4 zanimljiva načina da dete brže savlada engleski jezik


Kultura/zabava

Detinjstvo je ispunjeno igrom. Štaviše, deca u igri provode veliku većinu svog vremena, pa se zbog toga i čini da poseduju tajni i nepresušni nivo energije. Ipak, istina je manje mistična, a više čarobna- mozak deteta se svakodnevno razvija i njegova glad za znanjem čini da se ono kroz neprestanu igru svakodnevno upoznaje sa svetom oko sebe. Toje i najbolji, ali ne i jedini način za sticanje novih znanja. Kada je pravo vreme da dete počne da uči engleski jezik je najčešće pitanje roditelja na koje je odgovor vrlo jednostavan- što ranije. Preciznije, kada dete počne da priča maternji jezik, spremno je za učenje novog. Igrice za učenje engleskog jezika- proces učenja prilagođen detetu

U zavisnosti od uzrasta deteta, igrice za učenje engleskog jezika mogu biti zasnovane na različitim principima. One namenjene najmlađim uzrastima prate tempo usvajanja maternjeg jezika, pa svoj koncept zasnivaju na jednostavnim pojmova i njihovom dugoročnom pamćenju. Igrice za učenje engleskog prilagođene malo starijoj deci mogu biti igre asocijacija, memorije ili društvenih igara. Na kraju, igre za školarce mogu pratiti njihovo obrazovanje na maternjem jeziku i tako im pomagati da engleski jezik uče paralelno. Bez obzira na uzrast, igrice za učenje engleskog jezika su zabavan način da dete usvoji nove pojmove i ovlada jezikom gotovo bez ikakvog truda, što ceo proces učenja čini neverovatno lakim. 


Učenje u društvu- usvajanje znanja kroz dobru zabavu

Deca uživaju u društvu vršnjaka. Zbog toga je i učenje engleskog jezika najlakše u grupama u kojima se deca dobro provode. Učenje u grupi može da podstakne i malo zdrave konkurencije, pa dete može uživati u svojim uspesima. Osim sa vršnjacima, deca kvalitetno vreme rado provode i u krugu porodice, pa to može biti još jedno mesto gde može naučiti strani jezik. Nova iskustva koje mališan doživljava sa svojim roditeljima ostaju urezana u pamćenje, što naročito može pomoću usvajanju novih znanja. Igrice za učenje engleskog jezika koje se mogu igrati u krugu porodice su sjajan način da se svi zabave, steknu nova i obnove već stečena znanja. 


Uključivanje engleskog jezika u svakodnevicu

Često se za decu mlađeg uzrasta kaže da „upijaju kao sunđeri“, i to je potpuno tačno. Svakodnevno i na podsvesnom nivou, ona uče, stiču nove navike i oponašaju ono sa čime dolaze u kontakt. U procesu učenja engleskog jezika se to može iskoristiti kao jednostavan način za obnavljanje naučenog i obogaćivanje vokabulara. Slušanje muzike, gledanje crtanih filmova, crtanje ili popunjavanje bojanki na engleskom jeziku može da pomogne detetu da prihvati nove pojmove, a da ne doživi engleski jezik kao bauk ili dosadnu obavezu. Takođe, u zavisnosti od uzrasta i mogućnosti, dete može i razgovarati na engleskom jeziku sa nekim iz svoje okoline, što će uspešno razbiti „blokadu“ koja se neminovno javlja kada deca pokušaju da se izraze na stranom jeziku.


Čitanje razvija vokabular i maštu

Najzad, deca malo starijeg uzrasta mogu engleski jezik uspešno naučiti čitajući knjige ili stripove. Na ovaj način mogu usvajati nove pojmove tempom koji njima odgovara, a svaka nova reč ili gramatički koncept ih može podstaći da sami istražuju jezik. Profesori engleskog jezika ovaj način učenja rado preporučuju, jer deca dobijaju naročitu motivaciju kada otkriju potpuno novi, imaginarni svet zahvaljujući svom trudu. Čitanje sadržaja na engleskom jeziku takođe postiče podsvesno učenje koje dovodi do brzog napretka, jer predstavlja siguran način da se dete koncentriše na temu koja ga interesuje. Dečije knjige na engleskom jeziku zabavnog i edukativnog sadržaja je lako naći u specijalizovanim knjižarama, a sve češće nastanjuju police komercijalnih knjižara za decu i odrasle. 


Srodni tekstovi:


Vodič za letovanje na Rodosu 2022. godine

Svi smo se jako uželeli mora. Poslednje dva godine su bile baš neizvesne i stresne u tom pogl...

Detaljnije

Znamenita dela Dostojevskog

Fjodor Mihajlovič Dostojevski, ruski pisac ali i jedan od najznačajnijih pisaca kako ruske, tako i s...

Detaljnije

Za početnike u gajenju cveća

Gajenje cveća za mnoge je samo hobi, medjutim, ukoliko se malo posvetite ovome, od hobija lako može ...

Detaljnije

Na koji način se danas može rešiti problem erektilne disfunkcije kod muškaraca?

Definitivno jedan od učestalijih zdravstvenih problema sa kojima se određeni procenat muške p...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS