Šta sve treba da znate o putovanju avionom?


Globus Globus


Ako prvi put planirate da putujete avionom sigurno se suočavate sa mnogim dilemama i pitanjima, te pokušavate da dobijete odgovore od onih prijatelja i rođaka koji su to iskustvo već imali. Jednostavan način da se o tome informišete jeste i pretraživanjem traženih podataka na internet pretraživačima, forumima ili sajtovima aviokompanija. Čak i ako ste putovali avionom više puta, važne stvari koje smo izvojili u nastavku teksta mogu biti od koristi svakome, a predstavljene su tako da prate celu vašu pripremu i putovanje, tj. od polaska od kuće, pa sve do sletanja na željenu lokaciju. 

Prevoz do aerodroma 

Prevoz do aerodroma je prva polazna tačka vašeg putovanja avionom, koje kao što vidite na započinje sedanjem u avion nego mnogo pre. Dobra priprema i organizacija osiguraće da na vreme stignete i da imate udoban let. Zato je potrebno da on započne kako treba pa je bitno da prevoz do aerodroma koji odaberete bude pouzdan i siguran. Danas se ljudi odlučuju da do aerodroma stignu na različite načine, a prevoz do aerodroma nudi mnoštvo mogućnosti. Prevoz do aerodroma može biti od onog najpouzdanijeg a to je da vas neko doveze, do toga da za prevoz do aerodroma birate gradski autobuski prevoz, ili taksi prevoz. Danas je moguće da vam se organizuje lux prevoz do aerodroma čije ime samo govori o kakvom prevozu je reč koji nude neke agencije, ali za koji ćete morati da izdvojite dobru svotu novca. Dakle, imate puno mogućnosti, birajte onu koja najviše odgovara vašim potrebama, poverenju i budžetu.

Vreme pre poletanja

Nakon što ste rešili kako ćete doći do aerodroma, treba da znate i kada bi bilo najbolje tamo da stignete. Negde postoji pravilo da je potrebno da na aerodrom stignete oko sat i po do dva sata pre vremena poletanja vašeg aviona kako biste prošli sve potrebne procedure pre samog poletanja. Ukoliko se radi o vašem prvom letenju, važno je da pre poletanja još jednom proverite svoja dokumenta i stvari. Za ,,čekiranje“ će vam biti potrebno da imate pasoš i avionsku kartu, a koje možete obaviti čekanjem u redu na jednom od šaltera ili online pre toga, uz šta svakako predajete svoj prtljag. Nakon što proverite na kojem je ,,gejtu“ vaš let, prateći uputstva odlazite tamo. Na tom putu proći ćete detektor metala, zatim bezbednosnu kontrolu i  kontrolu pasoša, odnosno dokumentacije, nakon čega sledi carinska kontrola i spremni ste za ukrcavanje. 

Putovanje avionom

Ako nikada niste leteli avionom, ona sigurno imate bar neki pojam i ideju o tome jer su u stranim filmovima i serijama vrlo česta pojava. Ipak, sve potrebne instrukcije tokom leta dobićete od stjuardesa i stjuarda. Oni su tu da vam dodatno pojasne i praktično pomognu ukoliko je nešto nejasno ili problematično. Ponuda hrane i pića koja je uračunata u cenu avionske karte ili ponuda one koja se doplaćuje zavisiće od jedno do druge aviokompanije. Ipak i nakon sletanja  na željenu destinaciju trebaće vam opet prevoz, te je i ovo bitna stavka o kojoj je potrebno da se inormištete unapred ukoliko vas ne čeka nekog na istom. 








Srodni tekstovi:


Kako da se što bolje organizujete i pripremite ukoliko radite remote

Bilo da radite od kuće ili ste odabrali neko drugo mesto odakle ćete da obavljate svoj posao, morate...

Detaljnije

Kuda ćete otići za novu godinu?

Gde ćeš za Novu godinu? Ovog puta i oni koji nisu fanovi novogodišnje euforije i provo...

Detaljnije

Odabir biljaka u dečijim sobama za bolji san

Uređenje dečijih soba za najmlađe članove porodice, uvek predstavlja imperativ u odnosu na druge pro...

Detaljnije

Sedmi mesec trudnoće - pripreme za susret mame i bebe

Sedmi mesec trudnoće je početak trećeg tromesečja i obuhvata period od 28. do 31. nedelje trudnoće. ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS