključnu ulogu u postizanju ovog efekta. Naročito kada na prozore uz njih postavite i draperije koje svakoj sobi daju određenu dozu privatnosti ali isto tako upotpunjuju estetski momenat. Naročito su popularne u dnevnim sobama veće kvadrature koje imaju velike dvokrilne prozore, ali se mogu koristiti i u spavaćim sobama. 

Draperije su veoma praktične ako vam je soba okrenuta prema zapadu, i samim tim izložena sunčevoj svetlosti u popodnevnim časovima. Tada ih možete koristiti kao neku vrstu prirodnog izolatora kada je ulazak toplote u pitanju. 

Tepisi su idealni za sve one koji vole komfor

Ukoliko ste konformista po prirodi, sigurno vam je bitno na koji način je uređena svaka prostorija u vašem domu. Dnevna soba je mesto gde se najviše opuštamo, bilo da uživamo u gledanju televizije ili u čitanju svoje omiljene knjige. Zbog toga je važno da pored funkcionalnog momenta pažnju obratimo i na detalje koji nam pružaju maksimalnu udobnost. 

Tepisi spadaju u red detalja koji su neizostavni kada je reč o uređenju dnevnog boravka. Sa jedne strane, uživaćemo u njegovoj mekoći dok će nas istovremeno grejati u hladnim zimskim danima, a sa druge strane tu je i estetski momenat. Tepisi jarkih boja se savršeno slažu sa tapetama neutralnih boja i razbijaju monotoniju u prostoru. 

Tapete su se ponovo vratile u modu!

Da li znate da su danas tapete itekako popularne za moderno opremanje svakog doma? Raznovrsni dezeni koji imitiraju prirodne elemente, poput drveta ili cigle su prema mnogim arhitektima broj jedan kada je dekoracija zidova u pitanju. Ipak, morate biti obazrivi kako ne biste preterali i napravili previše šarenu prostoriju koja će ličiti na dečiji vrtić. Za početak odaberite boju tapeta koja se uklapa sa ostatkom nameštaja i zalepite je samo na jedan zid sobe. To može biti zid iza ugaone garniture ili zid iza police za tv. Trudite se da ispoštujete minimalistički efekat kako biste dobili jedinstven i moderan izgled. 

Obratite pažnju na sitne detalje

Nekada samo jedan manji detalj može napraviti pravi preokret kada je estetski izgled enterijera u pitanju. Neobična vaza sa prirodnim cvećem na vašem trpezarijskom stolu ili jedinstvena umetnička slika na zidu učiniće svaki dnevni boravak unikatnim koji neće ličiti na ostale. Ukoliko ste kreativni po prirodi i sami možete napraviti neki detalj koje će zauzimati centralno mesto u vašoj omiljenoj prostoriji u domu. 


Srodni tekstovi:


Koje sve vrste stovarišta postoje u Srbiji i šta se može u njima pronaći

U potrazi za najrazličitijim proizvodima nižeg cenovnog ranga a extra kvaliteta većina ljudi biva up...

Detaljnije

Kakon da odaberete prave rolo zavese za vašu kancelariju?

Kada je u pitanju dekoracija enterijera poslovnih prostorija neke kompanija, mnogi dizajneri su shva...

Detaljnije

Kako u Bugarsku u vreme pandemije?

Mnoge koji imaju bližu ili dalju rodbinu u nekom gradu Bugarske, interesuje upravo kakva je procedur...

Detaljnije

Prvi dani trudnoće- blaženstvo i iščekivanje prinove

Iako je dolazak bebe na svet još uvek mesecima daleko, prve nedelje trudnoće su izuzetno uzbu...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS