Najčešća neurološka oboljenja


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

O neurologiji najviše saznamo onda kada mi imamo problem ili kada neko naš bližnji ima problem, koji je ozbiljnije prirode. Neurolgija se bavi poremećajima koji se javljaju u nervnom sistemu. I to je zaista široka grana zato što se neurolozi bave bolestima nerava, mozga, kičmene moždine, kao i mišićima. To je širok spektar, tako da je širok spektar i neuroloških bolesti sa kojima se susreće jedan neurolog. 

Vrtoglavica

Da li ste znali da se vrtoglavica takođe vodi kao neurološka bolest? Ovo možda niste znali, ali vam se sigurno bar jednom u životu dogodilo da imate vrtoglavicu. Razlozi zašto se javljaju vrtoglavice mogu da budu raznoliki i mogu, ali i ne moraju da upućuju na neku ozbiljniju bolest. Okidač može da bude na primer vrtoglavica, trunoća, sunčanica, ali takođe mogu da budu i neke ozbiljnije stvari poput tumora. Ono što je jako važno kod vrtoglavica, posebno ukoliko vas ometa u svakodnevnom radu jeste da se javite neurologu, koji će pre svega, pratiti vaše stanje, a onda će  moći i da vam postavi jasnu dijagnozu. 

Glavobolja 

Svakodnevne glavobolje muče većinu nas. Glavobolje zbog posla, zbog različitih stresnih situacija, zbog zagađenog vazduha i slično. Pod glavobolje spadaju i one najgore migrene sa kojima se takođe susreće većina ljudi. Te migrene potpuno mogu da onesposobe čoveka u smislu da tih dana ne može baš ništa da obavlja i to je zaista veliki problem. Ukoliko su migrene česte i ukoliko niste našli baš neki lek adekvatan, najbolje bi bilo da odete na neko ispitivanje kod neurologa. Obično je uvek najviše neurologa bilo u Beogradu, pa verujemo da ćete baš tu i pronaći najboljeg neurologa. 

Drhtanje

Pomalo čudno, ali ljudi često znaju da zanemaruju ovu neurološku bolest. Ne leči najbolji neurolog Beograd samo teške poremećaje, oni leče i one klasične, one na koje smo svi navikli i koje ne smatramo strašnim. Najčešće drhte ruke, ali može se isto desiti sa jezikom, glavom, trupom. Verovatno niste ni svesni koliko vrsta tremora postoji. Ukoliko osetite da vas to baš remeti i da niste baš sasvim svoji znate na koju adresu da se javite. 

Parkinsonova bolest

Ukočenost, tremor, drhtanje, nemogućnost pomeranja. Svi znamo šta je Parkinsonova bolest, a to je verovatno i jedno od najčešćih neuroloških oboljenja sa kojim se susreću neurolozi u Beogradu, ali i širom Srbije. Sigurno znate da su neki neurolozi bolji za neku oblast u odnosu na druge, pa tako ukoliko neko blizak vama ili vi patite od Parkinsonove bolesti, najbolje bi bilo da za to potražite najboljeg, u tom kontekstu, neurologa u Beogradu. 

Alchajmerova bolest

Parkinsonova i Alchajmerova bolest su definitivno dve najpoznatije neurološke bolesti. Znamo da ono što karakteriše Alchajmerovu bolest jesu zaboravljanje čak i događaja koji su se dogodili u neposrednoj prošlosti, depresija, promene raspoloženja, nemogućnost obavljanja svakodnevnih radnji. Ovim ljudima treba biti velika podrška, a to pre svega treba da budu neurolozi. Najbolji neurolog Beograd je onaj koji zna kako da razume svog pacijenta i njegove potrebe, koji zna kako da mu pristupi i najvažnije od svega, koji zna da mu prepiše pravu terapiju. 


Srodni tekstovi:


Telehenderi – investicija koja se u građevinskim poslovima itekako isplati!

Ako planirate da osnujete firmu koja će se baviti nekom vrstom građevinskih radova, koji između osta...

Detaljnije

Potrebna su vam nova sobna vrata – kakva odabrati

Ukoliko ste razmišljali o tome da kupite nova sobna vrata, izaberite ona koja ostavljaju jak ...

Detaljnije

Kako da zaštite vaš dom od sunca

Prvi topli, letnji dani uglavnom donose mnogo radosti i nekog lepog optimizma, jer činjenica da se n...

Detaljnije

Kako pravilno negovati teme glave?

Možda i nepravedno, ali je maska za kosu često korak u nezi kose na koji se najmanje obraća pažnja. ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS