Kako popraviti držanje tela i rešiti dislokaciju vratnih pršljenova – nameštanje atlasa za vraćanje bistrine


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

nameštanje atlasa


Da li ste ikada čuli za pršljen koji se zove Atlas? Osim što podržava lobanju, omogućava rotaciju glave, napred-nazad, levo-desno. Ali, šta kada dođe do njegove povrede?

Usled uganuća, iščešenja ili preloma u toku sportskih povreda, saobraćajne nezgode, pada ili traume dolazi do ukočenosti u vratu, mišićne slabosti, nemogućnosti pokretanja glave i ruku, problema sa disanjem, vrtoglavice i slično. Stoga, veoma je značajno da atlas bude na svom mestu. 


Šta se zapravo događa u telu kada je atlas pomeren


Kroz Atlas prolazi mnoštvo arterija koje dovode krv do mozga, kao i nerv vagus. Kada je atlas pomeren, arterija se isteže, a samim tim mozak nema dovoljno kiseonika. Tako Atlas može da utice na kompletan nervni sistem zadužen za mnoge ključne funkcije u telu. Na primer, na pojavu mučnine, nesvestice, sindroma nervoznih creva, gubitak ravnoteže, tahikardiju, poremećen krvni pritisak i slično. Takođe, jedna takva neravnoteža organizma u velikoj meri utice negativno po mišićno-zglobni sistem, izazivajući skoliozu, bolove u kukovima i brojne druge posledice. Od dislociranog atlasa pacijenti neretko i godinama trpe glavobolje, napetost, slabu koncentraciju, insomniju, a da uzroka nisu ni svesni. 


Kako se dijagnostikuje povređen ili dislociran atlas


U mnogim klinikama obavlja se obuhvatan pregled i traže potencijalni uzroci simptomatskih problema. Zahvaljujući rentgenu, tomografiji i magnetnoj rezonanci, lako je utvrditi povrede vratnog dela kičme. A zatim, uputiti na niz tretmana koji mogu pomoći.   


Kako popraviti situaciju – nameštanje atlasa


Kroz tretman - nameštanje atlasa, koji traje svega petnaestak minuta, atlas se može vratiti u prvobitan položaj ili započeti proces izlečenja ako je u pitanju prelom. Nakon toga, kod većine pacijenata javljaju se vidne, pozitivne promene. Pre svega, bolja rotacija vrata, držanje tela, bistrina i opuštenost. 

Sa nameštanjem atlasa mnogi pacijenti osećaju i blago peckanje u udovima jer dolazi do bolje cirkulacije krvi i regeneracije nervnih puteva. Treba napomenuti da nameštanje atlasa, koji se može smatrati stubom čoveka, nikako ne izvodi laik, već fizijatar. Onog momenta kada fizijatar uspostavi ravnotežu i uspešno namesti atlas, dolazi do neometane veze imeđu glave i tela. Tek tada, čovek može da živi život pun potencijala i bez opterećenja. U bezopasnom postupku, sa posebnim uređajima, palpacijom i stimulacijom tačaka u predelu Atlasa, pacijent počinje da oseća olakšanje.

Mnogi koji su čak imali intenzivne bolove u kolenu, ili loše držanje tela, nakon ciljanja na atlas – svedoče o pokretljivosti, normalnom hodu i opštem poboljšanju. 


Šta nakon tretmana


Bilo da je u pitanju dete ili odrastao čovek, nakon nameštanja atlasa, preduzima se niz mera predostrožnosti. Naravno, potrebno je biti odgovoran prema sopstvenom organizmu. Uključivanji fizičke aktivnosti, zdravije ishrane i boljeg stila života, vratnom delu kičme i kičmenom stubu uopšteno može pomoći kako bi ona bila ojačana i postala istinski oslonac. 

Ne dozvolite da usled dislokacije pršljenova imate zujanje u ušima, glavobolje, bezvoljnost i neprijatnu vrtoglavicu, niti da budete s godinama sve bolesniji i manje funkcionalniji. Uz jednostavno nameštanje atlasa – zagarantujte svom organizmu dobru prokrvljenost, raspoloženje i normalizovanu funkciju organa. A pritom, zaboravićete na bol i probleme. 

Srodni tekstovi:


Koliko danas generalno zarađuju kozmetički saloni?

Žene danas više nego ikada vode računa o svom fizičkom izgledu. Šminka, frizura, nokti, tretmani lic...

Detaljnije

Vrste monitora koje možete odabrati za svoj računar

Ukoliko vam je potreban nov monitor za vaš računar ili kupujete desktop računar, pa ne znate kakav i...

Detaljnije

Šta izaziva neplodnost kod žene, a šta kod muškaraca?

Uzroci mogu biti različiti, međutim tu nije kraj sveta. Uz pomoć brojnih metoda i na kraju krajeva v...

Detaljnije

4 vrste slavina za sudoperu

Slavine za sudoperu su nekako čudne, pretpostavićemo da smo svi upućeni u to kako toalet radi, povuč...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS