Zašto je sada idealni trenutak da otputujete u Kinu?


GlobusPutovanje u ovu daleku azijsku i najmnogoljudniju zemlju sveta može biti pravi izazov u bilo koje doba godine da odlučite da idete. Zbog svoje mistične strane, velike i bogate istorije i tradicije koje sežu daleko u prošlost čini jednu od najtraženijih destinacija na svetu. 

Odgovor na pitanje kada je najbolje da otputujete tamo je kompleksan. To zavisi od vaših ličnih želja, mogućnosti, organizacije turističkih aranžmana, poslovnih zahteva i prilika i drugih faktora. Ali ono što je sigurno jeste vreme kada ne bi trebalo da planirate putovanje.

To se vezuje za vreme njihovih državnih praznika i to posebno za tri najveća: kinesku Novu godinu, praznik rada u maju mesecu i kineski dan državnosti početkom oktobra. Razlog za to su najveće zabeležene gužve i kretanja u ovoj zemlji.  

Decembar kao idealni mesec za putovanje u ovu daleku azijsku zemlju

Osim što ćete izbeći sve nacionalne praznike ove države kada su gužve najveće kao i cene smeštaja i usluga, u decembru mesecu moći ćete u miru da uživate u svim čarima ove azijske zemlje. 

Tokom poslednja dva meseca u godini nema velike gužve na njihovim poznatim turističkim mestima, a cene smeštaja, hotela, usluga i avio karata su znatno povoljnije. 

Poseta Kini krajem godine može biti vrlo zanimljiva i uzbudljiva opcija. Pogotovo ako uzmete u obzira da je od ove godine obnovljena direktna avio linija između ove zemlje i naše zemlje i da možete među prvima da nabavite povoljne avio karte za Kinu.  

Povoljne avio karte za Kinu

Osim što ste do sada mogli da kupite povoljne avio karte za Kinu sa presedanjem različitih avio kompanija, sada možete obezbediti svoje mesto na direktnom letu iz naše zemlje. To možete uraditi jednostavnom rezervacijom putem interneta. 

Ali treba napomenuti da je sad odlično vreme da rezervišete i povoljne avio karte za Kinu za sledeću godinu i na vreme obezbedite svoje mesto na putu u ovu daleku azijsku zemlju. Time ćete kartu platiti manje i na vreme planirati odomor u ovoj po svemu posebnoj i neobičnoj zemlji. 

Sa druge strane dostupnost povoljnih avio karata na relaciji Srbija-Kina i  uspostavljanje direktnih letova doveo je do toga da našu zemlju poseti veći broj njihovih turista. Te se zaključuje da je korist obostrana i višestruka. 

Bićete među prvima koji su u ovu zemlju otišli direktnom linijom

Uspostavljanje direktnih linija na relaciji ove azijske zemlje i naše zemlje omogućio je da se obiđe jedan lep lučki kineski grad po imenu Tjenđin. On se nalazi na svega 130km od Pekinga do kojeg se može stići za veoma kratko vreme jer je infrastukturna mreža jako dobro razvijena. 

Zato možete biti među prvima koji će se upoznati sa kineskom kulturom i običajima ali i sa čarima ovog grada koji ima preko 13 miliona stanovnika. 

Tjenđin je karakterističan po simbolu grada nazvanom ,,Tianjin Eye“ koji predstavlja visok panoramski točak napravljen preko reke Hai koja tu protiče. Osim toga bićete u mogućnosti da obiđete razne znamenitosti, da obiđete glavni grad Peking, da posetite Vodeni part, njihov muzej i mnoge druge istorijske i turističke atrakcije. 
Srodni tekstovi:


Grejalica kao prva pomoć u prelaznom periodu od jeseni ka zimi

Oktobar je mesec varljivog vremena, iako grejna sezona počinje sredinom ovog meseca, on često zna da...

Detaljnije

Šta uraditi sa ušteđevinom u vreme inflacije 

Inflacija je svuda oko nas, od goriva do hrane, i vrlo je malo stvari koje možemo da uradimo povodom...

Detaljnije

Najlepše države Mediterana - šta posetiti u njima?

Mediteranska regija je riznica lepote, istorije i kulture, pri čemu svaka država nudi jedinstvenu ko...

Detaljnije

Uživajte u muzici panonskog šansonijera Zvonka Bogdana 10. marta 2024. godine u MTS dvorani

Najava koncerta Zvonka Bogdana u Beogradu Ove godine će nas svojim koncertom u Beogradu obradov...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS