Šta je sve potrebno za adekvatno renoviranje stana


Uređenje doma Uređenje doma

stan za renoviranje

Obnova ili renoviranje stambenog prostora je često jako zahtevnija od same gradnje. Osnovna razlika je u samom izvođenju potrebnih radova. Kod gradnje novih stambenih jedinica, obično se prave prostorije na osnovu samog idejnog projekta i plana stambenih lamela. Renoviranje je, sa druge strane zahtevan posao na osnovu ponovnog uređenja i često detaljnijih radova u samom prostoru. Najviše pažnje se poklanja renoviranju kupatila i ugradnji novih instalacija, ali jednaku finansijsku stavku čini i samo renoviranje svih kuhinjskih elemenata. 


Stan za renoviranje predstavlja dugotrajan i zahtevan posao za svakog izvođača radova

Dugotrajni radovi oko stana za renoviranje, često imaju brojne dodatne poslove sa pojavom prašine. Nakon hoblovanja parketa ili čak gletovanja zidnih površina, nastaje najviše prašine. Na osnovu navedenog, najzahtevniji radovi jesu zapravo zidovi i podovi stana. Renoviranjem stolarije, takođe se stvaraju dodatni zahtevni poslovi oko popravke nastalih šupljina i ugrađivanja štkova vrata. 

Kako bi izbegli sve neželjene posledice, koje obično zahtevaju dugotrajan posao, potrebno je izabrati prave majstore. Pored majstora, poželjno je imati adekvatan finansijski plan tekućih radova, koji svakako olakšavaju nabavku potrebnih materijala. Najviše finansija je potrebno izdvojiti za kompletno renoviranje kupatila. Kod starih kupatila, potrebno je uraditi nove instalacije, opremiti novi kupatilski nameštaj i sanitarije, bojler i celokupnu električnu instalaciju. Pored električne instalacije koja kod ugradnje bojlera mora posedovati sigurnost u svom radu, kupatila po standardima trebaju biti zaštićena od vlage uz postojeću ugradnju ventilacionog sistema. 


Olakšajte renoviranje stana uz adekvatne korisne smernice

Kada je u pitanju renoviranje stana, potrebno je unapred isplanirati sve potrebne radove tako da svaki od koraka ima svoj redosled. Potrebno je osloboditi se svih nepoželjnih i starih stvari koje obično kao dotrajale nemaju drugu mogućnost, nego da iste budu bačene. Za potrebne radove savetuje se odlaganje u predviđene kabaste kontejnere. Celokupan stari nameštaj biva zamenjen novim i funkcionalnijim a samim tim i dugotrajnijim. Nakon detaljnog čišćenja dotrajalih stvari, sledi kompletno uređenje i ugradnja novih instalacija u zidovima prostorija. Navedena stavka će u energetskom smislu, smanjiti troškove struje ali i obezbediti dodatnu sigurnost ukućana. 

Sledeća stavka i jednako zahtevna kao i sve druge, odnosi se na renoviranje same stolarije, koju čine vrata i prozori. Ovakvim radovima, poboljšava se toplotna i zvučna izolacija pri čemu se vrši ušteda energenata. Pvc stolarija je izuzetno primamljiva, dugotrajna ali i estetski lepa. Drvena stolarija je prihvatljiva za ugradnju vrata samih prostorija, pri čemu se kao dopunski materijal često dodaje šper ploča sa dodatnom ispunom. 

Adekvatno vreme za krečenje je obično završnica i zavisi od samog toka drugih radova. Posao koji prethodi samom krečenju je uređenje podova, hoblovanje parketa ili postavljanje laminata. Gletovanjem se ujednačavaju ravne note zidova i sve neravnine koje su postojale bivaju eleminisane. Pre samog gletovanja, sva ispuna oko postavljenih novih prozora i vrata mora biti adekvatno urađena.

Krajnji cilj krečenja je svakako odabir adekvatne boje, koja bi u svakom pogledu zadovoljila zahteve i potrebe prostorije. Savetuju se svetliji tonovi boja, koji kod stanova malih kvadratura odaju utisak veće i komforne prostorije. Nanošenje boja se vrši u nekoliko sledbenih koraka, koji kao početnu tačku imaju zaštitnu barijeru. 


Srodni tekstovi:


Žensko reproduktivno zdravlje i plodnost

Reproduktivno zdravlje žena je vitalni aspekt ukupnog zdravlja i blagostanja svake žene. Ova oblast ...

Detaljnije

Kalendar ovulacije - budite spremni da zatrudnite

Kalendar ovulacije je dnevnik menstrualnog ciklusa koji služi za određivanje plodnih dana u mesecu. ...

Detaljnije

Jelovnik deteta u drugoj godini života - kako hraniti mališane?

Vaša beba raste i sada je to već živahan mališan koji brblja, komunicira, pravi prve k...

Detaljnije

Zubni implanti – najbolje rešenje za nedostatak zuba

Najlepši ukras svačijeg lica jeste osmeh, a poznato je da nema lepog osmeha bez lepih i zdrav...

Detaljnije
Copyright © 2018 Tikets. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS