Nikada nije bilo lakše doći do novih zuba, i to za kratko vreme


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Dok se nekada problem bezubosti rešavao totalnim ili parcijalnim veštačkim protezama (ili se nije rešavao uopšte), sa savremenim metodama u stomatologiji došlo se i do rešenja koja su trajnija i koja pružaju prirodniji osećaj nego što je to slučaj kod tih proteza. Iako se i one danas isto koriste, i iako su one unapređene u odnosu na one nekadašnje, bitku ipak gube kada izađu na megdan zubnim implantima. Oni su poslednja reč savremene metodologije kada je u pitanju nadoknada izgubljenih zuba, bilo da se radi o gubitku zbog dejstva mehaničke sile, ili usled bolesti zuba i desni. 

Proceduri ugradnje prethodi detaljna analiza

Da bi pacijent postao vlasnik novih zuba, neophodno je prethodno napraviti dogovor sa stomatologom i utanačiti brojne stavke koje čine samu proceduru. Najpre stomatolog utvrđuje stanje zuba pacijenta (utvrđuje koliko zuba nedostaje, u kakvom su stanju eventualni preostali zubi, kao i kakvo je stanje desni). Zatim se rade snimci vilice, skoro obavezno ortopan, a zatim i 3d i 4d snimci po potrebi. Tek onda se stomatolog odlučuje za to koliko se implanata ugrađuje i pravi plan intervencija.

Zubni implanti se ugrađuju odmah, krunice nakon nekoliko meseci

Ovaj deo često zna da uplaši pacijente ako ne znaju da neće čekati baš 6 meseci na novi osmeh. O čemu de tu zapravo radi? Kako su zubni implanti zapravo neka vrsta veštačkog korena zuba koji se pravi od najkvalitetnijih i najizdržljivijih materijala, potrebno je vreme da vilica prihvati to strano telo. Tu se uglavnom govori o periodu do 6 meseci. Međutim, pacijent sve to vreme ima privremene krunice na njimа, koje mu omogućavaju svakodnrvno nesmetano funkcionisanje. Tek kada implant sraste s vilicom, može se trajno fiksirati prava krunica.

Mnogi se plaše da će im vilica odbaciti implant

Teoretski, šanse da zubni implant ne sraste sa vilicom nije nemoguć. To pre svega zavisi od toga da li se napravila dobra procena vilice. U situacijama kada je do gibitka došlo zbog parodontopatije, neophodno je da se utvrdi da li ima dovoljno vilične kosti koja će  držati te implante. Ukoliko nema, to nije prepreka za postavljanje implanata, s tim što se pre toga mora ugraditi veštačka vilična kost. Takođe, ono što stomatolozi ističu kao izrazito važno da bi se implanti “primili” jeste da se redovno i pažljivo održava njihova higijena. Naime, ukoliko se neadekvatno i neredovno održavaju, kod implanata se gomilaju bakterije koje izazivaju infekciju, a onda vilica odbacuje implant.

Kada implant sraste i na njih se postave trajne krunice, dobijate najlepši mogući osmeh

Ono što čini implante najpopularnijim rešenjem bezubosti jeste to što pružaju potpuno prirodan osećaj. Sa njima nema straha da će vam ispasti ili da će im se nešto desiti, što je još manje verovatnije ako se uzmu najkvalitetnije krunice, kao što su keramičke ili cirkonijum krunice. Vlasnik implanata može uticati na lepotu implanata time što će ih održavati pravilno. Dobra oralana higijena je neophodna, bez obzira na to što su veštački zubi, jer je neprocenjivo važno čuvati desni, koje nose tav novi osmeh.






Srodni tekstovi:


Vodič za kupovinu trake za trčanje?

Ako ste u potrazi za novom trakom za trčanje, došlo ste na pravo mesto! Napravili smo vodič z...

Detaljnije

Prvi dani trudnoće- blaženstvo i iščekivanje prinove

Iako je dolazak bebe na svet još uvek mesecima daleko, prve nedelje trudnoće su izuzetno uzbu...

Detaljnije

Koje su najefikasnije metode podmlađivanja kože

Besprekoran izgled i mladalački sjaj zajednička je želja svakoga od nas, a na tom putu nas pre ili k...

Detaljnije

Kako da pravilno koristite metalne merdevine?

Možda će nekome zvučati čudno da bi trebalo metalne merdevine koristiti pravilno, prosto zato &scaro...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS