Kako u Bugarsku u vreme pandemije?


Globus Globus

Mnoge koji imaju bližu ili dalju rodbinu u nekom gradu Bugarske, interesuje upravo kakva je procedura za odlazak s obzirom na aktuelnu epidemiju sa korona virusom. Poznato je da je virus drastično smanjio turističke posete kako se zaraza ne bi širila.

 Neke države su uvele posebna pravila kada je ulazak stranih državljana u pitanju, pa tako danas u određene zemlje kao državljanin Republike Srbije možete otići uz poštovanje propisanih uslova, dok vam druge zemlje u potpunosti zabranjuju ulazak. 
Negativan PCR test – neophodan uslov

Ipak, u većinu zemalja srpski državljani mogu ući pod jednim uslovom a to je da imaju negativan PCR test. Tako je i sa Republikom Bugarskom. 

Da biste uspešno prešli granicu, test nikako ne sme biti stariji od 72 h. U suprotnom, postoji velika verovatnoća da će vas na granici vratiti. 

Druga varijanta je da budete vakcinisani sa obe doze vakcine (osim u slučaju da ste vakcinisani Astra Zeneca kada se priznaje jedna primljena doza). U ovom slučaju negativan PCR nije potreban. Ova odredba zvanično važi od 25. Marta 2021. godine.

Što se tiče vrste prevoza kojim biste mogli otići do susedne Bugarske jedna od opcija je da se samostalno organizujete i uplatite određeni vid prevoza. Druga opcija koja vam stoji na raspolaganju je da krenete sopstvenim autom.


Niš Sofija prevoz odličan izbor za sve one koji žive na jugu Srbije

Ako živite u nekom gradu koji se nalazi na jugu naše zemlje poput Niša, imate mogućnost da rezervišete Niš Sofija kombi prevoz Pexon i da direktno iz svog rodnog grada odete u glavni grad Bugarske. Isto tako, ova varijanta je pogodna ukoliko planirate posetu rodbini koja živi blizu Sofije. Pa tako, do odredišta dalje možete stići taksijem ili lokalnim prevozom. 

Postoje firme koje se bave upravo kombi prevozom putnika na različita mesta bilo da se radi o nama susednoj zemlji ili nešto udaljenijoj destinaciji poput Beča, Pariza i sl. Danas su prevoznici itekako upoznati sa neophodnim merama zaštite kojih se svi putnici moraju pridržavati. Pa tako, među putnicima i dalje mora postojati socijalna distanca propisana merama kriznog štaba, dok se nošenje maski podrazumeva. Na taj način se svako putovanje regularno može sprovesti, a prevoznici kao i putnici ne moraju da strepe od eventualnih kazni. 


Sopstveni prevoz može biti opcija

Ukoliko imate auto koji je u dobrom stanju, tehnički ispravan, a pri tom ste osoba koja je siguran i pouzdan vozač koji uživa u dugoj vožnji, umesto rezervacije kombi prevoza možete se sami organizovati i krenuti u posetu rođaka u nekom od gradova Bugarske. Ovako ćete uvek autom moći da stanete kada budete želeli da napravite pauzu na kojoj ćete odmoriti od puta. 

Ipak, treba da znate da je veoma važno da poštujete sve saobraćajne propise kako ne biste bili kažnjeni od strane bugarske policije koja je veoma rigorozna kada je kršenje saobraćajnih pravila u pitanju. Za svaku vrstu prekršaja plaća se određena kazna. Zato budite oprezni ako samostalno planirate ovakvu vrstu putovanja. 

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica oko putovanja, možete se informisati na sajtu ambasade na kojem se redovno ažuriraju najnovije vesti oko uslova putovanja. 


Srodni tekstovi:


Pročitaj šta sve treba razmatrati prilikom izdavanja stanova

Iako na prvi pogled izdavanje stanova deluje jednostavno, postoji čitav niz finesa na koje treba obr...

Detaljnije

Šolja praznične arome- dobro poznati napici na novi način

Decembar je mesec pripreme za najluđu noć. Euforija počinje sa postavljanjem prvih šarenih la...

Detaljnije

Cilindri za vrata – idealan način zaštite svakog doma

Ukoliko smatrate da još uvek ne posedujete dovoljno efikasan sistem zaštite vaš...

Detaljnije

Pročitaj u čemu je tajna funko pop figurica

Po svojoj estetici, dizajnu i obliku, materijalu od kojeg se prave, funko pop proizvodi prepoznatlji...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS