Kako da zaštite vaš dom od sunca


Uređenje doma Uređenje doma


Prvi topli, letnji dani uglavnom donose mnogo radosti i nekog lepog optimizma, jer činjenica da se ne mora napolje sa slojevitom graderobom, da su čizme odložene, jakne spakovane, ne može da ne obraduje. Međutim, kada se vrućina useli u dom i ne dozvoljava da se normalno funkcioniše, onda nastaju problemi. Naravno, ventilatori, klima uređaji, često tuširanje, sladoledi, sve to pomaže, ali kada je svega mnogo onda može da naškodi zdravlju, posebno ako pričamo o klima uređajima koji prave neverovatnu temperaturnu razliku između temperature koja vlada napolju i one koja je unutra. Zato je potrebno uraditi sve što se može uraditi kako bi se često paljenje klima uređaja izbeglo. Rešenja, naravno, kao i uvek, ima dosta, a mi vam navodimo specijalizovanu firmu koja se bavi prodajom prodajom svih vrsta zavesa i tendi koje su vrhunskog kvaliteta i modernog dizajna. Više o ponudi možete pogledati na sajtu firme Lukić Rolet.


Roletne

Jedno od najefikasnijih rešenja jesu roletne. Ukoliko ih imate, onda možete da dozirate količinu svetlosti, to jest sunčevih zraka koji ulaze u vaš dom i na taj način da sprečite ulazak veće količine toplote. Roletne su najbitnije rešenje za sve one stanove i prostorije u kućama koje se nalaze na sunčanim stranama, jer predstavljaju toplotnu izolaciju, koja svakako ne funkcioniše samo u letnjim mesecima, već je tu da održi tempraturu u vašem domu tokom cele godine. Roletne će ujedno pomoći da održavate prijatnu atmosferu u domu bez konstantnog uključivanja klima uređaja, zbog čega ćete osetiti i znatno manje račune za utrošak električne energije.


Vertikalne tende

Ono što sigurno svi vole jeste uživanje na terasama u letnjim mesecima, jer čemu drugo i služe. Međutim, sunce često ne dozvoljava da sedite na njoj tokom dana, zbog čega će vam biti potrebne tende. Ukoliko niste znali, danas postoje tende za terasu koje se vrlo lako postavljaju i koriste. Postavljaju se u kutijama, lako se spuštaju i podižu, uz pomoć ručnog ili motornog pogona, svetlopropusne su, ali dovoljno da bude svetlosti na terasi, ali ne i jakih sunčevih zraka i vrućine. Vertikalne tende su može se reći najbolje letnje rešenje za vaše terase i uživanje na njima.


Zebra zavese

Ukoliko nemate roletne na prozorima ili ne želite da ih koristite tokom dana, onda možete za to iskoristiti zebra zavese. Njihovim podešavanjem tačno dozirate količinu svetlosti koju propuštate u svoj dom, a kako su sastavljene od neprovidnih i providnih traka, zebra zavese se mogu sasvim uklopiti da puste potpunu svetlost ili napraviti tako da sasvim zamračite prostoriju. Pored toga, vrlo su lepog izgleda, pa bile jednobojne ili nekog zanimljivog dezena, učiniće da vaš dom uvek izgleda lepo i prijatno. 


Panelne zavese

Panelne zavese ili panelni sistemi su predviđeni za postavljane na velikim staklenim površinama, staklenim zidovima, balkonskim vratima i uopšte staklenim površinama koje su dimenzija takvih da druge zavese ne mogu da se prilagode. Panelne zavese podrazumevaju postavljanje šima na pod i plafon između kojih se nalaze uglavljene zavese od poliestera ili običnog materijala za zavese, pri čemu se zavese nalaze u delovima. Pomerajući ih određujete da li želite da zamračite ceo prostor ili samo deo, a njima se vrlo lako rukuje i lako se održavaju, a uz sve to imaju vrlo dug rok trajanja, zbog čega su uvek savršena odluka.






Srodni tekstovi:


Saveti za roditelje koji se pripremaju za polazak svog deteta u prvi razred

Polazak prvaka u školu predstavlja važan trenutak za celu porodicu. Roditelji su tada posebno...

Detaljnije

Kako da izaberete obuću koja će odgovarati vašem stopalu?

Skechers muške patike bile su i ostale najprodavanija vrsta muške obuće na trži&scaron...

Detaljnije

Za početnike u gajenju cveća

Gajenje cveća za mnoge je samo hobi, medjutim, ukoliko se malo posvetite ovome, od hobija lako može ...

Detaljnije

Kako do posla ukoliko ne posedujete radno iskustvo

Formalno obrazovanje je završeno i očekuje vas uplovljavanje u svet odraslih i pronalazak idealne po...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS