Kako popraviti držanje tela i rešiti dislokaciju vratnih pršljenova – nameštanje atlasa za vraćanje bistrine


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

nameštanje atlasa


Da li ste ikada čuli za pršljen koji se zove Atlas? Osim što podržava lobanju, omogućava rotaciju glave, napred-nazad, levo-desno. Ali, šta kada dođe do njegove povrede?

Usled uganuća, iščešenja ili preloma u toku sportskih povreda, saobraćajne nezgode, pada ili traume dolazi do ukočenosti u vratu, mišićne slabosti, nemogućnosti pokretanja glave i ruku, problema sa disanjem, vrtoglavice i slično. Stoga, veoma je značajno da atlas bude na svom mestu. 


Šta se zapravo događa u telu kada je atlas pomeren


Kroz Atlas prolazi mnoštvo arterija koje dovode krv do mozga, kao i nerv vagus. Kada je atlas pomeren, arterija se isteže, a samim tim mozak nema dovoljno kiseonika. Tako Atlas može da utice na kompletan nervni sistem zadužen za mnoge ključne funkcije u telu. Na primer, na pojavu mučnine, nesvestice, sindroma nervoznih creva, gubitak ravnoteže, tahikardiju, poremećen krvni pritisak i slično. Takođe, jedna takva neravnoteža organizma u velikoj meri utice negativno po mišićno-zglobni sistem, izazivajući skoliozu, bolove u kukovima i brojne druge posledice. Od dislociranog atlasa pacijenti neretko i godinama trpe glavobolje, napetost, slabu koncentraciju, insomniju, a da uzroka nisu ni svesni. 


Kako se dijagnostikuje povređen ili dislociran atlas


U mnogim klinikama obavlja se obuhvatan pregled i traže potencijalni uzroci simptomatskih problema. Zahvaljujući rentgenu, tomografiji i magnetnoj rezonanci, lako je utvrditi povrede vratnog dela kičme. A zatim, uputiti na niz tretmana koji mogu pomoći.   


Kako popraviti situaciju – nameštanje atlasa


Kroz tretman - nameštanje atlasa, koji traje svega petnaestak minuta, atlas se može vratiti u prvobitan položaj ili započeti proces izlečenja ako je u pitanju prelom. Nakon toga, kod većine pacijenata javljaju se vidne, pozitivne promene. Pre svega, bolja rotacija vrata, držanje tela, bistrina i opuštenost. 

Sa nameštanjem atlasa mnogi pacijenti osećaju i blago peckanje u udovima jer dolazi do bolje cirkulacije krvi i regeneracije nervnih puteva. Treba napomenuti da nameštanje atlasa, koji se može smatrati stubom čoveka, nikako ne izvodi laik, već fizijatar. Onog momenta kada fizijatar uspostavi ravnotežu i uspešno namesti atlas, dolazi do neometane veze imeđu glave i tela. Tek tada, čovek može da živi život pun potencijala i bez opterećenja. U bezopasnom postupku, sa posebnim uređajima, palpacijom i stimulacijom tačaka u predelu Atlasa, pacijent počinje da oseća olakšanje.

Mnogi koji su čak imali intenzivne bolove u kolenu, ili loše držanje tela, nakon ciljanja na atlas – svedoče o pokretljivosti, normalnom hodu i opštem poboljšanju. 


Šta nakon tretmana


Bilo da je u pitanju dete ili odrastao čovek, nakon nameštanja atlasa, preduzima se niz mera predostrožnosti. Naravno, potrebno je biti odgovoran prema sopstvenom organizmu. Uključivanji fizičke aktivnosti, zdravije ishrane i boljeg stila života, vratnom delu kičme i kičmenom stubu uopšteno može pomoći kako bi ona bila ojačana i postala istinski oslonac. 

Ne dozvolite da usled dislokacije pršljenova imate zujanje u ušima, glavobolje, bezvoljnost i neprijatnu vrtoglavicu, niti da budete s godinama sve bolesniji i manje funkcionalniji. Uz jednostavno nameštanje atlasa – zagarantujte svom organizmu dobru prokrvljenost, raspoloženje i normalizovanu funkciju organa. A pritom, zaboravićete na bol i probleme. 

Srodni tekstovi:


Kako da izaberete obuću koja će odgovarati vašem stopalu?

Skechers muške patike bile su i ostale najprodavanija vrsta muške obuće na trži&scaron...

Detaljnije

Šta uraditi sa ušteđevinom u vreme inflacije 

Inflacija je svuda oko nas, od goriva do hrane, i vrlo je malo stvari koje možemo da uradimo povodom...

Detaljnije

Krunice za zube i holivudski osmeh

Osmeh je fokusna tačka lica. Osmeh je obično početak svake pozitivne ljudske interakcije. Kada se os...

Detaljnije

Kako praktično opremiti studentski stan?

Život mladih u Srbiji nije ni nalik životu mladih u drugim evropskim zemljama, pa i zemljama sveta. ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS