Od okova do funkcionalnosti i estetike – kakve sve vrste okova za nameštaj postoje


Uređenje doma Uređenje doma


Planirate preuređenje vašeg doma, a ljubitelji ste dekorativnog nameštaja? Volite antičko odisanje stilom i prefinjenošću? Veliku pažnju obraćate na detalje i dodatke? Onda treba da znate da se dekorativni okov uklapa u svaki vaš zahtev i težnju. Okov neobičnog dizajna u velikoj meri može dati moderniji izgled nameštaju, a njegova funkcionalnost će zavisiti od kvaliteta. Veliki izbor kvalitetnih okova za nameštaja možete pogledati na sledećem sajtu firme Šarka.


Kakvi sve okovi za nameštaj postoje 


Među mnogi dodacima za nameštaj mogu se kupiti okovi, kako za unutrašnju primenu tako i spoljašnju. U slobodnoj prodaji mogu se kupiti okovi najrazličitijih veličina i materijala, počev od drveta, plastike, keramike, metala pa čak i stakla. Za one kreativne duše ponuđeni su okovi sa specijalnim premazima u vidu retro strila, zatim oni u mat, zlatnoj, srebrnoj ili boji bronze. Savremene kuhinje i dnevni boravci nezamislivi su bez raznih pričvršćivača, šarki, ručki, reza, brava, kliznih i podiznih sistema, nogica, raznik kuka za nameštaj, ključeva, točkića, zaustavljivača i druge armature nameštaja.


Okov i njegova primena


Okov namenjen za isticanje estetike nameštaja često se može uočiti u svemu onome što svakodnevno koristimo i što nam život čini lakšim. Kuhinjski elementi, razne police, ormari, fioke, prozori i vrata ukrašeni okovima ne samo da će isticati lepotu enterijera već će omogućavati tiho korišćenje, izdržljivost i sigurnost. Okov čini atraktivnim i udiše novi život u razne komode, klizna vrata, klubske stočiće, sofe i mnoge druge elemente. Pored toga, okov može naglasiti stil baroka, antike, ornamenta ili modernizma. Primenljiv i kompaktan, okov je deo svake kuće i svakog stana. 


Od okova do funkcionalnosti


Kada preuređujemo naš dom obično očekujemo da sve u našem prostoru podleže svojoj funkcionalnost, od fioka u kuhinjskim elementima do garderobera u spavaćoj sobi. Da bi okov bio funkcionalan, pouzdan i trajao dugi niz godina on mora biti napravljen od kvalitetnih materijala. Najčešće se elementi okova nikluju kako ne bi došlo do brzog oštećenja usled svakodnevnog korišćenja. Svakako ćete prednost dati kupovini metalnih ručki za komodu nasuprot plastici koja se lako može uništiti. Pored toga, možete voditi računa o tome da li odabrani okov može da podnese temperaturne promene, mehaničke udarce, da li je premaz ujednačen i da li svi mehanizmi rade glatko. Okov koji je stabilan, ne škripi i ne koči pružajući potporu nameštaju jeste onaj koji je funkcionalan i koristan za vaš dom. 


Dekorativni nosači za police koji upotpunjuju izgled


Gotovo da ne postoji kuća koja nema drvene police pričvršćene sa nosačima. Dekorativni nosači za police nasuprot onim klasičnima, kao sastavni deo okova, mogu značajno poboljšati izgled prostora. Vršeći svoju estetsku ulogu, dekorativni nosači često su vijugavih oblika, razdragane geometrije, različitih veličina, boje i izuzetno jakog i otpornog materijala. Ovaj okov dovoljno je jak da drži policu sa knjigama, televizor, saksijsko cveće i mnoge druge predmete što je veoma važan parametar. Veliki broj modela prikladan je za svaki ukus i više dekorativnih stilova. Fiksirajući police, ovi dekorativni okovi mogu se postaviti i na zidne podloge od drveta, betona pa čak i cigle. Ove konstrukcije grandioznog dizajna, pored mnogih drugih vrsta okova mogu obezbediti elegantan prostor za odlaganje potrebnih stvari. 

Srodni tekstovi:


Kako da izaberete obuću koja će odgovarati vašem stopalu?

Skechers muške patike bile su i ostale najprodavanija vrsta muške obuće na trži&scaron...

Detaljnije

Uređivanje dvorišta uz pomoć prirodnih materijala

Ideja za uređivanje bašte sasvim sigurno ne manjka. Za neke od njih već znate, jer ste imali prilike...

Detaljnije

Znamenita dela Dostojevskog

Fjodor Mihajlovič Dostojevski, ruski pisac ali i jedan od najznačajnijih pisaca kako ruske, tako i s...

Detaljnije

Savršena figura bez teretane

Danas nije potrebna ni teretana, ni instruktor, ni grupni trening da bi trenirali i održavali svoje ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS