Vrste monitora koje možete odabrati za svoj računar


Tehnologija Tehnologija

MOnitor

Ukoliko vam je potreban nov monitor za vaš računar ili kupujete desktop računar, pa ne znate kakav i koji monitor vam je potreban, onda vam možemo biti od pomoći. Prvo i osnovno jeste da vidite kakve zahteve imate od samog računara, pa ćete tako znati i koje i kakve propratne komponente da birate. Ukoliko vam je potreban za kućne uslove, neki osnovni rad, onda nemojte davati prevelike iznose za ostale delove. Čak i najobičniji, standardni monitori uradiće svoj posao savršeno. Međutim, ako su u pitanju već radovi vezani za profesiju, posebno ako ste iz IT sektora i radite u agenciji za digitalni marketing ili programerskoj kući onda znate da vam je potreban kako „jači“ računar, tako i kvalitetniji monitor, te druge komponente.

Samim tim će i cene monitora biti različite. One idu od nekoliko hiljada dinara, pa do više desetina hiljada dinara, zavisno od performansi i mogućnosti koje nude. Monitori predviđeni za kućnu upotrebu su jeftiniji, dok su oni namenjene profesionalnoj upotrebi, zavisno od vaših potreba i zahteva, dosta skuplji. Međutim, neka vam cena monitoraa ne diktira odabir, jer u ovom slučaju visok kvalitet će neminovno značiti i veću cenu, ali shodno tome za šta vam je potreban sigurno nećete moći da izbegnete da je i platite. Postoji više vrsta monitora, a i među njima brojne razlike, ali dve o kojima danas govorimo jesu LED monitori i monitori predviđeni za profesionalno igranje igrica.

LED monitori

Nakon ere ogromnih, CRT monitora, pošto su došli i LCD monitrori, LED monitori su došli kao pravo osveženje. Najpre, njihov dizajn čini da se uklapaju u svaki prostor, bilo kakav enterijer, a skladnost i tanak ekran obezbeđuju da ne zauzimaju mnogo prostora, zbog čega ih svi vole. LED monitori su vremenom napredovali, pa se danas koriste kako u kućnim, tako i poslovnim svrhama i to u profesijama koje zahtevaju visoke performanse od monitora. LED monitori se mogu naći u različitim veličinama, kao i sa različitim rezolucijama, od HD, preko Full HD, do Ultra HD rezolucije, što im daje mogućnost da se koriste u različitim svrhama i profesijama. Pored toga, LED monitori za pozadinsko osvetljenje koriste LED tehnologiju koja koristi manje energije, zbog čega su takođe traženi, a uz sve to, LED tehnologija obezbeđuje veće osvetljenje slike zbog čega je ona bolja i kvalitetnija, a to je kod svakog monitora najvažnija stavka.

Gaming monitori

Populacija gejmera je vrlo zahtevna kada su računari u pitanju. Ne radi se samo o onima kojima je igranje igrica hobi, već o velikom broju gejmera koji su taj svoj hobi pretvorili u vrlo ozbiljnu i vrlo plaćenu profesiju, zbog čega su im potrebni računari brzog odziva i ogromne hardverske snage, što ume mnogo da košta, ali oni i daju veliki novac na svoje oruđe za rad. To važi i za propratne komponente. Svaki „jak“ računar, visokih performansi, moraju da prate komponenete kao što su grafičke kartice, a među njima najpre monitori. Gaming monitori se zato razlikuju od svih drugih. Često umeju da se razlikuju i prema dizajnu, koji je napravljen da obezbedi veće uživanje u toku igre. Gaming monitori su uglavnom od 23, 24 i više inča, sa ogromnom rezolucijom i brzim odzivom slike. Zapravo, to su stavke koje su najbitnije kod gaminh monitora, jer bez njih zahtevne igrice ne mogu da se pokrenu. Ali, kako se od gaming monitora zahtevaju brojne stvari, tako su i oni vrlo skupi, pa se izdvajaju velika novčana sredstva za njihovu kupovinu.


Srodni tekstovi:


Delatnost poslovanja određuje reklamiranje proizvoda

Osnovna stvar kod svakog novog vida poslovanja svodi se na dobru komunikaciju između poslodavca i sa...

Detaljnije

Rešite se uspešno bora oko očiju zatezanjem kapaka

Uprkos činjenici da su mnogi proizvodi za negu lica dostupni, u svom okruženju možemo videti žene ko...

Detaljnije

Telehenderi – investicija koja se u građevinskim poslovima itekako isplati!

Ako planirate da osnujete firmu koja će se baviti nekom vrstom građevinskih radova, koji između osta...

Detaljnije

Adekvatne pripreme za početak nove školske godine

Nakon završetka letnjeg raspusta, za sve školarce sledi adekvatna priprema za nastupaj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS