Savršena figura bez teretane


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

elastične trake za vežbanje

Danas nije potrebna ni teretana, ni instruktor, ni grupni trening da bi trenirali i održavali svoje telo u fit formi. Nisu potrebne ni komplikovane sprave, ni mnogo prostora za njih. Šta je potrebno? Zapravo, samo volja i odlučnost da se vežbom dođe do željenog izgleda i zdravih navika.

Treniranje u parku, kod kuće, u kancelariji

Treretana je mnogima prestala da bude mesto za treniranje od pojave virusa korona. Mnogi izbegavaju zatvoren prostor, gužvu, a nošenje maske i držanje distance nije baš moguće sprovesti. Ipak, vežbači nisu ostali bez opcije. Prva je, naravno, vežbanje u prirodi. Gotovo svaki deo grada sada ima i teretane na otvorenom, sa određenim spravama za vežbanje. Tu su i parkovi sa dosta slobodnog prostora i trim-stazama gde se može vežbati. S druge strane, ako ste više kućni tip ili ne volite da vežbate na otvorenom, može se vežbati i kod kuće, u dnevnoj sobi, na primer. A zašto pauzu na poslu ne biste iskoristili za razgibavanje i vežbu? Može se vežbati i u kancelariji. Opet, više je do volje nego do prostora. 

Vežbe za celo telo uz elastične trake za vežbanje 

Postoje rekviziti za vežbanje, kao što su elastične trake za vežbanje, koje su pogodne za svako mesto i priliku. Uz to, ono što je možda i najbitnije, one su pogodne za vežbanje svih mišića, i kod muškaraca i kod žena. Često se dogodi da određene vežbe brzo dosade, pa je potrebno ubaciti i neku spravu ili rekvizit za vežbanje. Kada se radi o elastičnim trakama za vežbanje, sa njima možete aktivirati celo telo. Razlikuju se upravo po rastegljivosti, odnosno čvrstoći, te se biraju u skladu sa intezitetom vežbi koje se praktikuju. Preporučuju se kao dodatno opterećenje da bi se pojačala čvrstoća mišića, ali i poboljšala njihova koordinacija.

Vežbe za trudnice

Elastične trake za vežbanje pomažu i u održavanju elastičnosti tela, koje je naročito bitno trudnicama. Iako postoje oni koji kažu da vežbanje u trudnoći nije dobro, ne bi se moglo tako reći. Naravno, sve ukoliko lekar na osnovu same trudnoće dozvoli fizičku aktivnost, vežbe mogu biti izuzetno blagotvorne i za mamu i za bebu. Pilates se naročito ističe, u kome se rade lagane vežbe koje služe i za vežbe disanja, kao i za vežbe koje će ojačati mišiće trbušnog zida i povećati elastičnost karlice. Takođe, vežbanje sa trakama i sa pilates loptom služi i za smanjivanje bolova koji se javljaju u kičmi i vratnom delu. Takvim vežbama se doprinosi i tome da porođaj bude lakši, kao i da nakon toga usledi brži oporavak.

Prednosti traka za vežbanje 

Praktičnost je jedna od glavnih osobina koja karakteriše elastične trake za vežbanje. Zgodne su jer  ne zauzimaju mnogo mesta, mogu se lako poneti sa sobom na trening na otvorenom, ili pak držati kod kuće ili kancelariji. Dostupne su u brojnim specijalizovanim radnjama, a često se mogu naći i u radnjama sa robom široke potrošnje. Što se cene tiče, i to im je velika prednost, jer se mogu kupiti za malo novca, za razliku od nekih drugih sprava.Srodni tekstovi:


Spremate novogodišnji paketić za bebironca? Evo ideja za poklon

Neki od njih su se tek rodili, drugima se bliži prvi rođendan i veselo se svakodnevno osmehuju dok i...

Detaljnije

Najčešća neurološka oboljenja

O neurologiji najviše saznamo onda kada mi imamo problem ili kada neko naš bližnji ima...

Detaljnije

Šta izaziva neplodnost kod žene, a šta kod muškaraca?

Uzroci mogu biti različiti, međutim tu nije kraj sveta. Uz pomoć brojnih metoda i na kraju krajeva v...

Detaljnije

Telehenderi – investicija koja se u građevinskim poslovima itekako isplati!

Ako planirate da osnujete firmu koja će se baviti nekom vrstom građevinskih radova, koji između osta...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS