Investiranje u nekretnine – gde kupiti stan?


Posao

Zbog jednostavnosti posla i obezbeđivanja pasivnih prihoda, investiranje u nekretnine važi za jedan od najpopularnijih vidova privatnog poslovanja u poslednjoj deceniji. Međutim, gde kupiti stan? Na koje faktore treba obratiti posebnu pažnju? Ukoliko vas muče slična pitanja, nastavite sa čitanjem teksta. U narednim redovima ćemo navesti pogodne lokacije za kupovinu stanova, ali i najvažnije savete za investitore. Listu će sačinjavati atraktivne beogradske opštine, koje neretko donose najveće profite. 

Investiranje u nekretnine na Voždovcu

Kada je u pitanju prodaja stanova Voždovac se nameće kao idealna opcija za studente ili porodice sa decom. U kraju se nalazi puno obrazovnih institucija i parkova, dok je sama ponuda nepokretnosti  zaista raznolika. Od intimnih zgrada sa svega par spratova, ušuškanih kuća pa sve do oblakodera, pronaći ćete sve tipove nekretnina. Naselje je dobro povezano za ostatkom grada, a cene kvadrata su, u starim naseljima poput Dušanovca ili Pašinog brda, na sasvim pristupačnom nivou. Upravo zbog toga predlažemo da prvenstveno istražite ponudu nepokretnosti u ovoj gradskoj zoni. 

Opština Vračar – boemska četvrt Beograda

Vračar je najmanja, ali ujedno i najgušće naseljena gradska opština, pa će svaka kupovina nekretnine na ovoj lokaciji biti odličan strateški potez. Krase je poznate beogradske čevrti, poput Slavije, Čubure i Palilule, u kojima se kupoprodaja nekretnina odvija gotovo neprestano. Imajte u vidu da je naselje karakteristično po velikom broju kafića, restorana i noćnih klubova, te da ga najčešće naseljava mlađe stanovništvo. Opština je još poznata i kao boemska četvrt, tako da zarađeni novac od rentiranja možete uložiti i u otvaranje ugostiteljskog objekta. 

Novi Beograd – idealna adresa za investiranje u nekretnine!

Faktori poput gradnje, atraktivnosti lokacije i dobre povezanosti sa ostalim naseljima najviše utiču na određivanje mesečne rente. A igrom slučaja, Novi Sad ispunjava baš sve kriterijume za visoku kiriju. Naime, opština se nalazi na levoj obali Save te je sa ostatkom prestonice povezana sa čak šest mostova. Kroz naselje takođe prolazi i autoput, u koji se vrlo brzo možete uključiti ukoliko planirate putovanje van grada ili države. Osim toga, odlično je pokriven osnovnim školama i vrtićima, dok je mnoštvo tržnih centara i zelenih površina na dohvat ruke. 

Sasvim je očigledno da kupovina stana u novobeogradskim blokovima ostavlja puno benefita. Predlažemo da dobro razmotrite ovu opciju. 

Investiranje u nekretnije – Beograd na vodi

Lista najpogodnijih prestoničkih lokacija za investiranje u nekretnine ne bi bila potpuna bez ubrajanja višemilionskog projekta Beograda na vodi. Potencijal ove četvrti u velikoj meri primetili su i inostrani investitori, tako da se sve češće susrećemo sa kupovinom nezavršenih stanova.  Samim tim, ukoliko se odlučite za ovu destinaciju, savetujemo da što pre prionete na posao. Premda su cene kvadrata u ovom delu grada najviše, verujemo da ćete ispravnim poslovnim planom, zasigurno doći do ozbiljnih prihoda.

Investiranje u nekretnine – važni saveti

Zbog unikatnih osobina te naizgled eklektičnog spoja niskih kuća i solitera, Zemun može biti savršena lokacija za investiranje u nekretnine. Osim toga, vredi istražiti ponudu stanova i u manjim gradskim naseljima, poput Banovog Brda, Dorćola, Konjarnika ili Borče. Kako biste doneli ispravnu odluku o lokaciji nekretnine, ali i najlakše došli do prvih klijenata, predlažemo da pročitate naredne savete:

  • Formirajte svoju ciljnu grupu i u skladu sa tim odredite idealnu lokaciju. Primera radi, ukoliko planirate da izdajete stanove porodicama sa decom, okrenite se mirnijim naseljima sa puno zelenila ili lokaliteta. 

  • Budite realni – ne postavljajte visoke ciljeve, već se potrudite da prodajna cena nekretnine (ili kirija) bude na realnom nivou. Imajte na umu da treba vratiti uloženi novac, te po mogućstvu, ostvariti profit. 

  • Razmišljajte kao klijent – uz pridržavanje ovog saveta će sve teći puno jednostavnije. Sagledajte stvari iz drugog ugla, te povucite adekvatne poteze ukoliko su promene nužne.

Oglašavanje – krucijalni faktor

Angažman renomirane agencije za nekretnine će verovatno biti najbrži i najsigurniji put do kupaca ili stanara. Međutim, do prvih klijenata vrlo lako možete doći i bez plaćanja novčanih naknada agencijama. Postoji veliki broj sajtova koji nude besplatnu opciju postavljanja oglasa, a pored toga ujedno možete iskoristiti i moć preporuka (posebno ukoliko poznajete puno ljudi). Takođe, nikako ne bi trebalo zaboraviti ni na društvene mreže. Napravite naloge na Instagramu, Fejsbuku i TikToku, te se potrudite da unikatnim sadržajem privučete željenu klijentelu. Podrazumeva se da snimci i fotografije stana budu u visokoj rezuluciji. 

Ukoliko budžet to dozvoljava, možete kupiti više nekretnina na različitim lokacijama. Ako se pridržavate navedenih saveta i imate želju za konstantim napretkom, vrlo brzo ćete vratiti uloženi novac.Srodni tekstovi:


Kakva ste iskustva poneli sa letovanje na Kipru

Na sajtovima i društvenim mrežama na internetu može se naći zaista veliki broj iskustava koje...

Detaljnije

Koliko su vaše brave zaista sigurne?

Sigurnost doma možemo da obezbedimo na različite načine, ali su ulazna vrata početna tačka od koje m...

Detaljnije

Važnost Specijalizovanih Agencija za Prevoz Pokojnika: Siguran i Dostojanstven Prenos Tela

Gubitak voljene osobe je duboko emotivan trenutak u životu, a organizacija prevoza tela preminule os...

Detaljnije

Kuda ćete otići za novu godinu?

Gde ćeš za Novu godinu? Ovog puta i oni koji nisu fanovi novogodišnje euforije i provo...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS