Šta se dešava sa cenom sobnih vrata na tržištu?


Uređenje doma Uređenje doma

Tržište sobnih vrata je veoma veliko što se tiče modela, materijala, boja dezena, ali i dekorativnih elemenata koji su sve izraženiji, medjutim, najbitnija razlika i ono za čime tragaju kupci jeste cena sobnih vrata. U poslednjih godinu dana svedoci smo inflacije, velikog rasta cena u mnogim oblastima, posebno u gradjevinarstvu, razlozi se traže u sve skupljem repromaterijalu.

Zašto raste cena sobnih vrata domaće proizvodnje?

Na tržištu se mogu naći sobna vrata od različitog materijala, to onda znači da nisu podjednakog kvaliteta, a kvalitetom je uglavno uslovljena i cena. Istraživali smo ponude sobnih vrata kako bismo saznali da li je na tržištu u poslednje vreme odnos cena i kvaliteta proporcionalan i odakle potiču razlike u cenama, da li je reč samo o konkurentnosti ili je u pitanju još nešto. Najveći raspon cena je u kategoriji porekla, pa su sobna vrata domaće proizvodnje povoljnija od uvoznih sobnih vrata. Repromaterijal je svuda poskupeo, sirovine su poskupele na svetskom nivou, pa je ključni razlog razlike taj što se domaća prave u našim radionicama, do skora je radna snaga kod nas bila mnogo jeftinija nego u zemljama Evropske Unije, pa je i razlika u ceni bila mnogo veća, medjutim, sa poskupljenjem i majstori su poskupeli svoje usluge u svim oblastima, razlog je što je sve manje majstora, a to je bitno uticalo na rast cena sobnih vrata. Neki proizvodjači uspevaju da se održe na tržištu konkurentnosti tako što akcijama i povoljnijim cenama privlače kupce, zahvaljujući dovoljno velikom obimu prodaje zasnovanom na kvalitetu uspevaju da održe povoljan odnos cene i kvaliteta. Do njihovih ponuda se danas lako dolazi, dovoljno je da na Google pretraživaču ukucate: najpovoljnija sobna vrata. U nekoliko koraka stižete do cena, u vrhu pretraživanja su Primavera sobna vrata, koja se upravo ističu po idealnom odnosu cene i kvaliteta.

Materijal je odlučujući faktor u formiranju cene

Ko god je jednom kupovao sobna vrata prilikom renoviranja, zna da je materijal odlučujući faktor u formiranju njihove cene. Najpovoljnija su vrata od iverice, medjutim, reklo bi se da ih je mnogo manje u ponudi no ranije, verovatno zbog toga što iverica i nije materijal nekog dugotrajnog kvaliteta poput medijapana, drveta i PVC-a. Drvo i PVC su istrajni materijali koji dobro podnose i godine trajanja i spoljašnje uslove koji mogu da utiču na njih, ali je iz tog razloga i veća cena sobnih vrata od drveta i PVC-a, a poskupljenje ovih sirovina u poslednje vreme, neminovno je uticalo na cenu. Najbolji je odnos cene i kvaliteta kod sobnih vrata radjenih od medijapana, na tržištu su poseban trend medijapanska vrata sa staklenim delovima.

Isplativost sobnih vrata sa staklom

Sobna vrata sa staklom su neophodna na dnevnoj sobi i trpezariji, kako bi se obezbedila dovoljna svetlost u ovim prostorijama. Nekada su ona bila mnogo skuplja, zbog tehnike i preciznosti spajanja materijala za vrata i stakla, medjutim, danas se to sa lakoćom rešava, pa je i njihova cena pristupačnija i prihvatljivija, a to onda povlači sve veći broj modela sobnih vrata sa staklom na tržištu.


Srodni tekstovi:


Kako izabrati pravi automobil za venčanje?

Prevoz na dan venčanja jedna je od onih stvari koje možda nisu toliko na dnevnom redu prilikom plani...

Detaljnije

Kakva ste iskustva poneli sa letovanje na Kipru

Na sajtovima i društvenim mrežama na internetu može se naći zaista veliki broj iskustava koje...

Detaljnije

Da li treba štedeti na PVC stolariji i kakvu stolariju je bolje kupiti – novu ili polovnu

Želite kupiti PVC stolariju za vaš dom i urediti enterijer tražeći praktičan proizvod? U mnoštvu nij...

Detaljnije

Jelovnik deteta u drugoj godini života - kako hraniti mališane?

Vaša beba raste i sada je to već živahan mališan koji brblja, komunicira, pravi prve k...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS