Real Madrid sigurno ka tituli


Kultura/zabava

Madriđani su započeli sezonu na visokom nivou, činilo se da su nepobedivi, jasno stavljajući do znanja svoje ambicije za osvajanjem trofeja i ove sezone. Džanan Musa, Mario Hezonja, Fakundo Kampaco, Geršon Jabusele, Vinsent Poirier su samo neki od igrača koji su briljirali i doprineli osvajanju prvog mesta za madridski klub, sa impresivnim skorom od 25 pobeda i samo 6 poraza. U narednim kolima ih očekuju utakmice protiv Crvene Zvezde u Madridu, Baskonije takođe kod kuće, i zatim gostovanje Žalgirisu u Kaunasu u poslednjem kolu.

Novi format Play-Offa

Evroliga je uvela novi format za fazu plej-ofa počevši od sezone 2023/2024, koji uključuje faze "Play-In Showdown" i četvrtfinala. Evo ključnih detalja ovog novog sistema:

Play-In showdown

Učesnici: Timovi koji zauzmu pozicije od 7. do 10. mesta na tabeli regularnog dela sezone.

Format: Faza Play-In igra se pre četvrtfinala, gde će timovi od 7. do 10. mesta imati šansu da se bore za dve preostale karte za plej-of.

Domaćinstvo: Svaka utakmica u "Play-In Showdown" fazi biće domaćin timu sa boljim plasmanom u regularnoj sezoni.

Put do četvrtfinala: Timovi na 7. i 8. mestu trebaju pobediti samo jednu utakmicu da bi se plasirali u četvrtfinale, dok timovi sa 9. i 10. mestom moraju pobediti dve utakmice ili će biti eliminisani.

Detalji utakmica

Format takmičenja: Utakmice Play-In faze igraju se po principu jedne utakmice, gde pobednik meča između 7. i 8. mesta direktno ide u plej-of, dok gubitnik igra sa pobednikom meča između 9. i 10. mesta. Pobednik tog duela se plasira u plej-of.

Prednost domaćeg terena: Tim sa boljim plasmanom u regularnoj sezoni ima prednost domaćeg terena.

Ova promena unosi dodatnu neizvesnost i uzbuđenje u završnicu sezone, pružajući više prilika timovima da napreduju u eliminacionu fazu i time povećava konkurentnost i atraktivnost takmičenja.

Ekipe koje su obezbedile mesto u Play-offu

Ovo je definitivno bila sezona puna neizvesnosti u Evroligi, gde se činilo da svaki tim može da pobedi svog protivnika u bilo kojem trenutku. Pored Reala Madrida, neke od istaknutih ekipa bile su Barselona, Monako pod vođstvom Saše Obradovića, kao i grčki divovi Panatinaikos i Olimpiakos. Poslednji evroligaški derbi pripao je ekipi iz Pireja koja je kod kuće pobedila sa 71:65. Olimpiakos je takođe ostvario 9 pobeda u poslednjih 10 evroligaških utakmica, povećavajući svoje šanse za plasman u top 6 ekipa i siguran prolazak u četvrtfinale.

Da li Partizan može u top 10?

Iako su kladionice poput Superbeta dale prednost ekipi Željka Obradovića, smatrajući ih favoritima za ulazak u 10 najboljih, Partizan je propustio priliku protiv Olimpiakosa, izgubivši poslednju četvrtinu sa 10:28 i smanjivši svoje šanse za ulazak u Play-In. Ekipe koje se bore za 10. mesto su još i Olimpia iz Milana, Žalgiris iz Kaunasa, ekipa Valensije i Anadolu Efes. Čini se da se Efes probudio nakon šokantnog poraza od Asvela i ostvario tri pobede za redom, postavljajući sebe trenutno kao 10ti najbolji tim u Evroligi. Ekipu iz Beograda u narednom kolu očekuje gostovanje Albi iz Berlina, a zatim dolazi ekipa Valensije u Štark Arenu u poslednjem kolu. Jedno je sigurno, pred nama je uzbudljiva završnica regularnog dela Evrolige, koja je, prema mnogima, nikada nije bila neizvesnija.

Zvezda bez šanse za Play-in

Ekipa Janisa Sferopulosa ove sezone je pokazala bljeskove, ali je nedostajala konstantnost u rezultatima. Brojne povrede, ponekad i loša atmosfera u ekipi, doprineli su tome da Zvezda često gubi u ključnim trenucima i dođe na skor od 11 pobeda i 20 poraza. Zanimljivo je da Crvena Zvezda gostuje ekipi Anadolu Efesa u poslednjem kolu, i eventualnom pobedom može da pomogne ekipi Partizana u borbi za 10. mesto. Podsećamo, Crvena Zvezda je već savladala Efes u prethodne dve utakmice, ali su obe bile na domaćem terenu, tako da ostaje da vidimo kako će se klupče odmotati i ko će ići u Play-In.






Srodni tekstovi:


Karakteristike koje je važno pratiti kada se kupuje bela tehnika

Raznovrsni uređaji kupuju se radi dobijanja funkcionalnosti prostora namenjenog stanovanju, poslovan...

Detaljnije

Kupujete stan u izgradnji? Koliko su nam bitni materijali koji se koriste za gradnju?

U današnje vreme, sve više i više govori se o zelenoj gradnji i upotrebi ekolo&...

Detaljnije

Isplative i živopisne ideje za putovanje u Srbiji

Planiranje putovanja obuhvata donošenje niza odluka, bilo da je u pitanju realizacija poslovn...

Detaljnije

Koliko su vaše brave zaista sigurne?

Sigurnost doma možemo da obezbedimo na različite načine, ali su ulazna vrata početna tačka od koje m...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS