Kakon da odaberete prave rolo zavese za vašu kancelariju?


Uređenje doma Uređenje doma

Kada je u pitanju dekoracija enterijera poslovnih prostorija neke kompanija, mnogi dizajneri su shvatili da to baš i nije jednostavan posao. Mnogi vlasnici žele da kancelarijama daju svoj lični pečat i da ih uređuju po svojoj volji, a tu upravo može nastati problem. Pravilno osmišljen i uređen kancelarijski prostor neke kompanije šalje jasnu poruku svim sadašnjim a i budućim klijentima koliko je ta kompanija ozbiljna i odgovorna, kao i kolike su njene ambicije u svetu biznisa. Takođe, prostor je osmišljen tako da je ugodan za rad njenim zaposlenima. I upravo je to jedan od bitnih razloga zašto se za kancelarije biraju uvek prostrane i svetle prostorije. Kvalitetne zavese će u ovom slučaju pomoći da se lako kontroliše nivo dnevne svetlosti koji ulazi u kancelarije. Pored toga, ona ne samo da su praktične već čine i estetski momenat u vašem poslovnom prostoru. U ovom slučaju je preporuka mnogih dizajnera da se odaberu rolo zavese, za koje današnji trendovi kažu da su pravi hit.


Jednobojne rolo zavese cena

Rolo zavese su osmišljene kao podvrsta roletni, a danas predstavljaju njihovu najmoderniju formu. Bez obzira za koju dužinu ili širinu se odlučite, rolo zavese možete birati tako da prekriju ili kompletan ram prozora ili samo prozorosko staklo. Ako birate jednobojne rolo zavese cena, one će poslovnim prostorijama dati određenu notu elegancije, posebno ako su u pitanju zavese u bež ili jednostavnoj beloj boji. Tako odabrane zavese će biti idealna kombinacija sa nameštajem tamnih boja i savršeno će se uklapati u bilo koji prostor u kojem dominiraju prave linije. Ako u kancelarijama dominira nameštaj svetlih boja, ovakve zavese odabrane u sivoj boji će učiniti da kompletan prostor izgleda prefinjeno. Pojedini dizajneri za bele zidove preporučuju jarke boje rolo zavesa koje će prostoru pružiti jedno osveženje bez menjanja samog enterijera ili rasporeda prostorije.


Rolo zavese u različitim dezenima

Jedna grupa dizajnera preporučuje izlazak iz zone konformizma kada su u pitanju rolo zavese cena i preporučuju diskretni šareni dezen. Pokušajte da izbegnete zamku sa krupnijim šarama jer će na taj način vaš prostor delovate prenatrpano, što nikako ne želite. Diskretne dezenirane rolo zavese sa dominantnom belom ili crnom bojom se preporučuju kao ukras u kancelarijama za sastanke. One najbolje odgovaraju kancelarijskom nameštajua a pri tom ne izlaze iz granica elegancije. Generalno, preporuka većine dizajnera je da se izbegavaju preterano šarene rolo zavese.


Prozirne rolo zavese – da ili ne?

U zavisnosti od same potrebe pojedinih prostorija za određenom količinom dnevne svetlosti, dizajneri preporučuju prozirne rolo zavese. Česta je pojava da kancelarije koje se nalaze na sunčanoj strani imaju više dnevne svetlosti nego što im je zaista potrebno. Ova pojava je česta tokom prolećnih i letnjih dana i rešenje se iznalazi u zavesama od punijih materijala. Ako pak prostorija ima manje svetlosti nego što je potrebno, preporuka je da se opredelite za prozirne rolo zavese.


Trakaste rolo zavese – u korak sa današnjim trendovima

Jednobojne rolo zavese cena su previše dosadne i želite da unesete malo dinamike u prostor. Rešenje su trakaste rolo zavese cena. Osmišljenje su tako da nisu previše napadne ali da se savršeno uklapaju u bilo koji poslovni prostor. Čak i da se odlučite za jednobojnu trakastu zavesu postiže se isti efekat dinamike. Posebno je interesantna njihova funkcionalnost koja omogućava trakama odvajanje i preklapanje uz pomoć jednostavnog mehanizma. Tako se kontroliše koliko dnevne svetlosti vam je potrebno u prostoriji. Ako želite da pratite preporuke dizajnera, vodoravne trakaste zavese će biti pun pogodak.


Srodni tekstovi:


Grejalica kao prva pomoć u prelaznom periodu od jeseni ka zimi

Oktobar je mesec varljivog vremena, iako grejna sezona počinje sredinom ovog meseca, on često zna da...

Detaljnije

Zašto je sada idealni trenutak da otputujete u Kinu?

Putovanje u ovu daleku azijsku i najmnogoljudniju zemlju sveta može biti pravi izazov u bilo koje do...

Detaljnije

Prednosti života u prirodi

Čovek i priroda su neraskidivo povezani. Čoveku je priroda neophodna, on je u prirodi drugačije, opu...

Detaljnije

Koji materijali tiganja su bezbedni za upotrebu, a koje treba izbegavati?

Kuvanje kod kuće trebalo bi da bude mnogo zdravija opcija od opcije naručivanja hrane, ali postoji...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS