Podmlađivanje kože nikad nije bilo lakše


Zdravlje i lepota


Svakog dana naša koža trpi razne uticaje, koji ostavljaju trag koji nam se baš i ne dopada, a to su bore, nedostatak elastičnosti i sjaja. Vreme prolazi, koža stari, na njoj ostaje sav ponaj pretrpljeni stres, sve vremenske prilike kroz koje smo prošli (sunce i vetar kao oni koji najviše utiču). Dođe vreme kada nešto moramo da preduzmemo kako bismo joj pomogli da se odupre starenju. Srećom, danas možem oda biramo, jer postoji dosta veoma uspešnih tretmana i zahvata koji upravo ostvaruju taj cilj.


Tretman biorevitalizacjom je jedan od njih

Pomoću ove vrste tretmana hijaluronska kiselina i aminokiseline, koje su prirodni elemnenti naše kože zaduženi za njenu elastičnost i blistavost, nadoknađuju se primenom preparata koji sadrže te sastojke, a kojima prethodi prirpema u vidu hemijskog pilinga lica. Biorevitaliacijom se pokreću fibroblasti, i podstiče se stvaranje kolagena, čime se poboljšava stanje kože. 


Kako izgleda tretman

Kada se detaljno očisti koža dela na kom će se biorevitalizacija raditi (lice, vrat, dekolte...), na lice se nanosi anestetik,pa kada on počne da deluje, kreće se sa ubrizgavanjem preparata koji sadži hijaluron. Nakon toga se stavlja umirujuća maska, pa antibiotski gel. Na taj način se koža na prirodni način revitalizuje, hidrira i stimuliše.


Kako izgleda koža kada se uradi biorevitalizacija lica

Nakon prvobitne reakcije na sam tretman, koji podrazumeva blago crvenilo i ponekad blaga ispupčenja na tretiranim mestima, na koži se vrlo brzo primećuju znaci poboljšanja. Koža je, kada se uradi biorevitalizacija lica, vidljivo hidrirana, podignut joj je tous, ten je lepši, izgleda elastičnije, fine bore su ublažene, umanjene su u fleke i pege na koži, kao i ožiljci. Sve u svemu, obnovljen je kvalitet kože, a najbolji rezultati se postižu kada se tretman ponovi par puta u okviru jedne sezone.


Kada je pravo vreme za biorevitalizaciju

Kao i kod brojnih drugih tretmana, postoji najbolje vreme kada treba uraditi ovaj tretman. Kako je lice i kožu uopšte potrebno pripremiti na sve vremenske uslove, pogotovo one koji najviše utiču na kožu, preporučuje se da se to uradi pre leta i pre zime, kako bi koža mogla da se izbori sa sunčevim zracima i hladnoćom.  Naglašava se da nije preporučljivo raditi tretman za vreme menstrualnog ciklusa. A što se tiče perioda života kada treba krenuti sa ovakvim tretmanima, preporučuje se period od 30. godine.


Pre i nakon tretmana

Kako se pripremiti za biorevitalizaciju pored pomenutog preporučljivog hemijskog pilinga lica, veoma je česta nedoumica onih koji se na ovaj tretman odluče. Naime, potrebno je izbegavati nekoliko dana pre tremana odlazak u saunu, korišćenje šminke nekoliko sati pre, kao i konzumiranje alkohola. To važi i za period nakon tretmana, kad aje potrebno da se krvni sudovi ne šire kako bi se crvenilo što pre umanjilo. Nikakvi jaki preparati i pilinzi ne dolaze u obzir nakon tretmana, nema korišćenja bazena, sauna, solarijuma i sve što bi kožu moglo da ošteti. 

Da bi se cela procedura izvela kako treba i da bi imala pravi efekat, neophodno je da svoju kožu poverite stručnjacima koji u svojim rukama imaju iskustvo, ali i kvalitetne preparate.


Srodni tekstovi:


Najlepše države Mediterana - šta posetiti u njima?

Mediteranska regija je riznica lepote, istorije i kulture, pri čemu svaka država nudi jedinstvenu ko...

Detaljnije

Na koji način se danas može rešiti problem erektilne disfunkcije kod muškaraca?

Definitivno jedan od učestalijih zdravstvenih problema sa kojima se određeni procenat muške p...

Detaljnije

Kako pravilno negovati teme glave?

Možda i nepravedno, ali je maska za kosu često korak u nezi kose na koji se najmanje obraća pažnja. ...

Detaljnije

Kako odabrati najbolje kosačice za travnjak?

Dolazak proleća donosi i brigu o okućnici, pa ne čudi što se u to vreme mnogi odlučuju ne sam...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS