Grejalica kao prva pomoć u prelaznom periodu od jeseni ka zimi


Uređenje doma


Oktobar je mesec varljivog vremena, iako grejna sezona počinje sredinom ovog meseca, on često zna da nas iznenadi miholjskim letom koje za nekoliko dana, pa i nedelja odloži sezonu grejanja. Preko dana skoro letnje temperature, a jutra hladna jesenja, pa nam sigurno teško pada ustajanje i spremanje za posao i školu dok nas hladnoća ujeda. Zato se u ovim prelaznim danima ne može bez električne grejalice, ona je prva pomoć kad zatreba u hladnim jutrima i noćima. Grejalica će sigurno brzo zagrejati prostoriju, posebno neku manju sobu ili kupatilo i u takvim okolnostima može da se koristi kao samostalni izvor grejanja, inače, uglavnom se koristi za dogrevanje uz centralno ili neku drugu vrstu grejanja. 


Prednosti električne grejalice

Električne grejalice odlično zagrevaju prostorije manjih kvadratura poput kupatila, kuhinje, trpezarije, neke manje sobe, pošto su  male i lako prenosive, one se lako prenose iz prostorije u prostoriju, pa je u manjim stanovima sasvim prihvatljiv izvor grejanja i prva pomoć u tom prelaznom periodu od jeseni ka zimi. Za električne grejalice je važna prednost što one ne zahtevaju nikakvo montiranje, niti predhodno punjenje poput mnogih novijih kućnih aparata. Ona je vrlo efikasna, čim se uključi, odmah počinje da greje iz tog razloga je i vrlo štedljiva, mali je potrošač električne energije, ukoliko se pravilno koristi ona će potrošiti manje struje, a samim tim i manje novca. Idealna je kao grejno telo za osobe koje žive same, pa greju samo jednu prostoriju i to samo kada su kod kuće, ne rasipaju novac na grejanje čitavog stana. Električne grejalice nisu bučne, one se jedva čuju, pa su i iz tog razloga jedan od najboljih izbora za grejanje ili dogrevanje u hladnim danima. 


Koju tehnologiju koristi

Na tršitu je mnogo modela različitih grejalica, modeli se uglavnom razlikuju od tehnologije koju grejalice koriste za zagrevanje, pa se mogu naći kaloriferi, konvertorske, panelne i zidne. Kaloriferi toplotu duvaju napred i tako zagrevaju celu prostoriju, zato je zagrevanje prostorije u ovom slučaju vrlo brzo, pouzdano i ekonomčno.  Za razliku od kalorifera,  konvertorski grejači su bolji u višesatnom zagrevanju celog prostora, oni često imaju ugradjen i ventilator, a vazduh duvaju i gore i dole. Vrlo efikasne u zagrevanju doma su konvektorske grejalice koje su bez ventilatora, a za zagrevanje koriste jednostavno pretvaranje hladnog vazduha u topli. One su omiljene kod mnogih kupaca zato što, u nedostatku ventilatora, nisu bučne, a ujedno u prostorijama ne podižu prašinu. Neki tipovi ovih grejalica imaju opciju da se našteluje usmeravanje toplote u odredjenu tačku, pa one rade na principu tehnologije usmerenih grejača.  Vrlo slični usmerenim grejačima su i infracrveni grejači koji, takodje, usmeravaju toplotu u odredjenu tačku, samo što su daleko efikasniji pa će vrlo brzo zagrejati celu prostoriju. 


Bezbedno korišćenje

Grejalice treba da budu uključene samo onda kada su ukućani u prostoriji koja se greje, ako su stalno na oku ukućanima, onda nema bojazni da može nešto da zapali, ali zahteva punu obazrivost i pažnju, posebno brigu o tome da se blizu nje ne nalaze zapaljive stvari i da nikako ne bude uključena u produžni kabli.
Srodni tekstovi:


Kako do dozvole za vožnju B i C kategorije vozila?

Vozila su sve savremenija, brža, većih snaga. Savremeni vozni park mora da prati i moderno sastavlje...

Detaljnije

Nekoliko praktičnih saveta za lepši dnevni boravak

Rapored nameštaja kao i samo uređenje enterijera kada je dnevna soba u pitanju mnogo govori o...

Detaljnije

4 vrste slavina za sudoperu

Slavine za sudoperu su nekako čudne, pretpostavićemo da smo svi upućeni u to kako toalet radi, povuč...

Detaljnije

Restorani Beograd TOP 5 Doživite vrhunsko gastronomsko iskustvo

Restorani Beograd nude idealan spoj tradicije i modernog, a gastronomska ponuda je bogata za svaki u...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS