Izabrati odgovarajuće zavese za dom nikada nije bilo lakše


Uređenje doma Uređenje doma

zavese za dom

Kada u bilo kojoj sferi ima mnogo izbora, to s jedne strane može biti dobro jer ćete naći ono što vam odgovara, ali ako ste neodlučni, to će vam otežati u pravljenju izbora. Tako je i u opremanju doma – pred tolikim ste izborima kada opremate novi stan ili renovirate stari. To su uglavnom slatke muke, koje, doduše, zahtevaju vreme koje po pravilu nikada nemamo.

Sve na jednom mestu – zavese, tepete, tepisi

Da kupac uštedeo vreme, ali i prodavac još bolje poslovao, firme koje se bave izradom i montiranjem zavesa gledaju da upotpune svoju ponudu, pa svoje poslovanje šire i na druge elemente u vezi sa  opremanjem doma. Tako uz zavese često imaju garnišne i ostale dodatke potrebne za montiranje, zatim, pored zavesa, tu je i kućni tekstil, tepisi i staze, neretko i tapete i ono što je potrebno za dekoraciju zidova. To ne čudi, jer sve navedeno spada u kategoriju dekorativnog uređenja.

Vrste zavesa za dom koje se najčešće kupuju – klasične, zebra i rolo zavese

Klasične zavese i draperije su ono što nam najpre padne na pamet kada tražimo zavese za dom. To je tradicionalno dobro rešenje, jer upućuje na toplu i opuštenu atmosferu, daje posebnu draž prostoru. Kada se odlučimo da ćemo se prikloniti ovoj vrsti zavesa, moramo razmišljati o još nekim stvarima kao što je montaža, koja podrazumeva i garnišne. Eto još jedne stvari koju treba izabrati. Vrlo je važno da li ste u planu imali i postavljanje draperija, jer tome treba prilagoditi i garnišne, odnosno staviti one duple. O garnišnama ne morate da razmišljate ukoliko se odlučite za zebra ili rolo zavese, o kojima će biti više reči u daljem tekstu. Informišući se oko izbora zavesa, posetili smo firmu MegaLux u potrazi za pravim savetima oko toga kako da se izaberu odgovarajuće zavese. U ponudi imaju sve vrste zavesa, od običnih do Megaluxs rolo zavesa. Tamo smo saznali i nešto više o različitim mehanizmima zavesa.

Paketo i panelni mehanizmi

Paketo mehanizmi nešto je najmodernije što se trenutno može neći na tržištu zavesa, zahvaljujući naročitoj estetici kojpm odišu. Naime, to je način na koji se zavese spuštaju i podižu, koji je pre svega izuzetno jednostavan, a s druge strane zanimljiv i moderan. Može se birati između toga da se zavesa preklapa, ili da bude u vidu plisiranja, kao i da se zavesa nabira, što je posebno elegantno rešenje. Ono što je možda više poznato jesu panelni mehanizmi. Najveća predost te vrste mehanizama jeste praktičnost, ali i multifunkcuionalnost, s obzirom na to da se koriste i ukoliko je potrebno da se vizuelno pregrade prostorije. To izgleda vrlo interesantno i originalno, a zavese sa panelnim mehanizmom podržavaju gotovo sve vrste materijala. Još jedna prednost je i to što, ukoliko vam tkanina dosadi, možete je menjati, a da sam mehanizam ostan isti. To veoma znači onima koji vole da menjaju stvari u svom domu češće nego ostali. Znamo da, ma koliko uredili prostor po svojoj meri i želji, često imamo da nakon određenog vremena unesemo neku promenu i učinimo prostor još prijatnijim. 






Srodni tekstovi:


Zbog čega je lavabo sa ormarićem uvek dobar izbor za uređenje kupatila?

Kupatilski nameštaj je važan dodatak svakom kupatilu i ima kako dekorativnu, tako i upotrebnu...

Detaljnije

Svi benefiti koje daju studije medicine u inostranstvu u modernom vremenu

Inostranstvo kao pojam zvuči vrlo privlačno, izazovno i maštovito, posebno ukoliko se razmatr...

Detaljnije

Tajanstveni Prag, otkrijte skrivena čuda Češke!

Prag, poznat kao biser središnje Evrope, grad je koji očarava posetioce svojom jedinstvenom k...

Detaljnije

Šta uraditi sa ušteđevinom u vreme inflacije 

Inflacija je svuda oko nas, od goriva do hrane, i vrlo je malo stvari koje možemo da uradimo povodom...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS