Kako odabrati adekvatan ruksak za putovanje?


Globus


Pravi avanturisti znaju koliko izazovna priprema za jedno putovanje i obilazak željenih destinacija mogu biti, bilo da je reč o kraćim ili dužim relacijama. Zato će mnogi reći da je srž dobre avanture i lepih uspomena koje će nastati kao posledica kvalitetno provedenog vremena upravo u dobroj pipremi i organizaciji. 

Priprema počinje od same ideje, zatim odabira željene destinacije, vremenskih uslova i dužine putovanja, a zavisi i od toga koje prevozno sredstvo se koristi, tipa smeštaja, planiranih aktivnosti i brojnih drugih stvari. 

Jedna stvar zajednička je za sve te kriterijume i segmente, a mnogi je ističu kao jedan od najvažnijih segmenata - reč je o ruksaku za putovanje

Kako i u odnosu na koje kriterijume odabrati najbolju opciju saznajte u nastavku teksta. 

Praktična opcija za ručni prtljag u avionu

Cena avio karte za željene destinacije danas se može naći po znatno povoljnoj ceni, a na koju i te kako utiče veličina prtljaga koju je u tom slučaju dozvoljeno poneti sa sobom. Obično je u zamenu za jefitniju kartu dozvoljeno sa sobom poneti samo ručni prtljag i to predstavlja strepnju za mnoge putnike. 

U zavisnosti od destinacije i broja dana, panika se može povećati sa činjenicom koja se odnosi na ograničenu veličinu i težinu ručnog prtljaga koji sa sobom neko može poneti. 

Zato je ruksak za putovanje idealna opcija u ovom slučaju. A kako ovakva praksa traje godinama unazad postoje razni načini da se upravo u ovakav ruksak za putovanje spakujete bez mnogo muke, a da opet ponesete sve što je neophodno. 

Osim činjenice da dobijate jefitniju avionsku kartu noseći samo ručni prtljag, treba naglasiti da na ovaj način olakšavate sebi kretanje kroz gradove ili presedanje, te da su vam sve stvari na jednom mestu i da nećete poneti brdo onih sitnica koje pakujemo ,,za svaki slučaj“. 

Za planinarenje i pešačenje je važna veličina i način pakovanja

Svima nam je nekad potrebno vreme provedeno u prirodi, u ambijentu potpuno izolovanom od spoljnih stresora. Nekad je dovoljno samo spakovati se i upustiti u avanturu koja podrazumeva isključivo zelenilo i čist vazduh.

Ipak, pešačenje i planinarenje su iskustva čiji kvalitet mogu odrediti lične sposobnosti dobrog pakovanja. Potrebno je dobro se pripremiti i pametno se spakovati, kako biste, sa jedne strane, imali sve što potrebno, a sa druge strane spakovali tako kompaktno da se ne opteretite bespotrebnim teretom.

Balans se mora postići pažljivim biranjem esencijalnih stvari koje su potrebne za jedno takvo putovanje, a posebno kada je reč o ruksaku za planinarenje. 

Što su duže šetnje u pitanju, tako će biti potreban i adekvatniji ruksak za planinarenje koji ima dodatnu postavu u trakama za nošenje, kao i pojas koji možete zakačiti oko struka. Standardni bi bili i džepovi za vodu, kao i raznorazni drugi džepovi koji mogu biti korisni za dodatnu organizaciju.

Za početak najvažnije i najlogičnije što treba spakovati - voda. Pune flašice vode su najvažnija stvar u ruksaku za planinarenje, kako biste izbegli dehidrataciju i kako biste mogli lagano da idete stazom. A najbolja hrana za pešačenje je ona koja se može lepo spakovati i koja se neće deformisati u ruksaku.

Pored toga treba poneti osnovne lekove i set prve pomoći, baterijsku lampu, kompas, nešto od garderobe, džepni nožić i slično.

Standardni modeli odlična su opcija za kraće relacije

Kada se pakujemo za odlazak na vikend odmor često imamo dilemu koliko čega i šta nam je potrebno. Najčešće ponesemo jedan deo stvari ,,za svaki slučaj“ koji nikada ne upotrebimo, posebno ako se na put kreće automobilom. 

Ruksak za putovanje koji ima posebnu pregradu za nošenje laptopa je odlična opcija za vikend odmore onima kojima je isti neophodan. Omogućava da se elektronski uređaj transportuje na bezbedan način, dok ujedno ostavlja dovoljno prostora za pakovanje još nekih stinica koje je potrebno da budu pri ruci. 

To može biti dodatni prostor za lične stvari, garderobu, neku hranu ili dodatnu presvlaku. Mogućnosti su raznovrsne, a praktičnost nemerljiva. 

Raznovrsne pregrade i džepovi sa spoljašnje i unutrašnje strane standardnih modela omogućavaju dobru organizaciju svih sitnica koje je potrebno da budu pri ruci za savršen odmor od par dana. 

Sportski modeli dizajnirani za višenamensku upotrebu

Ako bismo morali da izdvojimo model ruksaka koji u odnosu na svoju namenu ima najveću praktičnu višenamensku uporebu onda bi to definitivno bili sportski modeli. 

Zašto je to tako?

Njihova rasprostranjenost i dostupnost, ali i mnoštvo varijanti, dezana i dizajna u kojima su dostpuni, omogućila je da danas svako može lako doći do savršenog modele za sebe. A tome svakako treba dodati i njihovu udobnost. 

Zato se koriste u raznim sportovima prilikom nošenja opreme za trening, deca ih koriste za školu, odrasli za šetnje na kraćim i dužim relacijama, a mogu se korisiti i za putovanje bilo koje vrste, samo ako se dobro prilogade potrebi i nameni. 

Sportski modeli mogu se naći u brojnim varijantama i različitom rasponu cene od koje može zavisiti i sam kvalitet. 

Zbog svega toga ovakvi sportski modeli mogu se često naći kao zamena za ruksak za putovanje. Srodni tekstovi:


Sedmi mesec trudnoće - pripreme za susret mame i bebe

Sedmi mesec trudnoće je početak trećeg tromesečja i obuhvata period od 28. do 31. nedelje trudnoće. ...

Detaljnije

Vodič za letovanje na Rodosu 2022. godine

Svi smo se jako uželeli mora. Poslednje dva godine su bile baš neizvesne i stresne u tom pogl...

Detaljnije

Kako popraviti držanje tela i rešiti dislokaciju vratnih pršljenova – nameštanje atlasa za vraćanje bistrine

Da li ste ikada čuli za pršljen koji se zove Atlas? Osim što podržava lobanju, omoguća...

Detaljnije

Mesta u okruženju koja pokreću adrenalin: Gde otići?

Aktivni odmor postao je popularan oblik putovanja i uzbudljiv način trošenja slobodnog vremen...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS