Prelepa mesta koja možete posetiti u Egiptu


Globus Globus

Egipat - jedna veoma mistična zemlja. Onaj ko je jednom letovao u Egiptu uvek mu se vraća, jer tamo zaista vlada jedna posebna energija. Svako novo letovanje doneće vam nešto novo, u svakom ćete podjednako, ako ne i više uživati nego u onom prethodnom. Svako novo letovanje u Egiptu pomoći će vam da podignete lestvicu za sva druga letovanja. Da, baš je toliko posebno. U saradnji sa izvrsnim poznavaocima Egipta iz turističke agencije Ponte Travel izdvojili smo samo nekoliko mesta koja morate da posetite ukoliko već niste. AUSAN 


Ovo mesto se nalazi na jugu Egipta. Naime, ovo je upravo jedno od onih mesta gde se u potpunosti može osetiti duh Egipta. Ovo je mirno mesto, a tu ćete prepoznati kulture i upoznati se sa svim znamenitostima i zanimljivostima Egipta. Ukoliko ste voleli i volite da čitate o starom Egiptu i načinu života starih Egipćanja Ausan će vam biti zanimljiv iz više razloga. Prvo zbog toga što ćete ovde videti Nedovršeni obeliks, kao i Ausansu branu i hram Filu, koji je veoma poznat. 


ALEKSANDRIJA 


Ovde se prepoznaje mediteranska kultura i to će vam biti jedna od zanimljvih stvari. Ovaj grad je osnovao Aleksandar Veliki. I postao je turistima zanimljiv tek od skoro. Inače, ovo je skoro najveći grad u Egiptu - drugi je po veličini. Ukoliko vas zanima istorija i arhitektura, možete posetiti Montaza palatu, zatim Pompejev stub, Aleksandrijsku biblioteku, Katibaj Citadelu. Naravno, ovde postoje plaže, te će vaše letovanje u ovom gradu biti kompletno. 


HURGADA 


Naravno, nezaobilazna Hurgada. Ukoliko idete prvi put u Egipat svakako smatramo da je najbolja opcija da izaberete letovanje u Hurgadi. Spoj Crvenog mora i pustinje je naravno najbolji mogući spoj koji možete doživeti u Egiptu. Mnošto plaža, restorana, klubova, uvala, mesta za izlazak, ali i mesta za potpuni mir. A da ne govorimo o svim aktivnostima za sve avanturiste, za sve one koji vole zabavu i malo rizika. Ovo je praktično idealno mesto za sve i zato nikada nećte pogrešiti ukoliko za vaš odmor izaberete upravo Hurgadu.

 

ŠARM EL ŠEIK 


Za sve one koji na letovanje idu isključvo da bi bili na prelepim plažama i radili apsolutno ništa drugo, onda je definitivno Šarm el Šeik pravo mesto za njih. Naime, ovo mesto je poznato po prelepim plažama i da govorimo o onim magičnim plažama sa belim peskom i kristalnim morem, gde se boje prelivaju od nestvarne do još nestvarnije. Ovde dolaze i oni koji obožavaju da rone, jer se ovde podvodni svet vidi mnogo bolje i zaista ćete promeniti sliku o ronjenju ukoliko ovo mesto izaberete kao mesto vašeg letovanja. 


SAFAGA


Ovo je mesto za sve one koji vole aktivan odmor. Znamo da mnogi idu samo da bi se izležavali i zapravo pravo odmorili i dušu i telo. Međutim, znamo da ima i onih kojima ne prija odmor i koji vole aktivnosti. I to je u redu - svako drugačije shvata odmor. E upravo za tu grupu predlažemo mesto Safaga, gde se možete oprobati u različitim sportovima na vodi, kao i naravno u ronjenju, ali i snorekelingu. 


Zapravo bilo koje mesto da posetite u Egiptu jednako ćete uživati, to je ono što je sigurno. 


Srodni tekstovi:


ŽENSKA TORBA ZA PLAŽU: BEZ OVIH PET STVARI NE KREĆITE NA KUPANJE

Veština pakovanja inače, ali i kada su ženske torbe u pitanju može biti pravi izazov za neke ...

Detaljnije

Obezbedite biljkama prirodne oplemenjivače sa dovoljno mikroorganizama

Ukoliko se bavite poljoprivredom neophodno je slediti adekvatno održavanje biljaka u svakom periodu ...

Detaljnije

Umetnost i nauka potrebni za izbor sistema za grejanje vašeg doma

Kako zimi zagrejati vaš dom, a kako ga leti rashladiti i učiniti prijatnim tokom tropskih vru...

Detaljnije

Otkrijte lepote homoljskih planina!

U samom srcu Srbije, skrivene među zelenim brdima i bujnim šumama, leže Homoljske planine, pr...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS