5 ideja za poklon vašim poslovnim partnerima


PosaoBliže se praznici koji ne znače samo okupljanje i druženje sa dragim ljudima, već i darivanje poklona. Koliko god bili iskusni u poklanjanju, s vremena na vreme nam se uvek desi da nam ponestane ideja, naročito kada treba da obradujemo osobe sa kojima nismo toliko bliski, ali koje su nam na neki način ipak važne - na primer, poslovni partneri i saradnici.


Uprkos tome što svoje kolege ne poznajete toliko dobro, pokažite da ste šef koji zna i potrudite se da im poklonite nešto što, čak i ako je očekivano, ipak znači da ste mislili na njih i što predstavlja mali znak pažnje. 


U nastavku teksta vam donosimo nekoliko ideja, od onih klasičnih “poslovnih” do onih malo drugačijih i definitivno boljih, a konačnu odluku donesite sami, u skladu sa tim koliko vam je do kog kolege stalo. 


Rokovnici + hemijske olovke


Krenućemo od najklasičnijeg, ali istovremeno i najkorisnijeg poklona - kombinacija rokovnika i hemijske olovke je nešto što je svima u poslovnom svetu potrebno, ali ako pak ne želite da ovako očekivan poklon bude običan i monoton, svakako možete nešto da promenite. Na primer, ukoliko imate mogućnosti za tako nešto, neka ovaj poklon bude personalizovan - na korice rokovnika, ali i na samoj olovci, možete da ugravirate nešto što se lično odnosi na vašeg poslovnog partnera, što će mu biti simpatično i što će mu pokazati da ste se ipak malo više potrudili. Ako pak ne znate šta bi to moglo da bude, sasvim je u redu da ovaj kancelarijski pribor bude nekog drugačijeg, kreativnijeg dizajna koji neće na prvu loptu podsećati na vašu firmu (ljudi nisu baš oduševljeni direktnim i očiglednim PR-om).


Kalendari + šolje


Sledeću kombinaciju kancelarijskog materijala koja je korisna, ali koja isto tako može da bude malo drugačija i kreativnija, čine kalendari i šolje. Pitate se otkud kalendari i da li ih iko više koristi pored mobilnog telefona? Pa, nekada nam je ipak potrebno da nešto zapišemo i da nam to nešto bude pred očima, a baš tu nastupaju kalendari. Stoni kalendari koji uz to imaju prostora za dopisivanje beležaka i obaveza u tom slučaju su odličan izbor, a baš kao i u prethodnom slučaju mogu da budu osmišljeni i kreirani na nešto originalniji način - uz zanimljive boje, slike, motivacione poruke i slično. Mada, čak i da nije tako, kalendari su jedan od obaveznih aksesoara na svakom kancelarijskom stolu! Uz kalendar možete pokloniti šolju koja je sličnog dizajna jer, ruku na srce, kome nije do kafe kada ga pritisne gomila obaveza!


PR paketi


PR paketi ne moraju da budu dosadni i nezanimljivi. Naravno, biće u njima proizvoda koji su u skladu sa vašim brendom, ali potrudite se da ih ipak učinite malo zanimljivijim. Na primer, serum sa vitaminom C odlično će se uklopiti sa sadnicom pomorandže, a to niko neće očekivati! 


Vaučeri za bjuti tretman


Ženski deo vaših saradnika oduševiće se poklon vaučerom za neki bjuti tretman kao što su masaže, tretmani kod frizera, manikir ili pak spa vikend. U skladu sa svojim mogućnostima, pronađite poklon koji će definitivno biti drugačiji i nezaboravan.


Vaučeri za kurseve


Ukoliko pak želite nešto korisnije, a što će vam možda značiti i u samom poslu, onda poklonite vaučer za neki kurs. Ukoliko vam je važno da se vaš zaposleni ili poslovni partner edukuje u nekoj oblasti, možete mu pomoći svojim poklonom, ali ukoliko nemate takvih potreba, sasvim je u redu da kurs bude po njihovom izboru. Svakako, ne samo da je ovo koristan poklon, već je i jako zanimljiv i prilično neočekivan! 
Srodni tekstovi:


Dnevna soba po svim standardima

Soba u kojoj se najviše vremena provodi, tj. deo enterijera u kojem se na kraju svakog dana o...

Detaljnije

Uređivanje dvorišta uz pomoć prirodnih materijala

Ideja za uređivanje bašte sasvim sigurno ne manjka. Za neke od njih već znate, jer ste imali prilike...

Detaljnije

Reklamni materijali: Ključni elementi za uspešnu marketinšku strategiju

Reklamni materijali predstavljaju ključni element marketing strategije svake kompanije, bez obzira n...

Detaljnije

Koji je postupak u slučaju smrti u inostranstvu?

Prevoz posmrtnih ostataka iz jedne zemlje u drugu nije ni lak, ni jednostavan posao. Radi se polazno...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS