Savršena figura bez teretane


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

elastične trake za vežbanje

Danas nije potrebna ni teretana, ni instruktor, ni grupni trening da bi trenirali i održavali svoje telo u fit formi. Nisu potrebne ni komplikovane sprave, ni mnogo prostora za njih. Šta je potrebno? Zapravo, samo volja i odlučnost da se vežbom dođe do željenog izgleda i zdravih navika.

Treniranje u parku, kod kuće, u kancelariji

Treretana je mnogima prestala da bude mesto za treniranje od pojave virusa korona. Mnogi izbegavaju zatvoren prostor, gužvu, a nošenje maske i držanje distance nije baš moguće sprovesti. Ipak, vežbači nisu ostali bez opcije. Prva je, naravno, vežbanje u prirodi. Gotovo svaki deo grada sada ima i teretane na otvorenom, sa određenim spravama za vežbanje. Tu su i parkovi sa dosta slobodnog prostora i trim-stazama gde se može vežbati. S druge strane, ako ste više kućni tip ili ne volite da vežbate na otvorenom, može se vežbati i kod kuće, u dnevnoj sobi, na primer. A zašto pauzu na poslu ne biste iskoristili za razgibavanje i vežbu? Može se vežbati i u kancelariji. Opet, više je do volje nego do prostora. 

Vežbe za celo telo uz elastične trake za vežbanje 

Postoje rekviziti za vežbanje, kao što su elastične trake za vežbanje, koje su pogodne za svako mesto i priliku. Uz to, ono što je možda i najbitnije, one su pogodne za vežbanje svih mišića, i kod muškaraca i kod žena. Često se dogodi da određene vežbe brzo dosade, pa je potrebno ubaciti i neku spravu ili rekvizit za vežbanje. Kada se radi o elastičnim trakama za vežbanje, sa njima možete aktivirati celo telo. Razlikuju se upravo po rastegljivosti, odnosno čvrstoći, te se biraju u skladu sa intezitetom vežbi koje se praktikuju. Preporučuju se kao dodatno opterećenje da bi se pojačala čvrstoća mišića, ali i poboljšala njihova koordinacija.

Vežbe za trudnice

Elastične trake za vežbanje pomažu i u održavanju elastičnosti tela, koje je naročito bitno trudnicama. Iako postoje oni koji kažu da vežbanje u trudnoći nije dobro, ne bi se moglo tako reći. Naravno, sve ukoliko lekar na osnovu same trudnoće dozvoli fizičku aktivnost, vežbe mogu biti izuzetno blagotvorne i za mamu i za bebu. Pilates se naročito ističe, u kome se rade lagane vežbe koje služe i za vežbe disanja, kao i za vežbe koje će ojačati mišiće trbušnog zida i povećati elastičnost karlice. Takođe, vežbanje sa trakama i sa pilates loptom služi i za smanjivanje bolova koji se javljaju u kičmi i vratnom delu. Takvim vežbama se doprinosi i tome da porođaj bude lakši, kao i da nakon toga usledi brži oporavak.

Prednosti traka za vežbanje 

Praktičnost je jedna od glavnih osobina koja karakteriše elastične trake za vežbanje. Zgodne su jer  ne zauzimaju mnogo mesta, mogu se lako poneti sa sobom na trening na otvorenom, ili pak držati kod kuće ili kancelariji. Dostupne su u brojnim specijalizovanim radnjama, a često se mogu naći i u radnjama sa robom široke potrošnje. Što se cene tiče, i to im je velika prednost, jer se mogu kupiti za malo novca, za razliku od nekih drugih sprava.Srodni tekstovi:


Zdrave oči za jasniji pogled na svet

Oči nisu samo ogledalo duše, već i jedan od najvažnijih alata, preko kojih dolazimo do saznan...

Detaljnije

Koje sve vrste stovarišta postoje u Srbiji i šta se može u njima pronaći

U potrazi za najrazličitijim proizvodima nižeg cenovnog ranga a extra kvaliteta većina ljudi biva up...

Detaljnije

5 stvari koje možda niste znali o starom Egiptu

Od najranijih zapisa o miru do drevnih društvenih igara, otkrijte 5 iznenađujućih činjenica ...

Detaljnije

Topla preporuka fizijatra svim roditeljima-bez opterećenja dečije kičme suviše teškim školskim rančevima

Naročita pažnja kod dece uzrasta od sedam do deset godina poklanja se pravilnom razvoju kičme, stoga...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS