Gde je najbolji provod u Beogradu?


Kultura/zabava

Beograd je grad koji ima bogato kulturno i istorijsko naslijeđe i poznata je turistička atrakcija. Jedna od poznatih atrakcija u gradu jesu i restorani, splavovi i klubovi koji spadaju među najpoznatije na Balkanu.

A to ne bi trebalo da čudi jer je još 1522. godine na Dorćolu otvorena prva kafana u Evropi. I ne čudi što je onda grad poznat po svojim restoranima i kafićima. Jedan od poznatijih restorana je i Manufaktura Beograd. Ovaj lokal je restoran ali i klub, a nalazi se u samom centru grada, nadomak Knez Mihailove ulice.


Zašto je Manufaktura Beograd dobar izbor?

Prvenstveno jer je lokacija restorana odlična. Nalazi se nadomak Kalemegdana i ušća, na adresi Kralja Petra 13-15. Sam restoran je dobio naziv od latinske riječi ručna proizvodnja, a sve zato što se gostima služi najbolja i najkvalitetnija hrana spravljena od strane iskusnih majstora.

Sve namirnice koje se koriste u procesu proizvodnje potiču iz Srbije, pa ćete tako na meniju naći specijalitete od sušenog mesa, sir iz raznih dijelova Srbije, organski gajeno voće i povrće, meso mangulice, i mnoge druge delikatese. Sve ove proizvode može degustirati u njihovoj hladnoj kuhinji ali i kupiti ukoliko vam se dopadnu. Osim tradicionalne srpske hrane, na meniju možete pronaći i jela iz Grčke, Bugarske i Makedonije.

Mnoga jela se prave krčanim u zemljanim posudama što svakako utiče na kvalitet obroka i njegov ukus. Kada je riječ o pićima, Manufaktura Beograd služi pića malih, lokalnih destilerija i tako na najbolji način pomaže domaću proizvodnju.

Osim ukusne hrane i velikog izbora pića, u restoranu će vas oduševiti i ljubazno osoblje te prijatan ambijent koji je idealan za  porodične ili poslovne ručkove. Sam enterijer je uređen u tradicionalnom stilu sa određenim modernim primjesama. Posjetiocima su posebno zanimljivi stolovi koji se nalaze odmah pored otvorenih rafa na kojima se izloženi proizvodi. Pored toga, restoran ima i baštu u kojoj takođe možete sjediti.


Da li su potrebne rezervacije?

Restoran raspolaže sa 200 sjedećih mjesta, ali je zbog popularnosti lokacije najbolje unaprijed izvršiti rezervaciju. Svoje mjesto u restoranu Manufaktura Beograd možete izvršiti telefonski, online ili preko aplikacije koja je dostupna za Android i iOs operativne sisteme. Ova aplikacija se bavi prezentacijom noćnog života u Beogradu, a uz nju možete ostvariti i popuste te unovčiti poene koje dobijete svakom rezervacijom.

Ukoliko planirate da do restorana dođete autom, treba da znate da Manufaktura nema privatni parking. Ipak, automobil ćete moći da parkirate na nekom od javnih parkinga koji se nalaze u blizini lokala. Takođe, s obzirom da je smješten u centru grada, do restorana možete doći taksijem ili gradskim prevozom.


Radno vrijeme i cijene

Restoran Manufaktura je otvoren od 9 ujutru do 1 naveče i radi tokom cijele sedmice. Takođe, nekoliko puta sedmično restoran organizuje i svirke uživo u večernjim satima. Najbolja stvar je što uslovi za rezervaciju stola u ovom restoranu ne postoje.

Što se tiče cijena, one nisu veće od cijena u drugim restoranima u Beogradu. Ovo može nekome da bude i iznenađujuće jer je ipak riječ o jednom od najpoznatijih restorana u Beogradu. Ali ipak je to i dodatni razlog da posjetite ovo sjajno mjesto.


Zaključak

Ukoliko tražite mjesto sa ukusnom hranom ali i odličnim provodom onda je Manufaktura pravi izbor. Ne samo da ćete uživati u tradicionalnoj hrani i vrhunskim lokalnim pićima, nego ćete boraviti u jako ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Nemaju svi restorani u Beogradu tradicionalnu kuhinju na svom meniju.  Zato je Manufaktura odlična ukoliko želite da se bolje upoznate sa autentičnom hranom Srbije, ili da dovedete goste da im pokažete tradicionalnu srpsku kuhinju.

A kada se uželite opuštenih izlazaka sa društvom, Manufakturu posjetite naveče i uživajte u svirci i odličnoj atmosferi. 


Srodni tekstovi:


Telehenderi – investicija koja se u građevinskim poslovima itekako isplati!

Ako planirate da osnujete firmu koja će se baviti nekom vrstom građevinskih radova, koji između osta...

Detaljnije

Dnevna soba po svim standardima

Soba u kojoj se najviše vremena provodi, tj. deo enterijera u kojem se na kraju svakog dana o...

Detaljnije

Koliko su vaše brave zaista sigurne?

Sigurnost doma možemo da obezbedimo na različite načine, ali su ulazna vrata početna tačka od koje m...

Detaljnije

Odabir biljaka u dečijim sobama za bolji san

Uređenje dečijih soba za najmlađe članove porodice, uvek predstavlja imperativ u odnosu na druge pro...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS