Tri vrste nosača za bicikle za auto za putovanje – pogledajte koji su najbolji izbor za Vas


Globus


Brojni su benefiti vožnje bicikle, rekreacija, kardio vežba, bicikle su izuzetno praktično prevozno sredstvo, ne zahtevaju previše održavanja, ne morate da trošite novac na gorivo, i možete ih parkirati svuda. Zbog toga je biciklizam sve popularniji kod mlađe populacije. Postoji još jedna prednost vožnje bicikle, a to je što, ukoliko ponesete svoju biciklu na putovanje, možete da upoznate nove predele i da vidite mnogo više prirodnih lepota kraja u kom boravite, nego što biste postigli pešačenjem ili tokom vožnje automobilom. 

Da biste poneli svoju biciklu na putovanje neophodan Vam je nosač za bicikle koji se montira na automobile jer drugačiji prevoz bicikle skoro da nije moguć ukoliko imate više putnika u automobilu ili imate mali auto.  Mi ćemo Vam objasniti koje vrste postoje i istaći sve prednosti i mane. Nosači za bicikle se u zavisnosti od načina montaže dele na krovne, nosače za zadnja vrata i nosače koji se montiraju na kuku.


Krovni nosač za bicikle

Nosač za bicikle koji se montira na krov je praktično rešenje ukoliko planirate da pored prevoza bicikle na njega montirate i krovne kofere ili skije. Oni su takođe jeftiniji od ostalih vrsta nosača. Prednost krovnih nosača je u tome što ne moraju da se skidaju nakon što se jednom montiraju, jer neće ometati otvaranje gepeka. Mana krovnih nosača za bicikle je u tome što zahtevaju veću fizičku spremnost osobe koja će na njih postavaljati bicikle. Takođe, ovakav nosač za bicikle nije dobro rešenje za visoke automobile, upravo zbog težeg postavljanja bicikle. Ukoliko biciklu postavite na krovni nosač može se desiti da tokom prevoza dođe do oštećenja bicikle zbog toga što mogu da kače grane na putu ili da se oštete prilikom ulaska u garažu. Treba naglasiti da se na krovnim nosačima mogu prevoziti samo dve bicikle, pa ako planirate da prevozite više bicikala, oni možda nisu najbolje rešenje za Vas.


Nosači koji se montiraju na gepek automobila

Najčešća i najpopularnija opcija prevoza bicikala su nosači koji se montiraju na gepek. Ovakvi nosači za bicikle uglavnom imaju opciju podešavanja po visini pa se mogu prevoziti bicikle svih veličina. Glavna prednost nosača koji se montiraju na gepek je što za samo postavljanje bicikle nije potrebna velika fizička spremnost i što se na njima može prevoziti veći broj bicikala. Mana im je što se može desiti da kada se na njih montiraju bicikle mogu prekrivati registarske tablice ili svetlosnu signalizaciju na automobilu. Treba naglasiti i da ovi nosači za bicikle, ukoliko se ne montiraju pravilno, mogu da oštete lak na automobilu, pa, ukoliko niste iskusni u montaži, trebalo bi da prvih nekoliko puta zamolite nekog da Vam pomogne. Imajte u vidu, da se ovi nosači moraju skidati nakon svakog prevoženja bicikli jer blokiraju otvaranje gepeka.


Nosači za bicikle koji se montiraju na kuku automobila

Ako mislite da je ovakav nosač za bicikle najbolje rešenje za Vas, prvi i osnovni uslov je da imate automobil sa kukom. Glavna prednost nosača za kuku je u tome što se na njih može montirati više bicikala i to što prilikom prevoza ne može doći do oštećenja laka na kolima. Kao i kod nosača za gepek, mana im je to što blokiraju otvaranje vrata od gepeka. Srodni tekstovi:


Šta je sve potrebno za adekvatno renoviranje stana

Obnova ili renoviranje stambenog prostora je često jako zahtevnija od same gradnje. Osnovna razlika ...

Detaljnije

Kada bi trebalo posetiti neurologa?

Koliko je moždani udar ozbiljna bolest najbolje govori to što je treći uzrok smrtnosti u svet...

Detaljnije

Kako pravilno negovati teme glave?

Možda i nepravedno, ali je maska za kosu često korak u nezi kose na koji se najmanje obraća pažnja. ...

Detaljnije

Kakon da odaberete prave rolo zavese za vašu kancelariju?

Kada je u pitanju dekoracija enterijera poslovnih prostorija neke kompanija, mnogi dizajneri su shva...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS