Šta su krovni koferi i zašto su tako značajni za vozila?


Tehnologija


Planiranje odlaska na putovanje, bilo da su u pitanju kraće ili duže relacije vožnje u automobilu često zahteva mnogo više prostora od prtljažnika, odnosno gepeka. Krovni koferi su idealno rešenje za odlaganje svih potrebnih stvari, baš zbog toga što sam i naziv sugeriše, a to je da ne zauzimaju prostor vozila, već sam krov. 

Veoma su komforni i prostrani, ali se u svakom slučaju mogu pronaći u velikom broju raspoloživih dimenzija i oblika, naravno u skladu sa pravilima o bezbednosti u saobraćaju i neometanom kretanju na svim putevima. Krovni koferi daju sjajan kapacitet za odlaganje predmeta i pouzdan su „saveznik“ za letovanje i zimovanje.


Krovni koferi – kvalitetna konstrukcija koja pruža dodatni prostor

Za razliku od klasičnih torbi u koje se pakuju stvari prilikom odlaska na putovanje koje se moraju smestiti u prtljažnik vozila ili na zadnje sedište, krovni koferi predstavljaju izum modernog vremena koji je sve to upravo znatno olakšao. Naime, obezbeđujući dodatni prostor za odlaganje stvari efikasno se pričvršćuju za krov vozila, na siguran način i tako što se sve što je potrebno može prevoziti na željenu lokaciju brzo i bez problema. 

Oni se fiksiraju, odnosno pričvršćuju uz nosače za krovove, koji se moraju nabaviti pre ili neposredno prilikom kupovine kofera. Najbolje rešenje jeste da se krovni koferi pričvrste u proverenom servisu sa nosače, koji se često mogu kupiti na istom mestu.


Isplativost i efikasnost kofera koji se pričvršćuju za krovne nosače

Krovni koferi su ne samo funkcionalni s obzirom da daju dodatni prostor za pakovanje potrebnih raznovrsnih stvari, već i veoma isplativi sa aspekta korišćenja. Naime, oni se danas mogu kupiti po ceni od oko 100 evra pa višestruko skuplje, ili jednostavno iznajmiti za korišćenje od nekoliko stotina dinara dnevno. 

Iako je činjenica da njihova instalacija povećava potrošnju goriva, renomirani proizvođači kontinuirano unapređuju modele i čine ih aerodinamičnim, što pruža dodatnu pogodnosti i finansijsku isplativost. Takođe, sama ekonomičnost korišćenja zavisi od stanja na putevima, brzine kretanja, jačine vetra i slično.


Jednostavnost montaže na svaki tip automobila pruža olakšice upotrebe

Najveći broj ljudi koji aktivno putuje automobilom bira da krovni koferi budu deo zadužen za pakovanje i prevoz stvari. Prvenstveno zbog toga što se brzo i efikasno montiraju na krovne nosače, olakšavaju ne samo njihovo korišćenje, nego i razmišljanje o tome gde i kako sve spakovati. 

U zavisnosti od tipa krovnog nosača i dimenzija, bira se i krovni kofer određenog gabarita i zapremine, dok na konačan izbor takođe utiče i tip automobila. Saveti stručnjaka u ovoj oblasti odnose se na pažljivu vožnju kada je kofer na krovu ispunjen teretom, bez naglog skretanja i kočenja, bez obzira na to što je izuzetno pouzdano pričvršćen za podlogu, kao i pakovanje predviđene težine tereta.

Idealno rešenje za pakovanje prilikom putovanja jesu krovni koferi, a u prilog njihovim prednostima ide i vrlo povoljna cena, mogućnost iznajmljivanja i sve to u kombinaciji sa lakom ugradnjom na nosače automobila. Pružaju niz benefita porodicama, menjaju gabaritne i teške putne torbe, ali i ostavljaju slobodan prostor za komfornu vožnju u automobilu, zbog čega su danas tako popularni. 


Srodni tekstovi:


Vesti između laži i propagande: Ovaj čovek je najveći „umetnik“ tabloidnog novinarstva

"Naši čitaoci su fašisti, koji ne vole manjine i levičare, plaše se Rusa -...

Detaljnije

Spremate novogodišnji paketić za bebironca? Evo ideja za poklon

Neki od njih su se tek rodili, drugima se bliži prvi rođendan i veselo se svakodnevno osmehuju dok i...

Detaljnije

Najbolje destinacije za individualna putovanja

Solo putovanja postaju sve popularnija opcija među putnicima svih generacija. I dok je ideja da istr...

Detaljnije

Rešite se uspešno bora oko očiju zatezanjem kapaka

Uprkos činjenici da su mnogi proizvodi za negu lica dostupni, u svom okruženju možemo videti žene ko...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS