Izaberite savršena sobna vrata za svoj dom


Uređenje doma Uređenje doma

Kada govorimo o renoviranju stana ili kuće, pored nezaobilazne stolarije, posebnu pažnju treba posvetiti kupovini sobnih vrata. Ovde se ne radi o investiciji koju menjamo svake godine. Naprotiv. Sobna vrata treba da nam traju deceniju ili više. Zbog toga se fokus treba staviti na kvalitet, a manje na cenu. 

Ako planirate zamenu starih vrata u svim sobama, savetujemo vas da izaberete ista, tj. od istog materijala i proizvođača. 

Kako odabrati odgovarajuća sobna vrata?

U širokoj ponudi, treba se odlučiti za vrata napravljena od pažljivo odabrane tehnologije i materijala. Vrata od kvalitetnog drveta ili kombinacije čelika i stakla ispuniće očekivanja svakog kupca s obzirom da se radi o izdržljivom materijalu. Suprotno, vrata od iverice vrlo verovatno neće ispuniti sva vaša očekivanja u pogledu kvaliteta i veka trajanja.

Danas imate opciju izrade sobnih vrata po meri

U zavisnosti od dimenzija otvora na sobama na koje planirate da postavite vrata zavisi da li ćete tražiti proizvođača koji radi sobna vrata po meri ili prodaje vrata standardnih dimenzija. Kako biste i vi znali na čemu ste, pre odlaska u kupovinu uzmite papir i olovku i izmerite sve okvire. Sa takvom skicom otiđite u radnju koja ima najveći izbor sobnih vrata. Odmah ćete znati da li se radi o standardnim dimenzijama ili ne.

Takođe, mnoge firme se bave i oglašavanjem preko interneta, pa i iz svoje fotelje možete pogledati modele sobnih vrata, njihovu cenu, rok isporuke i sl.

Kada kažemo sobna vrata po meri cena zavisi od nekoliko faktora

Ako vas interesuju isključivo sobna vrata po meri cena se određuje u zavisnosti od nekoliko faktora. Najpre od odabranog materijala, vrste štoka i brave kao i od konačnih dimenzija vrata. Pa tako, furnirana ili vrata od medijapana koštaće vas znatno više od vrata koje u osnovi imaju ivericu. 

U slučaju da se desi da vam odgovaraju vrata standardnih mera kao i da je baš u tom trenutku kada ste naišli postavljena akcijska cena istih, možete znatno uštedeti.

Zbog toga nikako ne biste trebali da žurite da kupovinom sobnih vrata. Pratite akcije po salonima jer ćete jedino na taj proći jeftinije. 

Dizajn sobnih vrata je raznovrsniji nego ranije

Primetićete da je danas mnogo veća ponuda sobnih vrata nego ranije, naročito što se tiče njihovog dizajna. U nekim luksuznijim salonima možete videti prava mala umetnička dela. Ranije su sobna vrata podrazumevala par daski koje se ušrafe i na njih se stavi neka klasična kvaka. Danas to nije slučaj. Sa razvojem tehnologije izrade materijala mogu se pronaći veoma interesantna unikatna vrata rustičnog ili modernog dezena. 

Obratite pažnju na ugradnju sobnih vrata

Koliko je zapravo bitan pravilan odabir sobnih vrata, toliko je važno da ona budu savršeno montirana. Najbolje bi bilo da za ovu vrstu posla angažujete majstora koji se već duže vreme bavi ovim poslom. Pored toga što je bitno da vrata dobro nalegnu između zidova, isto tako se od majstora očekuje da vam da sve savete koje se tiču njihovog daljeg korišćenja. 

Tih saveta bi se valjalo pridržavati da vam se u nekom trenutku ne bi desilo da vrata počnu da škripe ili ne mogu dobro da se zatvore. 


Srodni tekstovi:


Gde je najbolji provod u Beogradu?

Beograd je grad koji ima bogato kulturno i istorijsko naslijeđe i poznata je turistička atrakcija. J...

Detaljnije

4 zanimljiva načina da dete brže savlada engleski jezik

Detinjstvo je ispunjeno igrom. Štaviše, deca u igri provode veliku većinu svog vremena...

Detaljnije

Restorani Beograd TOP 5 Doživite vrhunsko gastronomsko iskustvo

Restorani Beograd nude idealan spoj tradicije i modernog, a gastronomska ponuda je bogata za svaki u...

Detaljnije

Šta se dešava sa cenom sobnih vrata na tržištu?

Tržište sobnih vrata je veoma veliko što se tiče modela, materijala, boja dezena, ali ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS