Zubni implanti – najbolje rešenje za nedostatak zuba


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

ugradnja zubnih implanata


Najlepši ukras svačijeg lica jeste osmeh, a poznato je da nema lepog osmeha bez lepih i zdravih zuba. Zubi se neguju od najranijeg uzrasta, neki bi rekli i pre nego što izrastu, a njihova lepota zavisi kako od genetike, tako i od zdravih navika, revnosnog i redovnog odlaska na preglede kod stomatologa, kao i od održavanja pravilne oralne higijene.

Zato mi posetili stručnjake iz stomatološke ordinacije Pavlović iz Beograda i evo šta su nam oni rekli generalno o problemima sa zubima, kao i kada je neophodno ugraditi implante.


Problemi sa zubima

Postoje brojni problemi koji se tiču zuba. Popravke, proteze, zubni implanti, krunice... sve se češće čuje za to nego da neko ide na redovne kontrole. Zanemarivanje zdravlja uopšte, pa samim tim i oralnog zdravlja, nije retkost, bar kad je naše podneblje u pitanju. Kod doktora, a naročito kod stomatologa, često se dolazi u poslednjem trenutku, ponekad i previše kasno da bi se određeni stomatološki problem rešio. Kao što je pomenuto, od genetike zavisi dosta kakav će biti položaj zuba u vilici, da li će biti razuđeniji ili stisnutiji. Upravo je nepravilan položaj zuba, u kombinaciji sa nedovoljno dobrom oralnom higijenom ključan za nastanak problema sa zubima. Najčešći problem sa zubima jeste nastanak karijesa, koji, ako se ne leči na vreme, može uzrokovati i brojne druge probleme. Jedan od njih je gubitak zuba, koji je najbolje nadomestiti tako što će se ugraditi zubni implanti.


Desni i parodontoza

Izuzetno česta bolest kada je oralno zdravlje u pitanju jeste parodontopatija, koja je najčešći uzrok gubitka zuba. Parodontopatija zapravo predstavlja bolest zuba i desni, u narodu poznatija kao povlačenje desni koje karakteriše ispadanje zuba. Zbog toga se javlja i prvi mit koji treba srušiti kada su zubni implanti u pitanju, a to je da se zubni implanti ne mogu ugraditi osobi koja ima parodontozu. Zapravo, situacija je tu sasvim suprotna, te zubni implanti jesu najbolje rešenje za one koji ostanu bez zuba.


Zašto ugraditi zubne implante

Da bi se ugradili zubni implanti, pre svega treba napraviti detaljan pregled i analizirati situaciju kod pacijenta. U tom slučaju, neizmerno je važno da ceo posao obavlja stomatolog i oralni hirurg koji je pouzdan i ima za cilj da pomogne pacijentu, a ne da od pacijenta uzme što više para, budući da su zubni implanti izuzetno skupi. S druge strane, ukoliko je pacijent u mogućnosti, ne treba štedeti i izabrati najjeftiniju varijantu, jer je tu, naravno, kvalitet materijala koji se koriste ključan u dugotrajnosti koju zubni implanti imaju.


Proces ugradnje zubnih implanata

Ugradnja zubnih implanata nije jednostavan proces, a zahteva i određeno vreme. Neko bi rekao da je glavni problem to što od trenutka postavljanja šrafova u vilicu do trenutka kada se postavljaju krunice treba da prođe i nekoliko meseci. Nemaju svi strpljenja za to, ali je nužno da se izdrži taj period u cilju što boljeg rezultata na kraju, da bi zubni implanti dovoljno dobro srasli sa vilicom. Određeno vreme zahteva i postaljanje krunica. Sve u svemu, čak i kada se završi sa procesom ugradnje, iako to nisu pravi zubi (mada estetski deluju kao pravi), treba vrlo detaljno i temeljo održavati ih čistim i voditi računa o higijeni zubnih implanata.   


Srodni tekstovi:


5 stvari koje možda niste znali o starom Egiptu

Od najranijih zapisa o miru do drevnih društvenih igara, otkrijte 5 iznenađujućih činjenica ...

Detaljnije

Nekoliko praktičnih saveta za lepši dnevni boravak

Rapored nameštaja kao i samo uređenje enterijera kada je dnevna soba u pitanju mnogo govori o...

Detaljnije

Vrste monitora koje možete odabrati za svoj računar

Ukoliko vam je potreban nov monitor za vaš računar ili kupujete desktop računar, pa ne znate kakav i...

Detaljnije

Koliko je kolagen važan za ljudski organizam?

Kada se u razgovoru pomene kolagen u glavnom se misli na kreme i preparate koji služe za podmlađivan...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS