Mali saveti kako da (uspešno) vežbate kod kuće - i ostvarite rezultate!


Zdravlje i lepota


Iako je letnja sezona uveliko u toku mnogi od nas tek planiraju da idu na odmor, a svi znamo šta to znači - počinje veća nego ikad briga o tome kako ćemo izgledati u kupaćem kostimu. U redu, znamo da to nije pitanje za “u 5 do 12” ali to je prosto jače od nas - uvek ostavljamo brigu o svom izgledu za poslednji čas jer smo do tada prosto fokusirani na druge obaveze među kojima, priznajemo, nije redovno vežbanje. Ipak, nemojte očajavati jer ima sasvim dovoljno vremena da se stvari isprave, a vi osećate dobro u svojoj koži. Ukoliko vam je mrsko da idete u teretanu ili vežbate negde napolju gde svako može da vas vidi, donosimo vam nekoliko saveta kako da uspešno vežbate kod kuće, u svoja četiri zida, i ostvarite sjajne rezultate!


Postavite (realan) cilj i napravite plan kog ćete moći da se pridržavate


Pre svega, naravno, treba postaviti cilj - šta želite da postignete, i za koje vreme? Potrudite se da budete realni jer samo tako nećete odustati na pola, niti ćete grditi sebe ukoliko ste neuspešni. Budite svesni sebe i svojih mogućnosti, svog slobodnog vremena i drugih potencijalno ograničavajućih faktora i napravite konkretan plan. Ne morate vežbati svakog dana po nekoliko sati - tri do četiri treninga nedeljno, u trajanju od svega sat vremena, uz balansiranu ishranu, biće dovoljni da se pripremite za leto i ponosno prošetate kupaći kostim. 


Nabavite potrebnu opremu - prostirku za vežbanje, tegove, sobni bicikl, vijaču…


Pravljenje plana treba da obuhvati i način na koji ćete doći do zacrtanog cilja. Savetujemo vas da odaberete aktivnosti u kojima ćete uživati i oko kojih nećete morati previše da se mučite. Na primer, ukoliko volite da vozite bicikl, ali nemate gde, nabavite sobni bicikl. Sobni bicikl može da se smesti u bilo koji kutak vašeg doma, možete ga i premeštati u zavisnosti od toga da li želite da ga vozite na terasi ili uz TV, a uz to, sobni bicikl je mnogo jednostavniji za korišćenje od drugih, sličnih sprava za vežbanje poput trake za trčanje ili sprave za nordijsko skijanje. Sobni bicikl je ujedno i najlakši način da odradite kardio trening - sedite, okrećite pedale, dok istovremeno čitate, slušate ili gledate nešto što će vam okupirati pažnju i učiniti da zaboravite da zapravo vežbate (ovo se odnosi na one lenje). Naravno, sobni bicikl ne mora da bude jedina oprema koju ćete koristiti - u obzir dolaze i tegovi i prostirka za vežbanje ukoliko volite treninge snage, koje uzgred treba kombinovati sa kardio treninzima, ili vijača, ukoliko volite ovu dečiju igru koja je odlična za vajanje figure. Na internetu možete pronaći gomilu ideja za treninge koje potom možete prilagoditi svojim potrebama, a mi vam predlažemo sobni bicikl za početak treninga, kao zagrevanje, zatim vežbe za jačanje mišića željene regije i na kraju obavezno istezanje. Kada povećate kondiciju, postepeno povećavajte i broj ponavljanja, odnosno, dužinu trajanja treninga. 


Vodite fitnes dnevnik


Kako biste ostali motivisani, potrebno je da pratite svoj napredak. Za ovo je najbolje da nabavite svesku koja će biti vaš fitnes dnevnik i u koju ćete upisivati kada ste i koliko vežbali. Ne samo da će vas motivisati činjenica da ispunjavate svaki dan svog fitnes izazova i polako bivate sve bolji i bolji, već ćete biti motivisani i da nastavite sa popunjavanjem dnevnika sve dok ne dođete do svog cilja. Jer - kako odustati na pola kada vam već tako dobro ide?! Čak i da koji dan omašite, svi prethodni, uspešni dani će vas brzo vratiti na pravi kolosek. Samo budite istrajni i setite se zašto ste uopšte i počeli. Možete vi to!
Srodni tekstovi:


Prirodne lepote Zlatibora - planina, reke, jezera, pećine i vodopadi

Zlatibor je planina sa mnogim prirodnim lepotama koje oduzimaju dah. Ovaj predeo karakterišu ...

Detaljnije

Šta se dešava sa cenom sobnih vrata na tržištu?

Tržište sobnih vrata je veoma veliko što se tiče modela, materijala, boja dezena, ali ...

Detaljnije

Šta su viniri i koje odabrati?

Jedan od najpopularnijih metoda za estetsko poboljšanje izgleda zuba jesu viniri. To je tajna...

Detaljnije

Primena drveta za izradu kliznih vrata

Primena prirodnih materijala za izradu stolarije znači sinergiju sa prirodnom sredinom i najbolji ef...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS