Kako najbolje samostalno oprati tepih? Mnogo truda kod kuće ili jednostavno – pravac tepih servis


Uređenje doma Uređenje doma

Poslednje tople dane i zrake sunca Miholjskog leta u oktorbu, mnogi od nas koriste za generalno sređivanje kuće. Oni malo veći entuzijasti toplo vreme na zalasku jeseni i pre nego što nastupe prvi ledeni dani koji nam najavljuju skori dolazak zime koriste i za neke veće radove na kući – kako spoljašnje radove, vrlo često na fasadi pre prvih ozbiljnih kiša, tako i na malo veće unutrašnje radove koji iziskuju više vremena i angažovanja – poput  na primer nekih renovinaranja prostorija ili pak krečenja.

Svakako, bez obzira u koju grupu spadate, tople dane u oktorbu valja iskoristiti za generalno spremanje kuće, i organizovanje mirišljavog i čistog toplog doma u kojem ćemo uživati u hladnim zimskim mesecima.

Bez obzira da li ste se odlučili za krečenje i renoviranje, ili za samo jedno veliko generalno spremanje svih prostorija u vašem domu – ili kako domaćice često vole da kažu – spremanje „od temelja do krova“, svakako će na red doći i pranje tepiha iz svih kutaka vašeg enterijera.

Kada je u pitanju ovaj deo vašeg generalnog spremanja doma, možete se odlučiti između dva načina – tepihe možete oprati kod kuće, što će vam iziskivati malo više vremena i snage, ili ih možete odneti na temeljno pranje u tepih servis. Beograd je svakako mesto gde ćete pronaći najbolju uslugu u ovom pogledu.

Kako je najbolje samostalno oprati tepih

Ukoliko ste se odlučili da generalno spremanje u potpunosti završite kod kuće,što će podrazumevati i da sami pristupite pranju tepiha, morate biti spremni na malo veći i zahtevniji posao. Pored redovnog usisivanja i čišćenja svaki put kada sređujete svoj dom, s vremena na vreme tepisima je potrebna i nešto radikalnija metoda čišćenja – odnosno uklanjanje nečistoća i prašine iz dubinskih slojeva.

Najpre morate voditi računa o tome koje sredstvo koristite za pranje tepiha ili etisona. Jačinu sredtsava za pranje, kao i temperaturu vode morate prilagoditi materijalu od kojeg je vaš tepih izrađen. U suprotnom, može se dogoditi da dođe do određenih oštećenja – prejako sredstvo može nagristi vlakna od kojih je tepih izrađen, ili pak tepih može izbledeti. 

Takođe, jako je važno da kada planirate pranje tepiha za to birate sunčan i što topliji dan kako bi se tepih u što kraćem roku dobro osušio. Vrlo je važno da se tepih u potpunosti osuši pre vraćanja na mesto, jer bi eventualna zaostala vlaga mogla biti pogodna za razvoj bakterija. Pozicija tepiha je takođe bitna, ukoliko je u sunčanoj dnevnoj sobi brže će se osušiti, nego u mračnom hodniku.  Morate biti oprezni i oko toga da prilikom pranja ne budete previse agresivni, ne koristite pregrube četke i slično, kako ne bi došlo do fizičkog oštećenja tepiha. 

Pranje tepiha u domaćoj izvedbi podrazumeva težak fizički rad. Pranje može trajati I do nekoliko sati, u zavisnosti od dimenzije tepiha.

Želite savršeno čiste tepihe – pravac u tepih servis, Beograd ih je pun

Sve više ljudi odlučuje se da tepihe nosi na pranje u tepih servis; Beograd je kao glavni grad pun ovakvih uslužnih mesta. Ipak, ako želite da budete sigurni u kvalitet usluge i da će se vaši tepisi vratiti potpuno čisti u vaš dom, morate odabrati servis sa kvalitetnom uslugom na vrhunskom nivou. 

U najboljim tepih servisima, tepisi prvo prolaze kroz mašinu koja ih dubinski trese sa obe strane kako bi se otklonila prašina i sva nečistoća. Zatim se napajaju vodom, tretiraju različitim četkama i hemikalijama, ispiraju i idu u centrifuge na ceđenje i specijalne komore za sušenje. Ukoliko su tepisi jako prljavi, ovaj proces se ponavlja nekoliko puta. Nakon potpunog sušenja, tepisi idu na finalno usisavanje i češljanje, i tek onda su spremni da budu transportovani nazad u vaš dom.  


Tepihe ćete odneti u tepih servis kada želite za izbegnete težak posao oko pranja tepiha u domaćoj izvedbi. Tepisi će vam na kraju biti vraćeni potpuno čisti i spremni za postavljanje u prostorije vašeg doma. 


Srodni tekstovi:


Važnost Specijalizovanih Agencija za Prevoz Pokojnika: Siguran i Dostojanstven Prenos Tela

Gubitak voljene osobe je duboko emotivan trenutak u životu, a organizacija prevoza tela preminule os...

Detaljnije

Savršeno letovanje na Siciliji: Otkrijte čari Mediteranskog raja

Sicilija, najveće italijansko ostrvo koje se prostire u srcu Sredozemlja, oduvek je bila sinonim za ...

Detaljnije

Kako praktično opremiti studentski stan?

Život mladih u Srbiji nije ni nalik životu mladih u drugim evropskim zemljama, pa i zemljama sveta. ...

Detaljnije

Šta sve treba da znate o putovanju avionom?

Ako prvi put planirate da putujete avionom sigurno se suočavate sa mnogim dilemama i pitanjima, te p...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS