Kako praktično opremiti studentski stan?


Uređenje doma Uređenje doma

Život mladih u Srbiji nije ni nalik životu mladih u drugim evropskim zemljama, pa i zemljama sveta. U Evropi se mladi mnogo ranije osamostaljuju, oni se  odvajaju od porodice i roditelja i započinju svoj život i pre no što odu na studije. Ako se do fakulteta ne isele iz roditeljskih domova, onda je početak studija ta prelomna godina. Kod nas deca odlaze iz roditeljske kuće tek sa početkom studiranja, retko čak i tada a još ređe se  odvoje ranije i odluče da upišu srednju školu koja nije u njihovom mestu. Studiranje i odvajanje je najlepši period života, iako vrlo stresan, ipak pun iskušenja i izazova. U tom osamostaljivanju, prvi izazov studenata je uređenje stana u kome će živeti.

Uređenje studentskog stana

Studentska soba je prvi samostalni prostor, u kome studenti uređuju život po svojim merilima. Često ta soba nije luksuzna i moderna, studenti imaju manje slobode u uređivanju studentske sobe, zato što  većina stvari u sobi nije njihovo vlasništvo, pa, iako, im se nešto od nameštaja ne svidi, prosto se tu nalazi, najam sobe, donekle, podrazumeva i najam nameštaja i brigu o nameštaju i svemu što je u sobi. Međutim, uvek ostaje prostor da studenti sobu ili stan srede prema svojim potrebama i željama, važno je samo da ne preteraju sa radovima i preurede samo ono što je dozvoljeno, a uz malo para i mnogo ideja to će im poći lako za rukom. Prilikom uređivanja studentskog stana uvek polazite od činjenice da, sve novine treba da budu takve, da lako možete da ih sklonite, skinete, okrečite, prefarbate. Najjednostavnije je stan oplemeniti detaljima koje ćete lako seliti tamo gde se Vi budete selili. Zato se uvek odlučujte za ukrasne detalje, bilo da su jastučići, prekrivači, lampe, ogledala......Znamo da studenti  ne vole klasične zavese, podsećaju ih možda na porodični dom, pa bude melanholiju ili jednostavno ne žele da brinu o njihovom održavanju koje baš nije jednostavno. Zato će se pre odlučiti za zavesu koja odlično odgovara njihovom tempu, ali i mladalačkom duhu, kao što su rolo zavese cena je takođe pristupačna. 


Rolo zavese kao najpraktičnija zaštita od sunca

Rolo zavese su doživele ekspanziju na tržištu i postale jedna od najprakzičnijih zaštita od sunca. Tehnologija je napredovala pa je mehanički mehanizam za podizanje platna pomoću lančića zamenjen elektromotorom kojim se upravlja daljinskim upravljačem. Platno se izrađuje od različitih vrsta materijala: prirodnih materijala, rolo plisa, black-out platna  i  zebra. Sve više se posebno izdvajaju black-out platna, odnosno dan-noć zavese koje služe za potpuno zamračenje i zaštitu od sunca. Kao takva ona je idealna za spavaće sobe. Nature rolo zavese propušta svetlost, ali ne potpuno. Može se montirati na sam prozor ili zid iznad prozora. Rolo plisa je potpuno nova vrsta zavese, onda omogućava da se zatvori samo jedan deo prozora, bilo da je gornji, donji ili srednji deo prozora. Najsimpatičnije i najviđenije rešenje za rolo zavese je zebra rolo zavesa. Naziv je dobila po providnim i neprovidnim poljima, a podešavanjem zavesa može biti potpuno providna ili potpuno neprovidna. Rolo zavese cena se odlično kombinije sa studentskim budžetom.


Srodni tekstovi:


Provodite vreme napolju zajedno sa vašom bebom

Ubrzo nakon rođenja poželjno je da beba što više vremena provodi na svežem vazduhu. To...

Detaljnije

Kipar letovanje 2023 – aranžmani koji pružaju užitak i zadovoljstvo

Izbor letovališta za odmor u predstojećoj sezoni predstavlja važnu odluku kojom će se obezbed...

Detaljnije

Isplanirajte na vreme doček za 2024. godinu

Brz ritam i urbani način života u metropolama kao što je Beograd formira novi društven...

Detaljnije

Šta je sve potrebno za adekvatno renoviranje stana

Obnova ili renoviranje stambenog prostora je često jako zahtevnija od same gradnje. Osnovna razlika ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS