Da li planirate renoviranje kuće i zamenu dotrajale stolarije – Evo koje godišnje doba je idealno za taj projekat


Uređenje doma Uređenje doma

pvc stolarija


Već dugo vremena planirate zamenu stare stolarije, ali niste sigurni koja sezona je najbolja za to. Kada je u pitanju taj projekat svaka sezona ima svoje dobre karakteristike i mane. No, stručnjaci za stolariju pristižu vam u pomoć navodeći tačne razloge zašto trebate zameniti trule prozore ili izgrebana i ne funkcionalna vrata baš u određeno vreme. 


Koja godišnje doba je idealno za zamenu dotrajale stolarije

Postupak zamene prozora tokom toplog ili hladnog perioda može biti različit. Usled toga, trebate na vreme preduzeti određene korake i informisati se - kako biste imali kvalitetnu ugradnju koja ne podleže nedostacima. 

Mnogi se odlučuju za zamenu prozora tokom leta jer žele da izbegnu prohladnost i promaju koja ih prisiljava na to da račun za grejanje bude veći. Treba znati da se određeni zaptivači primenjuju na visokim temperaturama, dok silikon više priliči hladnijem vremenu jer tada teče glatko. Pored toga, pvc stolarija ima tendenciju da se širi prilikom visokih temperatura. Usled toga može se dogoditi da dođe do pucanja materijala ukoliko je ugrađujete pri najgoroj zimi. Ipak, nije dobro ni ugraditi prozore i vrata kada su velike vrućine jer osnova ne može leći pravilno. 


A kada je najbolje vreme?

Iako se zamena prozora može vršiti tokom čitave godine, proleće ili prohladnije leto se mogu smatrati pravim godišnjim dobima za ovaj početak. To su ujedno periodi kada mnogi vlasnici kuća procenjuju stanje svog domaćinstva, vrše razna renoviranja, a uz to i instalaciju stolarije. 


Žašto je proleće idealno za promenu pvc stolarije

Tokom prolećnih meseci i ranog leta nećete imati toliko komplikacija niti kašnjenja u radovima. Instalacija pvc stolarije može teći u potpunosti glatko. Nećete morati da birate sunčan dan niti da usklađujete majstora sa vremenskom prognozom. Temperature će biti ugodne, a pritom uštedećete potrošnju električne energije.

Pored toga, tokom proleća i ranog leta mnogi mogu biti zaokupirani planovima oko putovanja, pa potražnja nove pvc stolarije može biti u padu. Sa pvc stolarijom nesumnjivo možete uštedeti novac na duge staze.  

I upravo tada trebate iskoristiti trenutak i zakazati renoviranja. 


Pvc stolarija ugrađena u proleće i leto je efikasnija

Kada je u pitanju pvc stolarija, budite sigurni da će vam pružiti trajnost, lakoću održavanja, sigurnost i dobre izolacione karakteristike, ali samo onda kada je instalirana pravilno. Ono što je čini privlačnom za veliki broj ljudi pored kvaliteta jeste efikasna estetska alternativa drvetu. Uz jednostavno čišćenje sapunicom, pvc okvire prozora ili vrata je uvek moguće održati novima. Iako je ovaj materijal vrlo otporan na atmosferske promene, buđ i vlagu, ne treba ga koristiti tokom jake zime. Ne zato što može da zarđa ili se oljušti, već se neće savršeno uklopiti u prostor zida. Da bi se postigla potpuna sigurnost u to da će stolarija imati dobre performanse, upravo zato je treba ugrađivati u proleće ili leto. Zahvaljujući njoj, tada možete imati efikasnu zvučnu i toplotnu izolaciju, ali i dobru ventilaciju. Izbećićete mogućnost propuha i omogućiti pravilno strujanje vazduha prilikom otvaranja prozora ili vrata. 

Stoga, spremite se da započnete projekat renoviranja doma i izaberite svoju stolariju na vreme. A ona će vas nagraditi svojim maximumom.






Srodni tekstovi:


Sedmi mesec trudnoće - pripreme za susret mame i bebe

Sedmi mesec trudnoće je početak trećeg tromesečja i obuhvata period od 28. do 31. nedelje trudnoće. ...

Detaljnije

Kako do dozvole za vožnju B i C kategorije vozila?

Vozila su sve savremenija, brža, većih snaga. Savremeni vozni park mora da prati i moderno sastavlje...

Detaljnije

Zašto je sada idealni trenutak da otputujete u Kinu?

Putovanje u ovu daleku azijsku i najmnogoljudniju zemlju sveta može biti pravi izazov u bilo koje do...

Detaljnije

Koji je postupak u slučaju smrti u inostranstvu?

Prevoz posmrtnih ostataka iz jedne zemlje u drugu nije ni lak, ni jednostavan posao. Radi se polazno...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS