Koje su najefikasnije metode podmlađivanja kože


Zdravlje i lepotaBesprekoran izgled i mladalački sjaj zajednička je želja svakoga od nas, a na tom putu nas pre ili kasnije očekuje prepreka koju nazivamo starenje. Godine nesumnjivo ostavljaju traga na našoj koži, a promene su posebno vidljive na koži lica, jer je ono najizloženije spoljnim uticajima. Znaci starenja poput bora, opuštene kože i izgubljenog sjaja mogu izazvati nesigurnost i učiniti da osetimo nezadovljstvo kada je u pitanju naš izgled. 

Bez obzira na kvalitet nege koju svakodnevno praktikujemo, proces starenja će nas pre ili kasnije sustići i našoj koži doneti neželjene promene. Međutim, zahvaljujući napretku estetske hirurgije, danas na raspolaganju imamo različite efikasne anti-aging tretmane koji nam mogu pomoći da koži vratimo stari sjaj i da se osećamo zadovoljnije povodom sopstvenog izgleda. 

Predstavljamo vam neke od najpopularnijih metoda za ublažavanje znakova starenja i ističemo njihove osnovne karakteristike kako biste se lakše odlučili za odgovarajući tretman. 


Hijaluronski fileri

Hijaluron je komponenta koj sae prirodno nalazi u našem telu, odnosno vezivnom tkivu kože, a s godinama njegova proizvodnja počinje da opada. Kao rezultat manjka hijalurona imamo opuštenu kožu, pojavu bora i drugih nepravilnosti. Aplikovanje filera sa hijaluronskom kiselinom predstavlja jedan od efikasnih načina da osvežite vašu kožu, poboljšate hidrataciju i vratite mladalački sjaj. Mogu se tretirati različite regije kao što su lice, dekolte, vrat i ruke, a procedura traje između 10 i 20 minuta. Metoda podmlađivanja hijaluronskim filerima ima prirodan efekat, a rezultati su vidljivi odmah nakon završetka tretmana.


Inovativan tretman krvnom plazmom

Jedan od najefikasnijih tretmana podmlađivanja kože jeste potpuno prirodna procedura koja podrazumeva ubrizgavanje sopstvene krvne plazme bogate trombocitima. Bezbedan i bezbolan prp tretman daje odlične rezultate sa minimalnim periodom oporavka. Zbog specifičnosti tretmana, izbegnute su sve potencijalne alergijske reakcije, jer se koristi isključivo krv pacijenta bez prisustva drugih materija. Nakon završene procedure, koža postaje sjajna i osvežena, a fine linije i bore nevidljive. Prvi rezultati se mogu uočiti odmah nakon tretmana, a za potpuni efekat preporučuju se uglavnom tri ponavljanja. Sama procedura traje od 15 do 30 minuta, a po završetku se možete vratiti vašim uobičajenim aktivnostima. 


Hemijski piling

Ova vrste tretmana pospešuje regeneraciju kože, što automatski poboljšava njen kvalitet i čini je sjajnijom i elastičnijom. Mnogi od nas sigurno redovno praktikuju kućni piling, ali on daje lošije rezultate od hemijskog. Uklanjanje površinskog sloja kože veoma je značajno za njen sjaj, ali i funkciju koji ima, jer time odstranjujemo i štetne bakterije i viruse koji se na njoj nalaze. Postoje različite vrste hemijskih pilinga, a nakon detaljnog pregleda stručnog lica i utvrđivanja problematike, opredelićete se za odgovarajući tretman. Važno je napomenuti da je procedura u potpunosti bezbolna, nakon čega se mogu javiti blago crvenilo i perutanje, što je potpuno normalna reakcija. Hemijski piling se može koristiti i zajedno sa drugim tehnikama poput dermabrazijskih i laserskih tretmana. Lasersko podmlađivanje

Laserska tehnologija ima široku primenu u medicini, a posebno mesto je pronašla u sferi estetike. Ukoliko primetite prve znake starenja na vašoj koži, neinvazivna metoda laserskog liftinga vam može pomoći da se suprotstavite borama i opuštenoj koži. Nakon tretmana, ten i tekstura su značajno poboljšani, a nepravilnosti su manje vidljive. Laserski zraci ubrzavaju regeneraciju epiderma što koži vraća stari sjaj i čini je svežijom. Broj potrebnih tretmana će se utvrditi nakon detaljnog pregleda lekara, a uglavnom je potrebno oko tri tretmana kako bi se postigao potpuni efekat. Procedura je u potpunosti bezbolna, a vreme trajanja iznosi od 30 do 40 minuta. Jedina neprijatnost koju pacijent može osetiti tokom tretmana je blago peckanje, kao i pojava crvenila ili otoka nakon njegovog završetka. Međutim, oni se povlače u roku od najviše 48 sati, što znači da možete u potpunosti da se vratite vašim svakodnevnim aktivnostima. 

Koža je podložna različitim spoljnim uticajima, pa i uprkos svakodnevnoj rutinskoj negi, neželjene promene će se pre ili kasnije ispoljiti. Starenje sa sobom donosi i pojavu bora i drugih nepravilnosti na koži, što je alarm za uzbunu koji zahteva našu reakciju i suočavanje sa posledicama ovog neminovnog prirodnog procesa. Danas postoje različite vrste efikasnih anti-aging procedura pomoću kojih možemo osvežiti našu kožu i vratiti joj nekadašnji sjaj. Iskoristite sve prednosti estetske medicine i odaberite neki od uspešnih tretmana kojima ćete vešto prikriti znake starenja i na taj način ga usporiti. 


Srodni tekstovi:


Kako popraviti držanje tela i rešiti dislokaciju vratnih pršljenova – nameštanje atlasa za vraćanje bistrine

Da li ste ikada čuli za pršljen koji se zove Atlas? Osim što podržava lobanju, omoguća...

Detaljnije

Kako deci obezbediti kvalitetnije obrazovanje za bolju budućnost?

Želja svakog roditelja ili bar ozbiljne većine jeste da svom detetu obezbede što bolje odrast...

Detaljnije

Znamenita dela Dostojevskog

Fjodor Mihajlovič Dostojevski, ruski pisac ali i jedan od najznačajnijih pisaca kako ruske, tako i s...

Detaljnije

Koliko danas generalno zarađuju kozmetički saloni?

Žene danas više nego ikada vode računa o svom fizičkom izgledu. Šminka, frizura, nokti, tretmani lic...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS