Simbol narodnosti i državnosti koji se poštuje


Globus Posao

U Republici Srbiji postoji nekoliko simboličnih vrednosti, koji se odnose na poštovanje tradicije, običaja, narodnosti i državnosti. Primarnu ulogu u tom pogledu imaju grb, himna i zastava Srbije. Cena izrade naše trobojke formira se od jednog do drugog proizvođača, koji moraju poštovati pravila i zakonsku proceduru

Kako se zastava naše zemlje može videti na svim javnim objektima i institucijama od značaja, ali i različitim događajima i privatnim proslavama, jasno je da je njena simbolička vrednost ogromna. Zbog toga je odnos novčanog izdatka i vrednosti koja se dobija nemerljiv, jer se radi o neizmernom poštovanju simbola koji postoji od davnih vremena. 

Istorijske činjenice u vezi sa zastavom Srbije

Prvobitno viđena zastava sa jarbolom datira još iz davnog 17. veka, kada je asocirala na povezanost sa određenom zemljom. U tim godinama, uglavnom su dominirale zastave koje su se razlikovale od jednog do drugog vojvode i starešine. Prota Mateja Nenadović jedan je od prvih koji je opisao zastavu najsličniju današnjoj, a imala je belu, crvenu i plavu boju platna uz tri krsta. Zastave iz Prvog srpskog ustanka su bile slične, sa dominacijom crvene boje. 

Dok su se nizale zastave od Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, srpska zastava je usvojena za vreme Osmanlija, na osnovu fermana iz 1835. godine kao vertikalna trobojka crvene, bele i plave boje. Gotovo deceniju kasnije stvorena je zastava Turske, Mađarske i drugih zemalja. Iako je menjala detalje i izgled za vreme Kneževine, Kraljevine, Drugog svetskog rata i vremena Republike, osnovne boje i simboli su uvek bili gotovo identični. Današnja zastava proglašena je 2010. godine sa sitnim izmenama u odnosu na prethodnu. Činjenica je da je ovaj simbol ogromne vrednosti i zbog toga kada se bira zastava Srbije cena je najmanje bitan faktor. 

Zastava Srbije – cena kao minimalan novčani izdatak

Kada je u pitanju zastava Srbije cena se analizira sa aspetka troškova koje prouzrokuje kupovina gotove varijante u onlajn ili direktnoj prodaji, ili od strane digitalnih štamparija i drugih subjekata koji se mogu baviti njenom izradom. Bilo da se bira za sportske manifestacije i događaje, slavlja ili druge privatne potrebe, troškovi zavise od odabrane varijante. Istovremeno, može se odabrati i kao simboličan poklon, kada se predlažu i poznate auto zastavice, varijante sa stalkom i slično. Kada se bira zastava Srbije, cena u najvećoj meri zavisi od njenih dimenzija i kvaliteta materijala izrade. 

Najčešće, one se kreiraju od minimalnih dimenzija za automobile ili kao suveniri, pa čak do dimenzija od jednog ili dva metra dužine, sa do jednog metra širine. U pogledu materijala, zastave se izrađuju od kvalitetnog platna, a mogu biti vezene i imati našivene rese. Da bi se kupila zastava Srbije, cena koja se plaća kreće se okvirno između 2.000 i 3.000 dinara za dimenzije od 200x100 centimetara, okvirno. To je prosek, dok se mogu pronaći i jeftinije, ali i znatno skuplje varijante.  

Kada se nabavlja zastava Srbije cena zavisi od željenih dimenzija, materijala, dodataka, načina kačenja, ali i pojedinačnog proizvođača. Najvažnije je da bude ispoštovana sva procedura u pogledu rasporeda boja, razmere 3:2 odnosa dužine i visine, kao i grba ukoliko se radi o državnoj varijanti. Kako je mnogo veća simbolička i tradicionalna vrednost koju ima zastava Srbije cena je najčešće zanemarljiv trošak svakom kupcu.
Srodni tekstovi:


Uređivanje dvorišta uz pomoć prirodnih materijala

Ideja za uređivanje bašte sasvim sigurno ne manjka. Za neke od njih već znate, jer ste imali prilike...

Detaljnije

Usavršite znanje engleskog jezika iz svoje fotelje

Treba vam dodatno usavršavanje kada je znanje engleskog jezika u pitanju? Želeli biste da ima...

Detaljnije

Kako najbolje samostalno oprati tepih? Mnogo truda kod kuće ili jednostavno – pravac tepih servis

Poslednje tople dane i zrake sunca Miholjskog leta u oktorbu, mnogi od nas koriste za generalno sređ...

Detaljnije

Povratak u formu - Kako se pripremiti za treniranje?

Da li ste rešili da nakon dugo vremena krenete da trenirate? Ukoliko dugo, ili čak nikada nis...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS