Simbol narodnosti i državnosti koji se poštuje


Globus Posao

U Republici Srbiji postoji nekoliko simboličnih vrednosti, koji se odnose na poštovanje tradicije, običaja, narodnosti i državnosti. Primarnu ulogu u tom pogledu imaju grb, himna i zastava Srbije. Cena izrade naše trobojke formira se od jednog do drugog proizvođača, koji moraju poštovati pravila i zakonsku proceduru

Kako se zastava naše zemlje može videti na svim javnim objektima i institucijama od značaja, ali i različitim događajima i privatnim proslavama, jasno je da je njena simbolička vrednost ogromna. Zbog toga je odnos novčanog izdatka i vrednosti koja se dobija nemerljiv, jer se radi o neizmernom poštovanju simbola koji postoji od davnih vremena. 

Istorijske činjenice u vezi sa zastavom Srbije

Prvobitno viđena zastava sa jarbolom datira još iz davnog 17. veka, kada je asocirala na povezanost sa određenom zemljom. U tim godinama, uglavnom su dominirale zastave koje su se razlikovale od jednog do drugog vojvode i starešine. Prota Mateja Nenadović jedan je od prvih koji je opisao zastavu najsličniju današnjoj, a imala je belu, crvenu i plavu boju platna uz tri krsta. Zastave iz Prvog srpskog ustanka su bile slične, sa dominacijom crvene boje. 

Dok su se nizale zastave od Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, srpska zastava je usvojena za vreme Osmanlija, na osnovu fermana iz 1835. godine kao vertikalna trobojka crvene, bele i plave boje. Gotovo deceniju kasnije stvorena je zastava Turske, Mađarske i drugih zemalja. Iako je menjala detalje i izgled za vreme Kneževine, Kraljevine, Drugog svetskog rata i vremena Republike, osnovne boje i simboli su uvek bili gotovo identični. Današnja zastava proglašena je 2010. godine sa sitnim izmenama u odnosu na prethodnu. Činjenica je da je ovaj simbol ogromne vrednosti i zbog toga kada se bira zastava Srbije cena je najmanje bitan faktor. 

Zastava Srbije – cena kao minimalan novčani izdatak

Kada je u pitanju zastava Srbije cena se analizira sa aspetka troškova koje prouzrokuje kupovina gotove varijante u onlajn ili direktnoj prodaji, ili od strane digitalnih štamparija i drugih subjekata koji se mogu baviti njenom izradom. Bilo da se bira za sportske manifestacije i događaje, slavlja ili druge privatne potrebe, troškovi zavise od odabrane varijante. Istovremeno, može se odabrati i kao simboličan poklon, kada se predlažu i poznate auto zastavice, varijante sa stalkom i slično. Kada se bira zastava Srbije, cena u najvećoj meri zavisi od njenih dimenzija i kvaliteta materijala izrade. 

Najčešće, one se kreiraju od minimalnih dimenzija za automobile ili kao suveniri, pa čak do dimenzija od jednog ili dva metra dužine, sa do jednog metra širine. U pogledu materijala, zastave se izrađuju od kvalitetnog platna, a mogu biti vezene i imati našivene rese. Da bi se kupila zastava Srbije, cena koja se plaća kreće se okvirno između 2.000 i 3.000 dinara za dimenzije od 200x100 centimetara, okvirno. To je prosek, dok se mogu pronaći i jeftinije, ali i znatno skuplje varijante.  

Kada se nabavlja zastava Srbije cena zavisi od željenih dimenzija, materijala, dodataka, načina kačenja, ali i pojedinačnog proizvođača. Najvažnije je da bude ispoštovana sva procedura u pogledu rasporeda boja, razmere 3:2 odnosa dužine i visine, kao i grba ukoliko se radi o državnoj varijanti. Kako je mnogo veća simbolička i tradicionalna vrednost koju ima zastava Srbije cena je najčešće zanemarljiv trošak svakom kupcu.
Srodni tekstovi:


Delatnost poslovanja određuje reklamiranje proizvoda

Osnovna stvar kod svakog novog vida poslovanja svodi se na dobru komunikaciju između poslodavca i sa...

Detaljnije

Umetnost i nauka potrebni za izbor sistema za grejanje vašeg doma

Kako zimi zagrejati vaš dom, a kako ga leti rashladiti i učiniti prijatnim tokom tropskih vru...

Detaljnije

Koje sve vrste stovarišta postoje u Srbiji i šta se može u njima pronaći

U potrazi za najrazličitijim proizvodima nižeg cenovnog ranga a extra kvaliteta većina ljudi biva up...

Detaljnije

Telehenderi – investicija koja se u građevinskim poslovima itekako isplati!

Ako planirate da osnujete firmu koja će se baviti nekom vrstom građevinskih radova, koji između osta...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS