Kako najbolje samostalno oprati tepih? Mnogo truda kod kuće ili jednostavno – pravac tepih servis


Uređenje doma Uređenje doma

Poslednje tople dane i zrake sunca Miholjskog leta u oktorbu, mnogi od nas koriste za generalno sređivanje kuće. Oni malo veći entuzijasti toplo vreme na zalasku jeseni i pre nego što nastupe prvi ledeni dani koji nam najavljuju skori dolazak zime koriste i za neke veće radove na kući – kako spoljašnje radove, vrlo često na fasadi pre prvih ozbiljnih kiša, tako i na malo veće unutrašnje radove koji iziskuju više vremena i angažovanja – poput  na primer nekih renovinaranja prostorija ili pak krečenja.

Svakako, bez obzira u koju grupu spadate, tople dane u oktorbu valja iskoristiti za generalno spremanje kuće, i organizovanje mirišljavog i čistog toplog doma u kojem ćemo uživati u hladnim zimskim mesecima.

Bez obzira da li ste se odlučili za krečenje i renoviranje, ili za samo jedno veliko generalno spremanje svih prostorija u vašem domu – ili kako domaćice često vole da kažu – spremanje „od temelja do krova“, svakako će na red doći i pranje tepiha iz svih kutaka vašeg enterijera.

Kada je u pitanju ovaj deo vašeg generalnog spremanja doma, možete se odlučiti između dva načina – tepihe možete oprati kod kuće, što će vam iziskivati malo više vremena i snage, ili ih možete odneti na temeljno pranje u tepih servis. Beograd je svakako mesto gde ćete pronaći najbolju uslugu u ovom pogledu.

Kako je najbolje samostalno oprati tepih

Ukoliko ste se odlučili da generalno spremanje u potpunosti završite kod kuće,što će podrazumevati i da sami pristupite pranju tepiha, morate biti spremni na malo veći i zahtevniji posao. Pored redovnog usisivanja i čišćenja svaki put kada sređujete svoj dom, s vremena na vreme tepisima je potrebna i nešto radikalnija metoda čišćenja – odnosno uklanjanje nečistoća i prašine iz dubinskih slojeva.

Najpre morate voditi računa o tome koje sredstvo koristite za pranje tepiha ili etisona. Jačinu sredtsava za pranje, kao i temperaturu vode morate prilagoditi materijalu od kojeg je vaš tepih izrađen. U suprotnom, može se dogoditi da dođe do određenih oštećenja – prejako sredstvo može nagristi vlakna od kojih je tepih izrađen, ili pak tepih može izbledeti. 

Takođe, jako je važno da kada planirate pranje tepiha za to birate sunčan i što topliji dan kako bi se tepih u što kraćem roku dobro osušio. Vrlo je važno da se tepih u potpunosti osuši pre vraćanja na mesto, jer bi eventualna zaostala vlaga mogla biti pogodna za razvoj bakterija. Pozicija tepiha je takođe bitna, ukoliko je u sunčanoj dnevnoj sobi brže će se osušiti, nego u mračnom hodniku.  Morate biti oprezni i oko toga da prilikom pranja ne budete previse agresivni, ne koristite pregrube četke i slično, kako ne bi došlo do fizičkog oštećenja tepiha. 

Pranje tepiha u domaćoj izvedbi podrazumeva težak fizički rad. Pranje može trajati I do nekoliko sati, u zavisnosti od dimenzije tepiha.

Želite savršeno čiste tepihe – pravac u tepih servis, Beograd ih je pun

Sve više ljudi odlučuje se da tepihe nosi na pranje u tepih servis; Beograd je kao glavni grad pun ovakvih uslužnih mesta. Ipak, ako želite da budete sigurni u kvalitet usluge i da će se vaši tepisi vratiti potpuno čisti u vaš dom, morate odabrati servis sa kvalitetnom uslugom na vrhunskom nivou. 

U najboljim tepih servisima, tepisi prvo prolaze kroz mašinu koja ih dubinski trese sa obe strane kako bi se otklonila prašina i sva nečistoća. Zatim se napajaju vodom, tretiraju različitim četkama i hemikalijama, ispiraju i idu u centrifuge na ceđenje i specijalne komore za sušenje. Ukoliko su tepisi jako prljavi, ovaj proces se ponavlja nekoliko puta. Nakon potpunog sušenja, tepisi idu na finalno usisavanje i češljanje, i tek onda su spremni da budu transportovani nazad u vaš dom.  


Tepihe ćete odneti u tepih servis kada želite za izbegnete težak posao oko pranja tepiha u domaćoj izvedbi. Tepisi će vam na kraju biti vraćeni potpuno čisti i spremni za postavljanje u prostorije vašeg doma. 


Srodni tekstovi:


Vremenska prognoza Srbija — 100% u realnom vremenu!

Vremenska prognoza Srbija, kakvo je vreme u Srbiji, vreme sutra u Beogradu ili vremenska prognoza Ni...

Detaljnije

Renovirate stan? Evo u koje komade vredi uložiti!

Renoviranje odnosno uređenje stana uvek je veliki trošak, ali ipak, trošak je koji se ...

Detaljnije

Kako da zaštite vaš dom od sunca

Prvi topli, letnji dani uglavnom donose mnogo radosti i nekog lepog optimizma, jer činjenica da se n...

Detaljnije

Zebra zavese za kuhinju i dnevnu sobu

U poslednje vreme se prilikom planiranja stambenog prostora posebno vodi računa o otvorenosti zajedn...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS