Pročitaj u čemu je tajna funko pop figurica


Tehnologija


Po svojoj estetici, dizajnu i obliku, materijalu od kojeg se prave, funko pop proizvodi prepoznatljivi su u celom svetu. Vole ih i deca i odrasli, skupljaju i verno čuvaju, najdraži su suvenir, dobar poklon i omiljeni predmet mnogih kolekcionara. Međutim, postavlja se pitanje šta one predstavljaju, po čemu su specifične i šta je doprinelo njihovoj popularnosti.

Za mnoge od velikog značaja

Fugurice koje se prave od vinila, tačnije od jedne vrste plastike, prepoznatljive po velikim glavama i naglašenim očima, predstavljaju likove koji su vrlo važni u pop kulturi, odnosno one iz popularnih serija i filmova, i igranih i animiranih, knjiga, stripova, igrica. Poznato je da se ljudi lako i rado vezuju za glavne junake, kao i da oni svojim vrednostima i ponašanjima, kao i dela pop kulture iz kojih su proizašli, umnogome mogu uticati na ljude, i mlađe i starije generacije. Stoga je kupovina funko pop figurica neretko obeležena i emotivnošću, što se posebno ogleda u tome da veliki ljubitelji nekog superjunaka žele da imaju i suvenir u njegovom liku. 

Po čemu su drugačije

Iako je skupljanje raznoraznih predmeta od davnina čest hobi, funko pop figurice su svakako jedinstvene i specifične, a pokrivaju savremenu i modernu pop kulturu. One ne moraju biti nadahnute samo imaginarnim likovima, već se njima mogu ovaplotiti i likovi koji su iz realnosti, dakle stvarne ličnosti, koje su na poseban način stilizovane, a tu su posebno zanimljivi sportisti. 

Širok izbor

Postoji mnogo veličina i oblika funko pop igračaka i mnogo kategorija, čitavih serijala, a kolekcionari se uvek trude da nabave sve primerke iz kategorije koja im je lično važna. Neki od ovih proizvoda mogu i svetleti, mogu biti u retro fazonu, crno-beli, šareni, sjajne površine, dakle prisutan je niz finesa u njihovoj završnoj obradi. Svakako, postoje i eksluzivna izdanja, a pojedine funko pop figurice, budući da su retke ili unikatne, dostižu veoma visoku cenu, na primer od nekoliko hiljada dolara.

Neke kategorije su posebno popularne

Ove se figurice prave po licenci i simbolizuju likove koji su važni za pop kulturu, kao i vreme kada su oni ušli u nju. Popularnost određenih likova može se promeniti s vremenom, ali su, recimo, uvek zanimljive one koje su u vezi sa Harijem Poterom, Ratovima zvezda, Diznijevim filmovima, Simpsonovima, serijom Prijatelji i mnoge druge. Osim što ih kupuju kolekcionari, funko pop je odlična opcija ako želimo da obradujemo dragu osobu, odnosno prigodan poklon – te tako ljubiteljima Zmajevih kugli možemo pokloniti igračkicu Gokua, onima koji vole Igru prestola lik nekog od glavnih junaka. One su svakako u kutiji, što olakšava njihov trasport i potonje čuvanje, pri čemu se možemo opredeliti za varijante različitih dimenzija.

Kupovina

Funko pop figure mogu se nabaviti u brojnim knjižarama, prodavnicama igračaka ili poklona, ali se takođe mogu kupiti i naručivanjem preko interneta. Verni kolekcionari uvek su spremni da nabave funko pop figuru koja im nedostaje. Kako je dobro baš ovim proizvodom, kvalitetnim i jedinstvenim, obradovati neku nama dragu osobu, i iz tog razloga se možemo upustiti u potragu i kupovinu.
Srodni tekstovi:


Umetnost i nauka potrebni za izbor sistema za grejanje vašeg doma

Kako zimi zagrejati vaš dom, a kako ga leti rashladiti i učiniti prijatnim tokom tropskih vru...

Detaljnije

Prednosti života u prirodi

Čovek i priroda su neraskidivo povezani. Čoveku je priroda neophodna, on je u prirodi drugačije, opu...

Detaljnije

Najlepše države Mediterana - šta posetiti u njima?

Mediteranska regija je riznica lepote, istorije i kulture, pri čemu svaka država nudi jedinstvenu ko...

Detaljnije

Najbolje ideje za dečije poklone

Deca su puna radoznalosti i uzbuđenja, a pronalaženje savršenog poklona za njih može biti div...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS