Renovirate stan? Evo u koje komade vredi uložiti!


Uređenje doma Uređenje doma


Renoviranje odnosno uređenje stana uvek je veliki trošak, ali ipak, trošak je koji se ne ponavlja svakih mesec dana. Jednom kada uredite stan prema svojoj meri, sigurno ga nećete skoro ponovo sređivati što znači da je velika investicija uvek opravdana i donekle sasvim u redu. Ipak, kako biste ostali u okviru zacrtanog budžeta i kako ne biste na baš svaki detalj potrošili previše novca, otkrivamo vam u koje stvari vredi uložiti, dok za sve ostalo možete da birate i onu ekonomičniju varijantu.


Garniture su uvek dobra investicija


Kada je u pitanju nameštaj, garniture zauzimaju visoko mesto na listi isplativih investicija. Garniture su centralni komad u svakoj dnevnoj sobi i baš zbog toga je važno odabrati onu koja će izdržati test vremena - kako u pogledu trendova, tako i u pogledu dugovečnosti. Budući da će se koristiti svakodnevno, jako je važno da su garniture napravljene kvalitetno, a ne da propadnu posle nekoliko godina. Zato na njima ne treba štedeti jer danas, makar kada je u pitanju nameštaj, ipak važi pravilo da je skuplje - kvalitetnije. Kada su u pitanju garniture, trebalo bi da birate one klasičnog dizajna kako bi odolele i trendovima - klasika je uvek u modi i nećete doći u situaciju da želite da zamenite svoje garniture samo zato što je sada nešto drugo u modi. Neka garniture budu jednostavne, ali kvalitetne, dok ćete trendove moći da pratite kroz detalje - jastuke, prekrivače ili druge sitnice u vašoj dnevnoj sobi. 


Nemojte štedeti na stvarima koje svakodnevno koristite


Nameštaj koji svakodnevno koristite vredan je svakog dinara. I iako ćete sada pomisliti kako sve zapravo koristite svakodnevno, napravite prioritete - između police za televizor i trpezarijskog stola uvek odaberite trpezarijski sto, ili, između taburea i trpezarijskih stolica odaberite trpezarijske stolice. Shvatate logiku? U ovom maniru napravite spisak na kome će se naći sav nameštaj koji vam je potreban, a potom odlučite šta vam je važnije - neke stvari možda možete ostaviti za kasnije. Kada je ovakav nameštaj u pitanju, i ovde važi pravilo kvaliteta, a ne trendi izgleda - na ovaj način ćete biti sigurni da je investicija isplativa i da sa dolaskom nove sezone nećete poželeti da ponovo sve promenite.


Grejalice su takođe na spisku…


Iako ne spadaju u nameštaj, grejalice, odnosno grejna tela, jako su važan aspekt svakog stana, naročito onih koji nemaju centralno grejanje, odnosno, koji se greju na struju. Grejalice su obavezne u kupatilu, a zbog specifične namene ove prostorije važno je da one mogu da podnesu vlagu. Osim toga, grejalice će vam dobro doći tokom prelaznog perioda kada još uvek ne želite da aktivirate sistem za grejanje, ali želite da se zagrejete. Grejna tela birajte u odnosu na to koliki račun za struju će vam doneti na kraju meseca, ali nemojte štedeti prilikom odabira adekvatnog komada - ipak želite da vam tokom zime bude prijatno i toplo, ali i da ne potrošite dodatno bogatstvo na servisiranje.


… kao i krevet


Krevet za spavanje takođe spada u nameštaj na kom ne treba štedeti najviše iz zdravstvenih razloga - kvalitetan san je preduslov za zdrav i kvalitetan život, zato je potrebno da nabavite onaj u kom ćete zaista imati slatke snove. Ovde je važno napomenuti da će vam biti potreban najpre dobar dušek koji će pružiti potporu vašem telu, a potom i odgovarajući ram. Kvalitet je i ovde važan, ali za razliku od ostalih komada nameštaja, ovde se možete malo poigrati i odabrati model koji ste oduvek želeli, bez obzira na to da li je reč o klasičnom ili modernom dizajnu. 
Srodni tekstovi:


Karakteristike koje je važno pratiti kada se kupuje bela tehnika

Raznovrsni uređaji kupuju se radi dobijanja funkcionalnosti prostora namenjenog stanovanju, poslovan...

Detaljnije

Kako da pravilno koristite metalne merdevine?

Možda će nekome zvučati čudno da bi trebalo metalne merdevine koristiti pravilno, prosto zato &scaro...

Detaljnije

Kako deci obezbediti kvalitetnije obrazovanje za bolju budućnost?

Želja svakog roditelja ili bar ozbiljne većine jeste da svom detetu obezbede što bolje odrast...

Detaljnije

Najlepše države Mediterana - šta posetiti u njima?

Mediteranska regija je riznica lepote, istorije i kulture, pri čemu svaka država nudi jedinstvenu ko...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS