Vodič za kupovinu trake za trčanje?


Uređenje doma Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Ako ste u potrazi za novom trakom za trčanje, došlo ste na pravo mesto! Napravili smo vodič za kupovinu trake za trčanje kako bismo vam pomogli da se krećete kroz sve opcije kada želite da kupite novu traku za trčanje. Bilo da ste maratonac, trkačna stazi, šetač sa osetljivim kolenima ili jednostavno neko ko želi da započne svoje fitnes putovanje, ovaj vodič će vam pomoći da pronadjete savršenu traku za trčanje za postizanje viših ciljeva. U nastavku sledi nekoliko korisnih saveta.

 

Šta želite da postugnete kupovinom trake za trčanje?

Na tržištu postoje hiljade traka za trčanje sa karakteristikama I otiskom da se uklapaju u svaki dom. Pronalaženje najbolje trake za trčanje za vaše potrebe ima mnogo veze sa načinom na koji planirate da je koristite. Ako ste maratonac, trebaće vam traka za trčanje sa odgovarajućom veličinom palube kako biste sebi omogućili da budete lagodni dok trčite. Oni koji planiraju lagane šetnje, mogu se odličiti za manju verziju. Trkačima ili onima koji žele da šetaju biće potrebno mnogo opcija sa nagibom. Ako imate više ukućana u domu koji će takodje koristiti traku, želite da kupite nešto sa dovoljnom snagom motora da može da izdrži više sati upotrebe dnevno. Oni koji više vole intervalni trening poželeće traku sa brzim sistemom za menjanje brzine I tempa jer je to dokazano najefikasniji način gubljenja kilograma.

 

Koja veličina vam je veličina pojasa za traku za trčanje potrebna?

Kada razmišljate o traci za trčanje, prvo pogledajte veličinu pojasa, jer ukupne dimenzije trake za trčanje nisu dovoljan pokazatelj koliko prostora imate na palubi. Za trčanje je potreban duži iskorak nego za hodanje, tako da će trkačima biti potrebna veća dužina pojasa nego hodačima. Takodje, korisnicima koji su viši od 2 metra će možda biti potrebna paluba veće dužine, kako bi se obuhvatio veći raspon nogu I iskoraka. 

 

Gde želite da postavite traku za trčanje?

Veličina trake za trčanje je važan faktor prilikom procene kako I gde će se uklopiti u vašem domu. 

-        Izmerite prostor gde planirate da postavite svoju novu traku za trčanje.

Uverite se da imate dovoljno prostora oko trake, kako bi mogli bezbedno da hodate po njoj, odnosno da je koristite. Takodje, je važno da imate dovoljno prostora kako biste mogli bezbedno da sidjete I popnete se na traku. Ako vaša traka za trčanje ima ekran osetljiv na dodir I sadržaj pretplate, možda će imati razne opcije sa vežbanje koje će vam pomoći. Želećete dovoljno prostora da trčite, pomerate ruke I telo kako biste mogli lagodno da trenirate, pa je bitno da dobro izmerite prostor.

-        Proverite visinu plafona

Mnoge trake su podignute što vas više približava plafonu. Izmerite visinu palube na najvišem nagibu I saberite sa visinom vašeg najvišeg korisnika kako bi dobilo idealnu visinu koja vam je potrebna I kako biste bili sigurni da imate dovoljno prostora za trening. Potrebno je da dodate I nekoliko centimetara kako biste ostavili prostor za odbijanje tokom trčanja. Takodje proverite da li postoje ventilatori na plafonu. Možda ćete morati da pomerite svoju novu traku za trčanje ili otklonite ventilator u koliko visi prenisko.Srodni tekstovi:


Od okova do funkcionalnosti i estetike – kakve sve vrste okova za nameštaj postoje

Planirate preuređenje vašeg doma, a ljubitelji ste dekorativnog nameštaja? Volite antičko odisanje s...

Detaljnije

Šta sve možete da očekujete u osmoj nedelji trudnoće?

Svaka trudnica nakon posete ginekologu koji im konstatuje drugo stanje već u toku prvog ultrazvuka s...

Detaljnije

Jelovnik deteta u drugoj godini života - kako hraniti mališane?

Vaša beba raste i sada je to već živahan mališan koji brblja, komunicira, pravi prve k...

Detaljnije

Grejalica kao prva pomoć u prelaznom periodu od jeseni ka zimi

Oktobar je mesec varljivog vremena, iako grejna sezona počinje sredinom ovog meseca, on često zna da...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS